SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletin Umudu Ayağa Kalktı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:18:52
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Milletvekilliğinin ikinci döneminde de halkla iç içe olmaya ve hizmetleri herkese eşit şekilde götürmeye çalıştıklarını ifade ederek, son dönemde çıkan Torba Kanunu ile önemli değişikliklerin getirildiğini söyledi.

Torba Kanunu ile önemli değişikliklerin getirildiğini açıklayan Milletvekili Şahin, “Yaptığımız bu çalışmayla özellikle sosyal devlet olmanın, sosyal adaleti ve barışı sağlamanın nasıl olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olduk. Ekonomik kalkınmayla beraber, yoksulun, yetimin, yaşlının yanında olmak, devletin şefkat elini her zaman onlara hissettirmek bizim asli görevimizdir. Torba Kanunu’nda yapmış olduğumuz düzenlemelerin hepsi Plan ve Bütçe Komisyonunda gündeme getirdiğimiz konulardı. AK Parti olarak grubumuzun verdiği kanun tekliflerine imzamızı atarak toplumumuzun her kesimi için elzem olan kanunları çıkarmak bizlere nasip oldu. Ramazan ayının bereketinin özellikle bu yıl Meclisimizin çıkarmış olduğu kanunlara da yansıdığını görmekteyiz” dedi.

Milletvekili Şahin, Torba Kanunu ile ilgili değişiklik ve yeni uygulamaları anlatarak şu bilgileri verdi:

“Torba Kanun ile çıkarmış olduğumuz kanunlara baktığımızda, AK Parti'nin, yürürlük maddesi üzerinde verdiği önergeyle, muhtarların ödenek artışının yürürlüğü yeni yıla ertelendi. Kabul edilen önergeye göre, Bakanlar Kurulu'nun, muhtarların 460 liralık ödenek tutarını 875 liraya kadar çıkarmaya yetkili olmasına ilişkin hüküm 15 Ocak 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. Vazife ve harp malullerinin haklarını genişleten düzenlemeler ise önümüzdeki aydan itibaren geçerli olmak üzere 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Torba Kanun ile 33 bin 674 vatandaşımızın aylığında 200 TL ile 400 TL arasında artış sağladık. 3 bin 744 kardeşimizin anne ve babası, muhtaçlık şartı kaldırıldığı için maaş imkanına kavuştu. Terör mağduru 2 bin 600 vatandaşımıza, sosyal güvencesine bakılmaksızın maaş bağlanacak. 8 bin 656 vatandaşımıza da faizsiz konut kredisi imkanı sağlanmıştır. Yaklaşık 10 milyon engellinin, yaşlının, şehit yakını ve gazimizin ücretsiz seyahat hakkından yararlanması imkanı getirildi. Şehit yakını ve gazilerimizden su ve elektrik ücretlerinde indirim imkanından herkes yararlanacak. 18 bin istihdam hakkını engellilerde 53 bine çıkardık. Vazife ve harp malulü kapsamında olup, faizsiz konut kredisinden yararlanmayanlara da faizsiz konut kredisi imkanı getiriyoruz. Sözleşmeli 100 bin kişi kadro’ya geçirildi. 28 Şubat mağdurlarına memuriyete dönüş hakkı sağlandı.”

Şahin, TMMOB ile ilgili değişiklik hakkında ve şans oyunları ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği'nin (TMMOB) plan ve projelerde vize ve onay yetkisi kaldırıldı. Harita, plan, etüt ve proje için oda onayı kalkıyor. Harita, plan, etüt ve projeler; idare ve ilgili kanunlarında açıkça belirtilen yetkili kuruluşlar dışında meslek odaları dahil başka bir kurum veya kuruluşun vize ve onayına tabi tutulamayacak, tutulması istenemeyecek. Vize veya onay yaptırılmaması ve benzeri nedenlerle müellifler veya bunlara ait kuruluşların büro tescilleri iptal edilemeyecek, yenilenmesi hiçbir şekilde geciktirilemeyecek. Müelliflerden bu hükmü ortadan kaldıracak şekilde taahhütname talep edilemeyecek. 31 Aralık 2014 tarihine kadar sanayi sicilini tescil ettirmeyenlere para cezası uygulanmayacak. Spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli ve müşterek bahis veya şans oyunlarını oynatanlar ya da oynanmasına yer veya imkan sağlayanlar, 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 10 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılacak” şeklinde konuştu.

Milletvekili Şahin, yapılan bazı değişiklikleri şu şekilde aktardı:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın izin verdiği vakıf, kurum ve kuruluşlar dışında, diğer kurum ve kuruluşlar ile özel ve tüzel kişiler tarafından ‘diyanet’ kelimesi isim olarak kullanılamayacak. 30 Haziran 2013 itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı’na Vekil Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yapmakta olanlar ile 4 Mayıs 2005 ile 30 Haziran 2013 tarihleri arasında en az üç ay bu görevi yapmış olanlar, düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde müracaat etmeleri halinde ve yeterlilik belgesine sahip olmaları koşuluyla Başkanlık tarafından ilgili kadrolara atanacak. Sürücü kurslarında teorik eğitimini tamamlayan sürücü adaylarının teorik sınavları yazılı ya da elektronik ortamda Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılacak. İlk defa sürücü belgesi alanlar, en az bir yıl süre ile aday sürücü olarak kabul edilecek. 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizlerden fazla ödenmiş aylık nedeniyle para cezaları ve faizleri alınmayacak, adli ya da icra takibi yapılmayacak. Kanunun yürürlüğü girdiği tarihe kadar, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizlere, yersiz ya da fazla ödenmiş aylıklar nedeniyle çıkarılan borç ve para cezaları ile bunlara ilişkin faizler silinecek. Söz konusu kişilerin haklarında herhangi bir idari, adli ya da icra takibi yapılmayacak. 18 yaşını tamamlamamış engelli aylıklarında, engelli yakını da genel sağlık sigortası kapsamına alınacak. Köylerde ve mezralarda yapılacak konut, imar planı gerektirmeyen tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar, bakkal, manav, berber, köy fırını ve kahvesi, lokantası, büfeler ve kooperatif binası gibi yapılar için yapı ruhsatı aranmayacak. Mimari dokusu açısından önem taşıyan köyleri korumak, geliştirmek ve yaşatmak için köy tasarım rehberleri hazırlanabilecek.”

İstişareye önem verdiklerine değinen Şahin, “Seçildiğimiz günden bugüne dağ, taş, tepe demeden köylerimizi ziyaret ediyoruz. Merkez ve ilçelerde köylerimizin tamamına yakınını ziyaret ettik. Bu ziyaretleri gerçekleştirirken bir yandan sorunları yerinde tespit ediyor diğer yandan da yapılan hizmetleri yerinde inceleme imkanı buluyoruz. Köylülerimizin memnuniyeti bizim için en büyük kazanımdır. İlimizin ekonomisine can katan esnaflarımızı ziyaret ediyor, istek talep ve önerilerini dinliyoruz. Kışla caddesinden Emeksize, İstasyon caddesinden Dörtyola, Fuzuli Caddesi’nden Mehmet Akif Ersoy Caddesi’ne şehir merkezindeki bütün esnaflarımızı ziyaret ettik. Esnafımızın istekleri bizim için son derece önemli ve ilimizin gelişmesi açısından yol gösterici olmaktadır. Önerilere her zaman açık oluyor ve esnafımızın taleplerini makul ölçüde yerine getirmeye çalışıyoruz. Ziyaretlerimiz aralıksız devam ediyor ve devam edecektir. Sivil toplum kuruluşlarını devletimizin yapmış olduğu çalışmalara yardımcı ve destek olacağı, ortak çözümlerin bulunabileceği, görüş ve düşüncelerini, eleştirilerini önemsediğimiz kuruluşlar olarak görmekteyiz. Bu sebeple sivil toplum kuruluşlarımızla sık sık bir araya gelip ilimizin menfaatleri konusunda istişarelerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“Milletimizin kurduğu ve iktidara taşıdığı AK Parti iktidarı, halkımızın emanetini omuzlarında taşımanın sorumluluğu ve bilinciyle çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir. AK Parti iktidarının sağladığı istikrar ve güven ortamı, hayata geçirdiği reformlar ve tüm illerimizde başlayan kalkınma hamlesi ile Türkiye her alanda niteliksel sıçrama yaşamış, milletimizin umudu yeniden ayağa kalkmıştır. AK Parti'nin iktidar olduğu süreç, bütün dünyanın dikkatini Türkiye'ye odakladığı, hayranlık uyandıran bir kalkınma ve ilerleme sürecidir. Bugün Türkiye, siyasi yönden istikrarlı, ekonomik açıdan sürekli büyüyen, sosyal alanda ise muktedir ülke konumundadır.

AK Parti ile Malatya 10 yılda çok değişti, çok gelişti. Bu büyük değişimde halkımız bizlere omuz verdi, bizi hiç yalnız bırakmadı. Sizlerden aldığımız güçle Malatya’yı marka şehir yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Daha güzel, daha yaşanabilir bir Malatya için eğitimden sağlığa,alt yapıdan ulaşıma kültür sanattan çevre düzenlemesine kadar rekor yatırımları ve yeni tesisleri şehrimize kazandırdık. AK Parti iktidarının sağladığı istikrar ve güven ortamı hayata geçirdiği reformlar ve Malatya’mızda da başlayan kalkınma hamlesi ile Türkiye her alanda sıçrama yaşamış, milletimizin umudu yeniden ayağa kalkmıştır. Bugün Türkiye siyasi yönden istikrarlı, ekonomik açıdan sürekli büyüyen sosyal alanda ise muktedir ülke konumundadır. Bütün bu başarılar halkımızın ak parti iktidarına duyduğunu güvenle olmuştur. Yıllardan beri umutla beklediğimiz bu ortamın korunması da ancak halkımızın destek ve duasıyla olacaktır.

Ülkemizin olduğu kadar ilimizin de en büyük sorunlarından biri olan çarpık yapılaşma ve gecekondulaşmanın önüne geçmek, daha güvenli ve sağlıklı bir şehirleşmeyi sağlamak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında, ilimizde de Türkiye’nin en büyük projelerinden biri Belediyemiz ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Malatya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Belediyemiz tarafından Beydağı yamaçlarında yaklaşık 2 milyon 200 bin metrekare alan kentsel dönüşüm kapsamına alınarak, gerekli tüm planlamalar yapıldı. Türkiye’nin en büyük Projelerinden biri olan Malatya Kentsel Dönüşüm Projesi bir bütün olarak planlanarak, 4 etaba bölündü. Toplamda 13 bin konutun yapılacağı Malatya Kentsel Dönüşüm Projesinin I. ve II. etaplarında uygulama çalışmalarına başlanarak, bu bölgelerdeki bin 250 gecekondunun yıkımı yapıldı. TOKİ tarafından I. Etabın tamamı ile II. Etabın bir kısmında 3 bin 267 konut, 2 adet okul, 2 adet cami, aile sağlık merkezi, çevre düzenleme ve alt yapı çalışmalarının ihale Ağustos ayında yapılacak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız