SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletimizi Ayakta Tutan En Güçlü Olgu Aile"

0
Güncellendi - 2019-02-15 04:39:15
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü nikâh tarihi seçen çiftlerin mutluluğuna ortak oldu. Başkan Çınar, “Milletimizi ayakta tutan en güçlü olgu ailedir.” dedi.

Başkan Çınar, evliliğin sevgi ve saygıya ihtiyaç duyduğunu dile getirerek, sağlıklı ve mutlu bir hayat temennisinde bulundu.

Toplumları ayakta tutan yegâne gücün aile kavramı olduğunu ifade eden Başkan Çınar, “ Bu hayatta bırakacağımız en değerli mirasın aile olduğunu unutmamalıyız. Dinimiz ve kadim medeniyet olgumuzda aile kavramının çok özel bir yeri vardır. Âlemlerin Efendisi Peygamberimiz Hz.Muhammed ( S.A.V ) bir Hadis-i Şerifinde ‘Nikâh benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimle amel etmezse, benden değildir. Evleniniz! Zira ben, diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuz ile iftihar edeceğim.’ diye buyurmaktadır. Evlilik bu açıdan çok kutsal bir müessesedir. Bu özel günde hayatlarınızı birleştirme kararı aldınız, ömrünüz boyunca aileniz içerisinde sevgiyi eksik etmemenizi özellikle rica ediyorum. Sevgi bir ailenin havası ve suyu gibidir. Sevginin eksik bırakıldığı evlilikler maalesef uzun soluklu olmaz. Bu sebeple hayat boyu sevginizin ve birbirinize saygınızın daim olmasını Allah’tan niyaz ediyorum ve sizlere bir ömür mutluluklar diliyorum. Genç çiftlerimizin ailelerine ve yakınlarına da hayırlı olsun dileklerimi paylaşıyorum." dedi.

Başkan Çınar, Yeşilyurt Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi olan ‘ Bir Yastıkta’ projesi kapsamında hazırlanan hediye paketini genç çiftlere takdim etti.

BÜYÜKŞEHİR'DE 24 NİKAH..

Büyükşehir Belediyesi Evlendirme memurluğundan alınan bilgilere göre;  normalde kış aylarında günde ortalama 5 ile 10 nikah kıyılırken, bugün 24'ün üzerinde nikah kıyıldı.

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle, aylar ve günler öncesinden bugüne nikah aldıranlar oldu. Nikah kıymak için aylar öncesinden 14 Şubat'a randevu alan çiftler, attıkları imzayla bu mutlu günlerini unutulmaz kıldılar.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Dünya evine yeni giren çiftlere bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayına, 2018 yılı içerisinde Malatya’da toplam 3 bin 104 çift evlenmek için müracaat etti.

1 yıl içerisinde evlenmek için Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne 3 bin 104 çift müracaatta bulundu. Müracaatta bulunan 3 bin 104 çiftten 3 bin 77 çiftin nikâhları Malatya’da kıyılırken, 27 çift ise nikâhını başka yerde kıydırmak üzere izin belgesi aldı.

Büyükşehir Belediyesi Nikâh Dairesi tarafından kıyılan 3 bin 104 nikâhın 133’ü düğün salonlarında kıyılırken, 2 bin 944’ü ise Nikâh Sarayı’nda kıyıldı.

Yeni Nikâh Sarayı’nda kıyılan 2 bin 944 nikâhtan 2 bin 526’sı hafta içi törensiz, 319’u hafta sonu törensiz, 21’i hafta içi törenli, 86’sı hafta sonu törenli yapılırken, maddi durumu iyi olmayan 14 çift ile I. derecede şehit ve gazi yakını 1 çift ücretsiz olarak evlendirildi.

27 çiftin ise izin belgeleri hazırlanarak, başka yerde evlenmeleri için kendilerine teslim edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ebu bombeli (5 yıl önce)
    Çiftimize mutluluklar. Başkanımıza da teşekkürler, ortamın ruhuna çok uygun konuşmuş, "Keskin" ekolü... Mevlüt haram, müzik çalgı zinhar haram... Böyle vaazlar vermek lazım nikahlarda, düğünlerde illa ki...
    0
    0
    Yanıtla