SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmeti Milletin Gönlüne Yazmak Önemli"

0
Güncellendi - 2016-09-25 02:06:49
A- A+ PAYLAŞ

Genel Merkezi Malatya olan Malatya Gençlik Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayduz, İl Temsilcisi Gökhan Menekşe ve Yönetim Kurulu  üyesi gençler Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Bayduz, Vali Toprak’a görevinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler nedeni ile ziyaretlerini bu güne ertelemek zorunda kaldıklarını, kendilerini kabulünden dolayı da teşekkürlerini ilettikten sonra üyeler kendilerini tanıtıp konsey içersindeki görevleri hakkında bilgi verdiler.

Başkan Bayduz, Konseyin Genel Merkezinin Malatya olduğunu ve 3 500 üyelerinin bulunduğu, Dokuz ay önce kurulan insan odaklı konseyin bu güne kadar 67 projeye imza attığı bilgisini vererek,” Her fikirden ve her görüşten gençlerle birlikte çalışmalarımız devam ediyor, sosyal faaliyetler, sportif faaliyetler, eğitim, öğretim, kültürel faaliyetler alanında aktif olmaya çalışıyoruz. Amacımız, ülkenin birliğine ve beraberliğine destek olmak. Bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirelim dedik ve bu çatı altında bir araya geldik.” dedi.

Gençler adına konuşan Vahap Selağzı “ 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanımızın dik duruşu bizlere önayak oldu, o an canlı yayına çıkıp bizlere sokağa çıkın, meydanlara çıkın duyurusu olmasaydı bu gün farklı sonuçlar olacaktı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gerek Cumhurbaşkanımızın gerekse Malatya için sizin dik duruşunuzu her zaman için biz örnek aldık. Bu ve bunun gibi konularda biz gençler her zaman sizin desteğinizi bekleriz. Bizler birer genciz, yanlışımız olur, bilemediğimiz konular olur, bu konularda her zaman sizin desteğinizi isteriz. Huzurunuzda başkanımıza da teşekkür ederim, başkanımız farklı görüşten herkesi bir araya topladı. Konsey içerisinde kişisel olarak ayrı düştüğümüz konular olmuştur. Bizler farklı görüşlerimizi kendi aramızda birebir görüşerek çözmemiz bizleri daha da aydınlatmaktadır. Bizler kendi içimizde bu oluşumu olgunlaştırdıktan sonra bunu dışarıya da yansıtırsak bu bizim için bir artı olacaktır. Bu artıya sizinde artı katmanızı isteriz. Her zaman bir büyüğümüz olarak devlet büyüğü olarak yanımızda olursanız bu bizim için en büyük destek olacaktır” diyerek teşekkür etti.

Gençlerden Hamza Kul’da Vali Toprak’dan Ağaçlandırma çalışması yapmak amacı ile 1 000 – 1 500 dönüm bir arazinin tahsis edilmesi amacı ile desteklerini talep ederek, bu gerçekleştiği taktirde gençler olarak kendi imkanları ile ilimize güzel bir yeşil alan kazandıracaklarını dile getirdi.

Vali Toprak, ziyaretçi gençleri görmekten duyduğu memnuniyeti “Memleketin Güzel İnsanları, Hoş Geldiniz.” diye karşılayarak gösterdi.

Vali Toprak ziyaretçilerine yaptığı konuşmada ilk olarak ağaçlandırma konusuna değinerek, “ İlimizde daha fazla ağaç dikmek için bizim hedefimiz var, bu konuda devletin mevzuatı çerçevesinde böyle bir yer, alan tefrik edilebilirse, biz burayı ağaçlandırma konusunda her türlü katkıyı verebileceğiz,  kiminle ortak çalışabiliriz, bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz diye müracaatta bulunursunuz. Bende bu konuyu inceletir, böyle bir alan verebiliyorsak birlikte çalışabiliriz. Önemi olan oraya Gençlik Konseyi Hatıra Ormanı levhasını dikmek değil, Önemli olan o hizmeti milletin gönlüne yazmak, millete güzel hizmet işler yapma noktasında söylüyorum.

15 Temmuzda milletimiz, milletimizin gücü bu ülkenin geleceğinin hatırasını yazmıştır, onun gibi başka türlü yazabilir misiniz? 15 Temmuzda milletimizin direnişi topla, tüfekle yapılan her türlü hain girişime rağmen vatandaşlarımızın da devlet büyüklerimizin katkı, yardım ve yönlendirmesi ile milli iradeye sahip çıkması bunun işaretidir. Sizleri tebrik ediyorum, biraz önce belirttiniz Biz her türlü siyasi görüş ve farklılıkla birlikte buradayız, önemli olan bunu başarabilmektir. Burada herkesin rengi, bakışı, dili, meşrebi farklı olabilir, hepimiz insanız, Allah’ın yarattığı bir kuluz, biz yaptıklarımızla bir noktaya geleceğiz. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bekasıdır. Bu beka içerisinde herkes farlı düşünebilir ama ortak payda Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin birliği, bağımsızlığı ve geleceğe yönelik olarak yıkılmadan bekalı bir şekilde gitmesidir.

İnsanlarımızın farklı düşüncede olanların bir arada birbiriyle, cesaretle, engel olmaksızın konuşabilmesidir, yani birbirimizi anlama ve dinleme noktasındaki gayretlerimizdir. Bu önemlidir, Sayın Cumhurbaşkanımızla, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Devlet Bahçeli ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım beyin birlikte görüntü vermesi, bundan daha öte bir şey olabilir mi ? Bu bir güzelliktir.

Burada da bu meydana gelebilirsin veya gelemezsin, ama herkesin kalbinin bu milletin bekası için attığını, Allah korusun, bu ihanet gerçekleşse idi Suriye’ den Irak’ dan daha beter olacağımızı, bombaların nereden gelip nereye gittiğinin kimin ne olduğunun bilinmeyeceğini biliyor milletimiz. Bunun için milli irade, milli iradenin gücü dediğimiz mesele budur. Onun için milletin iradesinin temsil edildiği yeri ilk önce bombalıyorlar, burada bir mesaj var. Niye Meclisi bombalıyor, niye Külliyeyi bombalıyor, niye Ankara’da Emniyet Müdürlüğünü, Özel Hareket Daire Başkanlığını bombalıyor.

Bununla bir mesaj vermek istiyorlar ama bunların tüm karşısında milletimizde; sizler benim gücümü, irademi aşarak bu ülkeye ihanet edemezsiniz, bu ülkeyi savaş ortamına götüremezsiniz, bizim aramızda beton duvarlar gibi mesafeler var gibi görünse de ülkem söz konusu olduğunda, ben asla ve asla hiç kimseyi arama sokmam, ülkem için ben bütünleşirim mesajını verdi.”  diyerek ziyaretçileri ile uzun bir süre görüşen ve sohbet eden Vali Toprak onlara tavsiyelerde de bulunarak “ Herkesin aynı pencereden bakması önemli değil, mümkünde değildir. Dar pencereden bakarsak ancak üç beş kişiyi görebiliriz, kendi baktığımız gibi görürüz ama geniş pencereden baktığımızda herkesi görebiliriz. Görmeliyiz, konuşmalıyız, dinlemeliyiz, aramıza engeller koymamalıyız.” dedi.

Vali Toprak son olarak” Sizlere her türlü katkıyı, yardımı her zaman vermeye hazırız, sizler istikametinizi, niyetinizi bozmayınız, niyetiniz Türkiye Cumhuriyeti devleti ve değerleri olsun, birbirimizi benimseyelim, birbirimizi sevelim, birbirimizi itmeyelim, uzaklaştırmayalım, birbirimizi dinleyelim, anlayalım. Gençler olarak yanlışınız olabilir, eksiğiniz olabilir, bizimde yanlışımız olabilir, ülkeyi yönetenlerinde eksiği, aksağı olabilir. Hatasız hiçbir kul olamaz önemli olan yanlış bir şey oldu mu oradan dönebilmektir.” diyerek ziyaretleri için tekrar teşekkür edip çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Bayduz’da “Bu gün burada isek, demek ki devletimiz biz gençlere önem veriyor, özen gösteriyor, bizlere söz hakkı tanıyor. Bizlerde devletimizin, milletimizin özlediği gençliği yetiştireceğiz. Sizleri o gençliğe kavuşturacağız, Allahın izni ile yolumuz açık olacak, devletimizin bekasını sonuna kadar koruyacağız, bu tür hain yapılara asla fırsat vermeyeceğiz, hep dimdik duracağız, her görüşten ve her kesimden gençlerimizle birlikte yola devam edeceğiz, bizleri kabul edip, dinlediğiniz ve bizlere tavsiyelerde bulunduğun için sizlere teşekkür ediyoruz.”  diyerek ziyaretlerini tamamladılar.

Ziyaret sonrası Vali Toprak gençlerle birlikte valilik merdiveninde toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bülten  

gençlikmerkezi1

gençlikmerkezi1a

gençlikmerkezi2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız