SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletimizi Kucaklayarak Şehri Büyütüyorlar"

0
Güncellendi - 2017-07-31 01:52:45
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya Entegre Çevre Projesi temel atma töreninin ardından beraberinde Vali Ali Kaban, AKP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ve kalabalık bir heyet ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Malatya Entegre Çevre Projesi temel atma törenine katılımından ve Belediyeyi ziyaretlerinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye yatırım ve hizmetleri ile ilgili kendilerine kısa bir brifing verdi.

Başkan Çakır, “Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Entegre Çevre Projesi bizim için gerçekten de çok önemli bir proje. Bu proje ile bir yandan katı atıkların düzenli bir şekilde depolanması sağlanacak, çevreye zararları en son teknolojiler kullanılarak en saza indirilecek bir yandan da bu atıklardan enerji üreterek Belediyemize bir gelir kazandırmış olacağız.

Sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji alanında çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda çöpten 2.4 megavat elektrik üretiyoruz. Ayrıca 3 ve 10 megavatlık güneş enerjisinden elektrik üretimi ile ilgili ruhsatlar alındı ve 3 megavat elektrik üretimi için sahada çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca mevcut içmesuyu şebeke hattımız üzerinde de HES kurarak elektrik üretim projesini de hayata geçireceğiz.

Sayın Bakanım, Büyükşehir belediyesi olarak alternatif içmesuyu kaynakları konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan ilçelerimizde içmesuyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 300 milyon lira değerinde alt yapı yatırımlarımız sürüyor. Merkezde de DMA çalışmalarımızı farklı bölgelerde yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.

Alt yapı çalışmalarını tamamladığımız bölgelerde de hemen üst yapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde de Doğu Kollektörümüzün temelini atacağız. Yaklaşık 25 milyon lira tutarında bir yatırım olacak. İhalesi sonuçlandı ve yer teslimi yapıldı.

Sürdürmekte olduğumuz alt yapı çalışmaları sonucunda bu yıl içmesuyumuzun debisi geçen yıla oranla az olmasına rağmen herhangi bir sorun yaşanmadı. Bunun dışında alternatif çalışmalarımız da devam ediyor.

İçmesuyu alanında Malatya’nın 2071 yılını kadar su planlamasını yaptık ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

AKP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık da ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, çok önemli bir yatırımın temelini attıklarını belirterek, “Malatya yatırımlar açısından çok önemli hizmetler aldı. Hükümetimizin 15 yıldır uyguladığı politikalar çerçevesinde Malatya'mız da 16.1 milyarlık hizmet gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul Belediyesinde göstermiş olduğu başarı AKPnin Türkiye genelinde millet tarafından sahiplenilmesine vesile olmuştur. Oradaki yerel yönetimdeki başarı, bugün illerimizde yerel yönetimlerdeki başarıları beraberinde getirdi. Ben bugün bu yatırımlar için Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. İçmesuyu, kanalizasyon gibi altyapı ve üst yapı yatırımlarında Büyükşehir Belediyemiz çok hummalı bir çalışma yürütüyor. Bugün temelini attığımız, çöpün enerjiye dönüştüğü ve çevre dostu bir Malatya’nın fotoğrafını ortaya koydu. Diğer ilçe belediye başkanlarımızla birlikte uyumlu ve ahenkli bir şekilde çalışıyoruz. Güçlü bir Malatya fotoğrafımız var.

Vali Ali Kaban da ziyaret sırasında, gün içerisinde çok güzel açılış ve temel atma törenlerinde biraraya geldiklerini belirterek, kendilerini yalnız bırakmadıkları için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye teşekkür ederek, “Sayın Bakanımız bu açılışlar sırasında bizi yalnız bırakmadılar. Malatya için büyük bir değer olan, kayısının ihracat sezonunun açılışı çok güzel oldu. Gerek milli sporlarımızla ilgili bugünkü açışı gerekse Belediyemizin başlattığı ve sürmekte olan Çevre Entegre Tesisi temel atma töreni gerçekten önemliydi. Çöple ilgili çalışmalarından ve başarılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimizi borç biliyoruz. Hem Malatya'da yaşayan bir birey olarak, hem de bir insan olarak” şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Yasası Meclisten geçtikten sonra Malatya gibi büyükşehir statüsüne kavuşan iller arasında baktığımızda hizmet ağı ve hizmet kalitesi bakımından Malatya Büyükşehir Belediyesinin öne çıktığını görüyoruz. Bunu şehre gelen insanlardan, yabancılardan veya devlet büyüklerinden de bu noktadaki yaklaşımını çok rahat hissedebiliyoruz. Bu hizmetlerin yoğun bir şekilde kırsalı içine alıp ve kırsalı şehirle bütünleştirecek, yakınlaştıracak şekilde yapılması, bir yandan bu rutin hizmetlerin başarı ile yapılmasını sağlayacak, diğer yandan şehre katma değer kazandıracak. İşte bugün temelini attığımız Çevre Entegre Tesisi gibi. Ayrıca ilçelerimize yapılan kültür evleri, modern parklar ile beraber o ilçelerin hareketlenmesi sağlanacak. Büyükşehir Belediyemizin önderliği ile bir bütün halinde bu konuya önem vermeleri, şehrin daha da gelişmesi noktasında önemli adımlar.

Malatya ile beraber Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Bingöl ile 23 ile yapılacak yatırımlar ile beraber, bu yatırımlar ile Malatya'nın farklı bir şekilde öne çıktığını göreceğiz. Çünkü Malatya doğal cazibe merkezi olmasının yanı sıra yatırım ikliminin çeşitlendiğini bir il. Malatya bir huzur şehri. Malatya yakında yatırım şehri olacak. Emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanım başta olmak üzere bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çöpünden tutunda yoluna kadar, içme suyundan tutunda sulama suyuna kadar sosyal belediyecilik anlamda adımlarını atıyorlar. Bütün milletimizi kucaklayarak şehri büyütüyorlar. Biz de bu süreçte karşılaştıkları engelleri kaldırma noktasında elimizden gelen desteği veriyoruz” dedi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Veysel (6 yıl önce)
    Siz bizi kucaklayın seçim zamanı bizde sizi kucaklayacağız hemde sımsıkı.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    valla biz de yalan da yok hılaf da. ulaşım, su parası ve reklam vergisinde sağ olsun belediyemiz bizi çok iyi kucaklıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Bakan doğru demiş. Milleti iyi kucaklıyorlar. Hem de ne kucaklama. Ah ah
    0
    0
    Yanıtla