SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milletvekili Erkal'a Malatya'dan 'Özel' Plaket!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Malatyalılar Derneği, en son İnönü Üniversitesi kadro yasa tasarısı ile ilgili görüşmeler sırasındaki olumsuz tavrına tepki gösterdiği, AKP Malatya Milletvekili Ahmet Münir Erkal'a, bu "özel çabaları"ndan dolayı, "özel bir plaket" vermeyi kararlaştırdı.

Dernek başkanı Raşit Kısacık, dernek merkezindeki basın toplantısında, girişimleri ve üzerinde "Sn. Münir Erkal Türk Siyaset Tarihinde Bir İlk Olan Kendi Bölgesine Hizmetleri Engelleme Başarınız Anısına.. Yönetim Kurulu" yazılı plaketle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kısacık, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Bilindiği gibi son üç yıl içersinde Malatya'mızda, binlerce işçinin istihdam edildiği ve başta kırsal kesim olmak üzere tüm alanlara hizmet götüren 23 kamu kurum ve kuruluşumuz ya kapanmış, ya da civar illere nakledilmiştir. Bir çok kuruluşumuz da küçültülerek ya şeflikler düzeyine getirilmiştir.

Tüm bunlara karşın Malatya'mıza tek bir kuruluş olan vergi idaresi başkanlığı gelmiştir.

Fiziki yönden Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasına giren İnönü üniversitesi sayın rektörü ile bazı siyasiler arasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bu gözbebeğimiz üniversite'ye yeterli hizmetler gelmemiş. Bunun sonucunda, yalnızca Malatya'ya değil bölgeye hizmet veren 8. Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal'ın bize hediyesi olan Tıp merkezi'nin bir çok bölümü kapanmış, hastalar civar illerin özel hastanelerine muhtaç duruma getirilmiştir.

Bir siyasi parti tarafından basına sızdırılan ve kanıtlanamayan Sayıştay raporları ve mahkeme sonuçları açıklanmadan rektör'ü alenen suçlayan bir milletvekili, sanırız "kadro verilirse bizim tarafımızdan dağıtılamaz" endişesi yüzünden Türkiye'nin tek kadro kanunu olmayan üniversitesi olan İnönü üniversitesi'nin kadro kanununun çıkmasını ve kadro verilmemesini olağanüstü bir çaba ile engellemekte ve bu çabasına partisini de alet etmektedir.

İnönü üniversitesi 30 yıllık tarihinde kadro kanunu olmayan tek üniversite konumundadır. Bu biz Malatya'da Malatyalılar Derneği'ni sonsuz üzüntüye sevk etmektedir. Rektörler gelip geçicidir. Ama üniversitemiz Malatya'nın gözbebeği ve Malatya var oldukça yaşayacak ve çocuklarımızın da burada yetişeceği kurumların başında yer alacak olan bir kurumudur.

Kadro durumunun TBMM'si gündeminde öne alınmasına bile tahammül edemeyen sayın Münir Erkal, üniversite'ye kadro verilmemesi için Rektörü'de bahane ederek var gücüyle karşı çıkmış ve bir çok hizmet gibi bu hizmeti de Malatya'ya çok gören bir siyasetçi olarak Malatya tarihinde yerini şimdiden almıştır.

Biz Malatya'da Malatyalılar derneği olarak, sayın Münir Erkal'a salt demokratik tepkimiz olarak üzerinde "Türk siyaset tarihinde bir ilk olan, kendi bölgesine hizmeti engelleyen siyasetçi olmanız anısına" yazılı bir plaket gönderme kararı aldık.

Sayın Erkal çok sık kullandığı kelime olaan popülizmi bizim için de kullanabilir. Bizim siyasetle uzak yakın ilişkimiz yoktur. Biz Malatya'da Malatyalılar derneği olarak Malatya'ya hizmet için yola çıktık. Gelecek hizmetleri engelleyenlerinde her zaman olduğu gibi karsına çıkmayı da kutsal bir görev olarak görmekteyiz. Biz kendisi gibi kaçak güreşmeyi beceremeyiz. Bu konuda istediği televizyonda bu konuyu enine boyuna tartışmaya da hazır olduğumuzu şimdiden ilan etmekte yarar görmekteyiz.

Bu plaketi Ak parti genel merkezi aracılığıyla kendisine gönderiyoruz. Sayın Münir Erkal'a bu tutumlarını devam ettirmesinin önünde hiçbir engel olmadığını da bildirmek isteriz.

Başta İnönü Üniversitesi olmak üzere Malatya'nın tüm kamu kurum ve kuruluşları aleyhine olabilecek her türlü girişim karşısında eylemlerimizin süreceğini de belirtmek isteriz. Saygılarımızla..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız