SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletimiz Unutmayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:09:01
A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Savaşı’nın 99. yılı nedeniyle Salı günü Malatya’da tören düzenlenecek. 18 Mart Salı günü başlayacak Çanakkale Şehitleri’ni anma etkinlikleri hafta boyunca sürecek. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre Malatya’da ilk tören, 18 Mart Salı günü sabah 09.00’da Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Garnizon Komutanlığı’ndan bir askeri personel tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Şehitlik Özel Defterinin Malatya Valisi Sayın Vasip Şahin tarafından imzalanmasından sonra şehit mezarları ziyaret edilecek ve buradaki tören sona erecek.

Etkinlikler saat 10.30’da Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam edecek. Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin’in şehit aileleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlayacak olan törende Vali Vasip Şahin’de bir konuşma yapacak.  Törenlerde 5 şehit ailesine de Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı yine Vali Vasip Şahin tarafından takdim edilecek.

Buradaki tören, Malatya Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan “Çanakkale Sesleniyor’’ konulu Drama gösterisiyle sona erecek.

Aynı gün akşam saat 19.00’da ise yine Kongre ve Kültür Merkezi’nde Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Malatya Belediye Başkanlığı Kültür ve Sanat Merkezince ortaklaşa hazırlanan “ Bir Şiir, Bir Destan, Bir Ağıt; Çanakkale’’  temalı dinleti gerçekleştirilecek.

Çanakkale Şehitleri’ni Anma Haftası etkinlikleri, 21 Mart Cuma günü de Malatya İl Müftülüğü’nce Yeni Camii’de ikindi namazına müteakip mevlit okutulmasıyla sona erecek. 

Vali Şahin: Çanakkale bir kahramanlık destanıdır

Çanakkale Şehitleri’ni Anma Haftası nedeniyle Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milletvekili Öznur Çalık birer mesaj yayınladılar.

Vali Vasip Şahin, Çanakkale Zaferi’nin vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin ibret verici kahramanlık destanı olduğunu belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Anayurt olarak üzerinde yaşadığımız toprakların korunması ve bayrağımızın ebediyete kadar gönderde dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde verilen mücadeleyi millet olarak tam manası ile anlamalı, gelecek nesillere bu bilinci aktarmalıyız. Aziz şehitlerimizin temiz kanlarıyla suladıkları vatan toprakları bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’ nü idrak ettiğimiz şu günlerde millet olarak daha dikkatli olmalı ve birbirimize kenetlenmeli, Şehitlerimizin ruhunu incitmemeliyiz.

Türk Milletine bu anlamlı gururu yaşatan başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve Aziz şehitlerimizi şükran, rahmet ve minnetle anarken, kahraman gazilerimize saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Öz: Hafızamızda canlı tutmak zorundayız

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün mesajı şöyle:

"Çanakkale Zaferi, bütün değerleriyle yok edilmek istenen bir milletin emsalsiz kahramanlık destanıdır. Aziz milletimiz, 99 yıl önce 1915’te ortak değerler etrafında kenetlenerek, sayı ve teknik imkânları kat kat üstün düşman kuvvetlerini sarsılmaz iman ve azimleriyle dize getirmiştir. Bu zafer Kurtuluş Savaşında olduğu gibi günümüzde de bağımsızlık ve istikbalimiz için ışık olmaya devam etmektedir.

Çanakkale Zaferi, yokluklara rağmen Mehmetçiklerimizin inandıklarında neler başarabileceklerinin düşmanlara ve tüm dünyaya gösterildiği muazzam bir zaferdir. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arabıyla bu coğrafyada yaşayan insanların, birlik ve beraberlik duygularıyla bir araya geldiklerinde neler yapabileceğinin en güzel örneğidir. Milletimizin duygularına en güzel biçimde tercüman olan Milli Şairimiz Mehmet Akif bu durumu şöyle ifade etmektedir.

“Değil mi cephemizin sinesinde iman bir;

Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir.

Değil mi cenge koşan, Çerkez’in, Lâz’ın, Türk’ün;

Arap’la, Kürt ile bakidir ittihadı bugün.

Değil mi sinede birdir vuran yürek, yılmaz!

Cihan yıkılsa, emin ol bu cephe sarsılmaz. “

İman dolu göğüslerini siper ederek Çanakkale’yi geçilmez kılan ataların torunları olarak bu savaşın tarihî, siyasi ve askeri muhteviyatını daima hafızamızda canlı tutmak zorundayız. Bu öncelikle şehitlerimize karşı görevimiz olmakla birlikte; bu topraklarda kardeşçe ilelebet varlığımızı sürdürmemiz için ihtiyacımız olan ne varsa Çanakkale Zaferinde gizlidir.

Çanakkale Deniz Zaferini Anma Günü ile birlikte Şehitler Günü olarak da andığımız bu anlamlı gün münasebetiyle, başta Çanakkale’de olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sağ olan gazilerimize Allah’tan sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum."

Akın: Çobanlı Paşayı da Malatya yetiştirdi

AKP Milletvekili Cemal Akın'ın mesajı şöyle:

"Bugün 18 Mart Şehitler Günü, aynı zamanda Çanakkale Zaferi'nin 99.yıldönümüdür.

Birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelmiş Aziz Milletimiz, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmıştır. Çanakkale Zaferi, inancın, azmin, kararlılığın, birlik ve beraberliğin simgesidir.

Ayrıca Malatyalı olarak Çanakkale Zaferinden dolayı müstesna bir mutluluğa sahibiz. Prof. Dr. Yılmaz ÖZTUNA ;”Zaferin kazanılasının iki temel sebebi vardır. Bunlardan birisi Sultan 2. Abdülhamit Han’ın o zamana göre son model topları Krupp fabrikasına imal ettirerek Çanakkale Boğazındaki tabyalara yerleştirmiş olması, bir diğeri de o tarihte tümgeneral rütbesi ile Osmanlı Ordusunun en yetenekli ve tecrübeli komutanlarından Cevat ÇOBANLI Paşa’nın bu harbi idare etmiş olmasıdır”. demektedir. Cevat ÇOBANLI Paşayı da Malatya’mız yetiştirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99.yıldönümünde, Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz."

Şahin: Milletimiz unutmayacak

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, şu mesajı yayınladı:

"Milletimiz, vatan ve millet aşkı sayesinde, tarih boyunca başı dik, onurlu, hür ve bağımsız bir hayat yaşamış,bağımsızlığa olan inancı, özgürlük tutkusu, vatanına duyduğu sevgi ile engel tanımaz bir yüreğin sahibi olarak bugünlere ülkemizi taşımışlar ve ülkemizin başarılarına başarılar katmışlardır. Bunun en anlamlı örneği Çanakkale savaşında bizzat yaşanmıştır. Çanakkale Zaferin de, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık ve özgürlük aşkı, işgale yeltenen ellerin kırıldığı, alt edildiği bir destan olarak hafızalarda ve tarih sayfalarında yerini almıştır. Çanakkale zaferini yürekli kılan, bu milletin kanı ve canı ile tarihe yazılmasıdır. Nice fedakâr millet ve vatan aşığının ortaya koyduğu bu irade, ülkemizi bugünlere daha özgür ve daha cesur olarak taşımıştır. Milletimiz adına bir dönüm noktası, bir milat, bir başlangıç olan Çanakkale Zaferi birçok büyük güçlerin de hayalinin, rüyasının sonu olmuştur. Çanakkale savaşı işgal güçlerinin denizlerden geçişinin engellenmesi değildir. Çanakkale zaferiyle bugün onur ve şerefle söylediğimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yol da açılmıştır. Çanakkale Savaşlarında verilen mücadeleyi anlayabilmek için, Çanakkale ruhunu kavrayabilmek gerekir. Çünkü Çanakkale savaşı ülkemizin her köşesinden şehitlerimizin yattığı bir mekândır. Davası bir olan Türk, Kürt, Arap, Laz, Gürcü, Çerkez, Arnavut, Makedon, Boşnak, Romen gibi devleti Aliye içindeki bütün tebaa yan yana gönül gönüle mücade etmiştir.

Şehitlerimiz bu ülkenin yüreğidir. Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. 

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı canı pahasına korumasını bilmiş, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlerin de ilham kaynağı olmuştur.

Milli iradeye dün, yani 99 yıl sonra kurulan tuzaklar, bu milletin yürüyüşünü akim kılmak isteyenler, canavarlaşan Batı uygarlığına, küllerinden doğan medeniyetimizi yem etme planları, çelik zırhlı duvarlarla kurulan kumpaslar, bugün de maalesef çağdaş metodlarla tezahür etmiş durumda. Dün olduğu gibi bu gün de emperyalistler, içimizdeki işbirlikçilerini de kullanarak, 'Yeniden Büyük Türkiye' idealine set çekme gayretindeler.  Ancak şuna da inanıyoruz ki;  milletimiz; dün olduğu gibi bugün de  istiklaline ve büyük medeniyet yürüyüşüne kurulan kumpasları bir bir bertaraf ederek yoluna devam edecektir. Şehitlerimizin bıraktıkları daima bizim emanetimiz olacaktır. Bu vesileyle Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıldönümünde, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Çalık: Milletimizin bağımsızlığa olan inancının kanıtıdır

18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınlayan AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık ise şu ifadeleri kaydetti:

“Çanakkale savaşında yaşananlar, imanın ve inanmış insanların gücünün teknoloji karşısında, kendilerinden kata kat fazla olan düşman orduları karşısında neler yapabileceklerinin tüm dünyaya gösterildiği bir kanıt, bir destandır. Çanakkale’de yaşananlar bir milletin bağımsızlığa olan inancının tüm dünya milletlerine ve devletlerine haykırışının vücut bulmasıdır. Toplumsal hafızamızda şanlı tarihimize dair silinmeyen ve silinmesi asla mümkün olmayan olaylardan biridir Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerimiz. Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz."

Çakır: Medeniyet yürüyüşümüzün ilham kaynağı

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da mesajında Mehmetçiğin dünya tarihine geçen bu destanı, şanla ve şerefle yazdığını söyledi.

Başkan Çakır, mesajında şunları belirtti:

“18 Mart, dünya tarihinde; bundan 99 yıl önce Mehmetçiğin tarihe şanla ve şerefle, ''Çanakkale geçilmez'' diye tüm dünyaya öğrettiği şanlı destanın günüdür. 

Ülkenin kurtuluşu ve bağımsızlığı için vatanın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tek vücut olan vatan evlatlarının canlarını, kanlarını seve seve verdikleri bu zafer, tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen halkımız, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından üstün tuttuğu vatan topraklarını, daima canı ve kanı pahasına korumuştur. Çanakkale Zaferi de Mehmetçiğin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst düzeyde ortaya koyduğu bir destandır. 

Bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümü vesilesiyle başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale şehitlerini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız