SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milletvekiline Yanlış Bilgi mi Verildi?

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay için bina tahsisi konusunda AKP milletvekili Ali Osman Başkurt'un açıklaması, kendisinin yanlış bilgilendirildiği yorumuna yolaçtı. Başkurt, Kızılay Kan Bankası için İl Özel İdare Genel Sekreterliği yapılan Cengiz Topel Caddesi'ndeki eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü binasının bir katının tahsisiyle sorunun çözüldüğünü söyledi. Oysa, Kızılay üst yöneticileri Malatya'da iken, böyle bir tahsis söz konusu idi, ancak Kızılay'ın Malatya'ya yapması düşünülen yatırım için, bir katın tahsisinin yeterli olmadığı, tüm binanın tahsisi halinde söz konusu yatırımların yapılabileceğinin konuşulduğu biliniyordu.

BAŞKURT DİYOR Kİ..
Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, "Malatya deprem kuşağında olan bir il. Sosyal oluşumu önemli. Kan Bankası ve Merkezi'nin alt yapısını hazırlamak için Kızılay Genel Başkanımız Malatya'ya ziyarette bulundu. Vali Osman Derya Kadıoğlu ve gerekli kişilerle görüştüm. Bu konuda sıkıntı yok. Kızılay Cengiz Topel Caddesi'ndeki Köy Hizmetleri Bölge binasının bir katını istiyor. Bu konuda görüş birliği sağlandı" dedi.

BU YENİ BİR DURUM DEĞİL..
Başkurt'un, bir katının tahsisiyle çözüldüğünü söylediği konu, yeni bir durum değil.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve üst yönetimin, Cengiz Topel'deki binada yaptıkları incelemenin ardından, burayı tümüyle tahsis edilmesi halinde Kızılay'ın projeleri için uygun gördüklerini ifade ettiği belirtilirken, Vali Osman Derya Kadıoğlu'nun da, bu binanın bir katını verebileceklerini söylediği, bunun Kızılay'ın projeleri için yeterli görülmediği biliniyordu. Oysa, milletvekili açıklamasında Kızılay'ın bu binanın bir katını istediğini ifade ediyor.

Kızılay projeleri için bina konusu günlerdir tartışılırken, milletvekili Başkurt'un, projenin sadece çok küçük bir bölümü için uygun olabilecek, geniş çaplı projenin ise uygulanamayacağı bir bina çözümünü, sorunun halledildiği şeklinde son nokta olarak açıklaması kafaları karıştırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız