SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Milletten Uzaklar'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, "Bu ülkede halkçıyım diyenler halktan, milliyetçiyim diyenler milletten uzaklar" dedi. AKP milletvekili Öznur Çalık da Hekimhan'daydı.

ÖZ YAZIHAN'DA..
Beraberinde bazı belediye başkanı, il genel ve belediye meclis üyesi ve parti il yöneticileriyle birlikte Yazıhan ilçesini ziyaret edip, Kaymakam Abdullah Abdi Öztoprak ile görüşen AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Yazıhan Cumhuriyet Parkı'nda muhtarlarla toplantı düzenleyen Öz, sorunları not aldı. Elektrik ve yolla ilgili sorunları ilgili daire müdürlerini telefonla arayıp muhtarlar ile müdürler arasında köprü görevi yapan Milletvekili Öz, ilçenin Hamidiye köyünü de ziyaret etti. Bir yıl önce ziyaretinde Hamidiye Köyü'ne park sözünü veren ve yaptıran Öz'e bugünkü ziyaretinde bu parkın yapılmasından dolayı teşekkür edildi.

Ziyaretlerde sorunlar hakkında bilgi alan ve 12 Eylül'de yapılacak olan yeni Anayasa oylamasıyla ilgili olarak vatandaşlardan niçin evet oyu istediklerini izah eden milletvekili Öz, "CHP ve MHP, Anaya değişikliği ile ilgili zaten çalışmaları vardı. Sırf bizim iktidar döneminde Anayasa değişmelidir diyerek, AK Parti iktidarı dönemindeki değişikliğe hayır diyorlar. Anayasa değişikliği hazırlarken, birçok profesörün görüşleri alındı" ifadelerini kullandı.

MHP ve CHP'nin tutumunu eleştiren Öz, "Bu ülkede halkçıyım diyenler halktan, milliyetçiyim diyenler milletten uzaklar. Milleti, devlete hizmetkar ettiler. AK Parti iktidarı ise devleti millete hizmetkar etti. Bu yönetim, milletin ve devletin hizmetkarıdır. Onlar bir kısım insanlar mutlu olsun diyorlar. Biz ise herkes mutlu olsun diyoruz" şeklinde konuştu.

12 Eylül'de yapılacak yeni anayasa için referandumda evet oyu vermek için birçok sebep olduğunu dile getiren Öz, "Yeni Anayasa, AK Parti'nin değil Türkiye'nin anayasası olacak. Bu nedenle 12 Eylül'de AK parti'ye oy verilmeyecek. Zaten bir yıl sonra milletvekili genel seçimi var. Hangi partiye oy verirseniz verin ancak 12 Eylül'de yeni Anayasa için evet oyu istiyoruz" dedi.

Ziyaretlere Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya da eşlik etti.

ÇALIK DA HEKİMHAN'DAYDI
Bu arada AKP milletvekillerinden Öznur Çalık da Hekimhan'da vatandaşlardan referandumda "evet" desteği istedi.

Çalık'ın Hekimhan gezisine ilişkin basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki il yöneticileri ile birlikte Hekimhan İlçesini ziyaret ederek sorunları dinledi ve referandum için vatandaşlardan destek istedi.

Öznur Çalık, Hekimhan bağlantılı Malatya-Sivas Karayolu’nun (54+54) 108 km olmak üzere proje ihalesinin yapıldığını ve 2011 yılında yapımına başlanacağını müjdeledi. İlçenin içme suyu sıkıntısıyla ilgili Hekimhanlıları yeni gelişmelerden haberdar eden Çalık, Yama Dağı eteklerinden getirilecek ve saniyede 55 lt su akışını sağlayacak 7 trilyonluk içme suyu projesiyle ilgili çalışmaların hızlandırılması için ziyareti sırasında İçişleri ve Maliye Bakanlıkları Müsteşarlarıyla görüşmeler gerçekleştirildi.

Ak Parti Milletvekili Çalık, Hekimhan’da bulunan devlet hastanesini de ziyaret ederek hastane binasının güçlendirilmesi yerine yeni baştan bir devlet hastanesi kurulması konusunda gerekli çalışmaların yapılması için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

Hekimhan’da henüz açılışı yapılmayan fakat faaliyete başlayan Sosyal Güvenlik Kurulu binasının hayırlı olmasını dileyen Çalık, bina için bir açılış tertip edileceğini duyurdu.

Hekimhan Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmelerde, Hükümetimizin hiçbir siyasi ayrım yapmadan tüm belediyelerin yanında olduğunu ve yeni yapılacak devlet hastanesinin yeriyle ilgili sorunun çözümü ve içme suyu projesinin tamamlanabilmesi için, gereken tüm desteğin verileceğini belirtti ve yerel yönetim olarak kendilerinin de gayret içinde olmaları gerektiğini kaydetti.

Malatya Milletvekili, Hekimhan'a yeni atanan Kaymakam Nurettin Dayan'a da 'hoş geldin' ziyaretinde bulunarak ilçenin gündemindeki konularla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Hekimhanlı esnaflarla sohbet eden Çalık, referandumda herkesten 'evet' oyu beklediklerini ifade etti. Öznur Çalık, 'Hekimhan, Malatya'ya ve Türkiye'ye, AK Parti adına her zaman çok büyük destek verdi. Ben, bir kez daha verdiğiniz desteklerden dolayı 'ellerinize sağlık, yüreğinize sağlık' diliyorum. İktidardaki 8. yılımızı geçiriyoruz. Millete şükran borcumuz var, onlara hizmet borcumuz var. Malatya'ya, Hekimhan'a hizmet getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hekimhan benim ilk ekmek paramı kazandığım ilçe, benim için ayrı bir yeri var. Bunun için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sizden, 12 eylüldeki referandumda, Türkiye'nin geleceği için evet oyu istiyorum' dedi.

Çalık'ın ziyaretlerine AK Parti İlçe Başkanı İhsan Sarıtaş ve ilçe yöneticileri de eşlik etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız