SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Milletvekili Dayatmasıyla Olmaz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, aday belirleme sürecindeki milletvekillerine yönelik yapılan eleştirilere tepki göstererek, "Bizim Başbakanımız, genel başkanımız 6 milletvekilinin dayatması ile bir kente belediye başkan adayı atamaz. Aday belirlemede çok sayıda kriter vardı" dedi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Belediye başkan adayı belirleme sürecinde yaşanan tartışmalarda milletvekillerinin taraf tutuğu iddialarını cevaplandıran Çalık, "Biz Ahmet Çakır' a destek vermedik, bizim desteğimizi aldı. Ahmet Çakır, dürüst, pırıl pırıl çalışkan bir işadamımızdır. Aday belirleme kriterleri sadece milletvekillerinin verdiği destek değildi. Çok sayıda kriter vardı. Bizim Başbakanımız, genel başkanımız 6 milletvekilinin dayatması ile bir kente belediye başkan adayı atamaz. Aday belirlemede çok sayıda kriter vardı. Sayın Başbakanımız, kamuoyu yoklamalarında yüzde 70'i alan belediye başkanlarının adaylıklarını hemen açıkladı. Daha sonrada kamuoyu yoklamalarında yüzde 50-60 olan belediye başkanlarını adaylıklarını hemen açıkladı" dedi.

Çalık, mevcut belediye başkanı Cemal Akın'a da yaptığı hizmetlerden dolayı da teşekkür ettiklerini ifade ederek, "Ben Malatya belediye Başkanımız Cemal Akın'a çok teşekkür ediyorum. Malatya'ya çok güzel hizmetleri oldu. Malatya'da yapılmayan çok sayıda hizmetleri gerçekleştirdi. Cemal bey, kendisine yakışan bir üslupla AK Partili olduğunu çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor. Kendisine hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bazı çevrelerin yerel seçimde AKP'nin oy oranını düşürerek, Türkiye'yi genel seçime götürmek istediğini aktaran Milletvekili Çalık, "Biz milleti kendimize patron kıldık. Biz milletin partisiyiz. AK Partiyi birileri kurdurtmadı, AK Parti'yi millet kurdu. Birileri, yerel seçimlerde AK Parti'nin oyunu düşürterek, Türkiye'yi genel seçime götürmeye çalışıyor. Milletimiz buna izin vermeyecektir. Biz milletimizin emrindeyiz, biz milletimizin hizmetindeyiz. Biz milletimize hizmet etmenin bilincindeyiz. Eskiden bir vekil 6 ayda bir gelirdi, havaalanından konvoyla karşılanırdı. Biz haftada bir kez Malatya'dayız. Her hafta il binasında bir milletvekili arkadaşımız, vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor. Milletvekilleri olarak birlik ve beraberlik içinde Malatya'ya en iyi hizmeti getirmeye çalışıyoruz. Malatya'ya gelecek olan hizmet Fizandaysa, biz o hizmeti alır getiririz" dedi.

Çalık, Malatya'ya yaptırılacak olan 800 yataklı hastane projesi ile ilgili çalışmalarında sürdüğünü belirterek, "Şeker Fabrikası'na ait alan üzerine 800 yataklı hastane için zemin işlemleri tamamlandı. Şeker Fabrikası arazisi Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Proje çalışmalarının yüzde 70'i bitti. Yapılacak olan hastanene projesi Kayseri'de yapılacak olan hastanenin projesidir. Proje tamamlandığında hastanenin yapım ihalesi yapılacak" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız