SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milletvekiline 'Torpil' Suçlaması

A- A+ PAYLAŞ

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) yaptığı savunmada Başbakan ve Cumhurbaşkanı hakkında verdiği kararlar nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. "Soruşturma duydukları derin kaygı nedeniyle başlatıldı. Kamuoyu gözünde benim recm edilmemi sağlamak istediler" diyen Kaçmaz, torpil iddiasına ise bir başka belgeyle yanıt verdi.

Adalet Bakanlığı müfettişleri meslekten ihraç edilmesini istiyor. O ise HSYK'ya yaptığı savunmada, Başbakan ve Cumhurbaşkanı hakkında verdiği yargılama kararlarını hatırlatarak, hakkındaki soruşturmanın nedenini sorguladı.

Hakim Osman Kaçmaz, toplam 100 sayfalık savunmasında, "Bir takım kişi ve görevlilerin tepkisini çeken, bu tepkiyi içsel olarak büyüterek adeta intikam duygusuyla ve gelecekteki görevim sırasında hukukun üstünlüğü ve adalet ilkesinden ayrılmaz bir şekilde karar verme ihtimalim bulunan kararlar hakkındaki duydukları derin kaygı nedeniyle hiçbir yasal gerekçe, delil ve hatta şüphe dahi bulunmaksızın adeta gizli bir elin düğmeye basmasıyla hakkımda soruşturmaya başlanılmıştır" dedi.

Kaçmaz, kendisine yöneltilen suçlamaların kurgulandığını, Adalet Bakanlığı'nca hakkında yalan bilgilerin servis edildiğini ileri sürdü ve "Kamuoyu gözünde benim recm edilmemi sağlamak istemişlerdir" dedi.

Hakim Kaçmaz hakkındaki iddianamenin dayanağını oluşturan telefon kayıtlarına da itiraz etti ve "Dinlemeler yasak delil niteliğinde, yok hükmündedir" dedi.

"Ortaçağ Avrupası'nda rastlanır"

"Yetkisiz ve görevsiz mahkemelerden alınmış dinleme kararlarına dayalı olarak telefonlarım dinlenmiştir. Bu dinleme işlemi hukuka aykırıdır" diyen Kaçmaz, "Geçtiğimiz yıllar içerisinde hukukumuza giren gizli tanık müessesesi gibi Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın uygulamasıyla hukukumuza gizli mahkeme, gizli mahkeme kararı, gizli cumhuriyet savcısı, gizli hakim, gizli savunma tutanağı gibi müesseseler girmiş bulunmaktadır. Bu tür bir yargılama örneğine ancak Hıristiyan Ortaçağ Avrupası'nın engizisyon yargılamalarında rastlanabilir" ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı'nın "irkildim" açıklamasını eleştirdi

Hakim Kaçmaz, "Ben de dinlendim, kendi sesimi duyunca irkildim" diyen Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i de, "Sayın Adalet Bakanı kendi sesini duymaktan irkiliyor da benim sesimi duymaktan irkilmiyor mu? Belirttiği Anayasal haklar Sayın Ergin'e tanınmış da bana tanınmamış mı?" sözleriyle eleştirdi.

Torpil suçlaması

Hakim Kaçmaz iddianamede kendisine yöneltilen "tavassut" yani torpil suçlamasına da, dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in kendisine gönderdiği faksı da dosyaya koyarak yanıt verdi.

Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, "Bazı zabıt katiplerinin isimleri işe alınması için gönderilmiş. O zaman bu ne? Kendisine gelen her telefon torpil yapıldığının kanıtı mı?" dedi.

Kaçmaz'ın iddiasına göre, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir işe alınma talebi de dönemin Malatya milletvekili Fuat Ölmeztoprak'tan geldi. Kaçmaz, o talebin belgesini de savunma dosyasına koydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız