SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletin Sesine Kulak Versinler"

0
Güncellendi - 2016-02-02 15:19:38
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaret etti.

Öznur Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, AKP’nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun süreli tek başın iktidarını yakalamasının kodunun milletle arasına hiç mesafe koymaması olduğunu belirtti. Kuruldukları günden bu yana hep milletle beraber yürüdüklerini söyleyen Çalık, “1 Haziranda tek başına iktidarı yakalayamazsak bile yine milletimiz bize destek verdi.1 kasımda yaşanan süreçte özellikle koalisyona yeniden dönülüyor. Denilen dönem de yine milletimizin hassasiyeti ile yeniden iktidarı yakaladık. Milletimizin sorunlarını dinliyorsak milletimizle hep beraber yürüyorsak milletimizin sorunlarına kulak tıkmıyorsak bize ne mutlu, biz başarının sırrını hep saklıyorduk ama ne yazık ki gazeteciler bunu fark etmişler. Diğere muhalif muhalefet partilerde bu anlamda ak partiyi örnek alsınlar. Her anlamda milletin sesine kulak versinler. Yapılan tüm çalışmalarda ekonomide sağlıkta her şeyde milletin taleplerine öncelik vermeliler. Millet dendiği anda millet gereken desteği veriyor” diye konuştu.

Günümüzde çok önemli bir süreçten geçildiğini ifade eden Çalık, “Özellikle ülkemizde doğu ve güneydoğuda yaşamış olduğumuz Türkiye’yi kaos ortamına sürüklenmek istiyor. Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü bozmak isteyenler var. Terör örgütünün yapmak istediği bu sadece tek bir terör örgütü ile uğraşmıyoruz. PKK ile DHKP-C ile daha önce bunların isimleri farklıydı. Türkiye üzerinde taşeronluk yapan terör örgütleri vardı. Bunların tek amacı Türkiye’nin büyümesine gelişmesine engel olmaktır. PKK ile verilen 30 yıllık mücadeleyi hepiniz tarafından bilinmektedir. Özellikle Suruç katliamından sonra 2 polisimizin şehit edilmesi ile çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyen terör örgütlerinin hedefi Türkiye’yi terörizme etmek ve Türkiye’yi kaos ortamına sürüklemektir. Buna izin vermeyeceğiz mücadele ve tedbirleri aldık. Yurt içinde ve yurt dışında verdiğimiz mücadele ile terör örgütünün belini kırdık. Bugün verdiğimiz mücadeleyi yarında vereceğiz bölgelerde yaşayan bütün vatandaşlarımızın yaşam koşullarını yeniden iyi inşa etmek için güçlü Ak Parti iktidarı olarak vatandaşımızın yanın da olmaya devam edeceğiz. Yatırımlar ile vatandaşlarımızın yanın da olacağız. Ekonomik ve sosyal olarak. Türkiye cumhuriyetinin birliğine sıkılan kurşuna karşı birlik olmalıyız. Askerimiz polisimiz şehit oluyor sivillerimiz şehit oluyor kadınımız çocuklarımız şehit oluyor o arada olan teröristler herkesi leş olarak ilan ediyor. Birileri bunlar üzerinden prim yapıp politika üretmeye çalışıyorlar. Bunlar bazen karşımıza aydın kimliği ile bazen gazeteci kimliği ile çıkıyorlar. Bazen de sanatçı kimliği ile çıkıyorlar. Vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak için birlik ve beraber olmalıyız” şeklinde konuştu.

“Ülkemizi istikrara kavuşturan Ak Parti iktidarı ilk gün ne dediysek bugünde aynı şeyi söylüyoruz” diyen Çalık, “Türkiye’ye yeni bir anayasa gerekli ve şarttır.80 sonrasında oluşturulan 82 anayasası artık Türkiye’ye dar geliyor. Gelişen büyüyen ve dünyanın gündemini belirleyen Türkiye askeri darbe mahsulü bir anayasa ile halen yönetilmektedir. Üstünde değişiklikler yapılmasına rağmen halen anayasasının tam bir şekilde milli ve yerli bir anayasa olmadığını biliyoruz. Milletin iradesini yansıtan bir anayasayı bu dönem sivil toplum kuruluşların destekleri yapmak istiyoruz. Hükümet sisteminde değişiklik yapmak istiyoruz. Parlamenter sistemle yaklaşık 100 yıldır yönetiliyoruz. Ve bu sistemin artık adının değişilmesi gerekiyor. Sebebine gelince de cumhurbaşkanı millet tarafından seçildi. Başbakan millet tarafından seçildi. Parlamenter sistemde cumhurbaşkanı millet tarafından değil parlamenterler tarafından seçilir. Dolayısıyla parlamenter sistemin tamamen iflas ettiği bir dönemdeyiz. Türkiye’nin ciddi anlamda istikrara ihtiyacı var. Denetlenebilen bir hükümetin oluşmasına ihtiyaç var. Yasamanın yürütmenin yargının ve kuvvetler ayrılığının çok net belirlemeye ihtiyacı var. Bunun başkanlık sistemi yeni anayasa gibi şarttır” ifadelerini kullandı.

Haydar Karaduman ise ziyaretten dolayı teşekkür etti. Karaduman “Hiçbir başarı kısmet şans ile değerlendirilmez. Ak Parti’nin başarısını sırrı daima halkla iç içe olması birlik ve beraberlik içinde olmasıdır. Bunun örneğini Malatya’mızda görüyoruz ve bunu yaşıyoruz. Bakan da olsa milletvekillide olsa kim olursa olsun sürekli hakla iç içe halkın olan sorunlarını ilk ağızdan duyuyorlar. Başarının en büyük sırrı bu olsa gerek” şeklinde kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • ERHAN (8 yıl önce)
    sen milletin sesine kulak veriyormusun sayın vekil 6 sene beni oyaladınız iş için sizin yanınıza geldik babamda kaç kez geldi utanmadınızmı 65 yaşındaki adama yalan söylemeye siz böyle yaparsanız muhalefetten ne farkın kaldıki
    0
    0
    Yanıtla
  • sercan (8 yıl önce)
    Millet canının derdine düşmüş, orta direk ölmüş, fakir daha fakir zengin daha zengin olmuş, her şey başını almış gitmiş, siz daha istikrardan bahsediyorsunuz.Tabi ya milletvekillerine hayat bedava.Fakir fukaraya Allah yardım eyleye
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 yıl önce)
    Sayın vekil ben üniversite mezunu olarak bir buçuk yıldır issizm size ulaştım beni umursamadiniz bimer e cumhurbaşkanlığına bildirdm beni iskur a onlarda torpil olmayan inşaya gönderiyor.inşaata belediyeye ulaşıma hastaneye torpille ise girenlerin gonderin
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Özerol (8 yıl önce)
    İflas eden parlamenter sistem değil, onu işlemez hale koyan parlamento'dur, yani sizlersiniz. Başımızdaki kişi de "yasaları bir kenara koyun" diyebilen biri... Sözünü ettiğiniz siyasi konularda da yakın tarih dersi çalışın lütfen!
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (8 yıl önce)
    Neyin istikrarı.Hayat pahalılığı zirve yaptı.Halkımız umutsuz.Gelecekte ne olacak onu düşünüyor.Güneydoğuda kan gövdeyi götürüyor.Her gün asker ve polislerimizi PKK şehit ediyor.Tutturmuşlar bir istikrar Benim saf vatandaşımda bunlara inanıyor.Yeter elinizi milletin yakasından çekin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah Kavurmacı (8 yıl önce)M.Sinan Öztan isimli kullanıcı yorumuna
    vekillerimizin çalıştığı ortada allah vekillerimizden razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sarıg Erük (8 yıl önce)
    İstikrar da istikrar... 14 senedir bitmedi bu istikrar teraneleleri... Kardeşim biz bu milletvekillerini niye yolluyoruz meclise bizim yerimize kararlar alması için değil mi? Neden o zaman onların seçtiği cumhurbaşkanı kabul olmuyor? Herşeyi millete mi soruyorsunuz da cumhurbaşkanını da millete soruyorsunuz: Seçildi işte niye sıkıntı yapıyorsunuz ki... Kurduğunuz bu mantık çok yanlış... Başkanlık sistemi özellikle de sizin savunduğunuz başkanlık sistemi malesef bir çözüm değil... Parlamenter sistem çöktüyse de sizin yüzünüzden çöktü... Kaç senedir siz oradasınız... Kendi kendinizi halka şikayet edip duruyorsunuz aslında... Çok istiyorsanız getirin Sultanlık sistemi sizden de kurtulalım tek kişi yönetsin... Hiç de iflas etmez sistem...
    0
    0
    Yanıtla
  • ne sıkıntınız var devlet herşeyi halleder.
    0
    0
    Yanıtla