SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletimiz Yetki Verdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:30:01
A- A+ PAYLAŞ
 
Yeni Anayasa çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulunan AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "12 Eylül 2010 trihinde yapılan anayasa refrandumunda yüzde 58 oy ile milletmiz bir nevi el atılmayan konulara el atılma yetkisi verdi." dedi. 
 
"12 Eylül 2010 trihinde yapılan anayasa referandumu öncesinde, CHP, MHP, BDP hep birlikte yeni anayasaya hayır demek için milletin karşısına çıktılar." diyen İl Başkanı Tüfenkçi, "AK Parti ve karşısındakiler şeklinde geçen referandumda evet oyu ile halkımız dokunulmayan konulara dokunulma yetkisi verdi. İnsanlarımız diyor ki, sorgulanmayacak kişi ve kurum kalmayacaktır. Yapanın yanına kalmayacak. CHP'nin isyanı burada başlıyor. Çünkü o zaman kadar CHP, yargıya ve sisteme müdühale ediyorlardı. Milletimiz yeni anayasaya 'evet' demesiyle CHP'nin elindeki erguman ortadan kalkmış oldu. Feveranları ve isyanları da bu nedenledir. " diye konuştu. 
 
Hükümetin, sınavlara girişteki katsayı uygulaması ile ilgili çalışmayı CHP'nin tekrar Anayasa Mahkemesi'ne söyleyen Bülent Tüfenkçi, "CHP'li milletvekilleri İmam Hatipler'in katsayı eşitsizliğinin giderilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne götürdükleri zaman genel başkanımız, başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, "Hani siz CHP olarak değişmiştiniz. Yeni CHP olmuştunuz."diye sormasından sonra Kılıçdaroğlu, "Bu bizim partimizin kurumsal talebi değil, birkaç milletvekili aradaşımız başvuru yapmış diye ifade etti. Başbakanımız da "Siz orada necisiniz, bostan korkuluğu musunuz? demişti. Bu CHP'nin zihniyeti böyledir." ifadelerini kullandı. 
 
Tüfenkçi konuşmasının devamında, "CHP zihniyeti, bir fakirin fukaranın, kapıcının çocuğunun kaymakam, mühendis, vali ve hakim olmasını istemiyorlardı. Seçkinci topluluğun kendi kontrollerinde idarede yer almasını istedikleri için böyle kısıtlamalar getiriyorlardı.Ama, AK Parti iktidarı yaptığı düzenlemelerle katsayı adaletsizliği ortadan kaldırıldı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız