SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Milletvekilleri Yetersiz'

A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanlığı 8. Olağan Kongresini yaptı.

Bezginler otel toplantı salonunda yapılan olağan kongreye BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu'nun yanı sıra BBP MKYK Üyesi Necati Karabay, Siyasi Partilerin İl Başkanları, STK Temsilcileri ve parti üyeleri katıldı.

Kongre'de bir konuşma yapan BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, iktidarı sert bir dille eleştirerek, "24 yıldır hükümetler terörle mücadelede başarısız olmuşlardır. 24 yıl boyunca iktidar'da yer alan siyasi partiler terörle mücadelede teröristlerin şartlarında mücadele vermemişlerdir. Terörle ciğerimiz yandı. Terörle mücadele siyasi kararlığın gereği hükümetlerin işidir. Hükümet, tabut cenazelerinin başında, "dökülen kan yerde kalmayacaktır" sözünün ötesine geçerek, dökülen kanın hesabını soramamıştır. Bunun yanında dağdaki terör örgütünün meclisteki temsilcileri Devlet'e parmak uzatarak ikaz da bulunuyorlar. Devlet'e parmak kaldıranın parmağı kökünden koparılmalıdır. Fakat, gerek siyasi gerekse bürokrasi olarak terörle mücadelede zafiyetler var" iddiasında bulundu.

Terörle mücadelede BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının başarı sağlayacağını ileri süren Topçu, "Terörle mücadele etmek için onların dillerini bilmek gerekir. Terörle mücadele de neden uydu sistemi kurulmuyor? Neden onların şartlarında hareket edilmiyor? BBP gerekirse ceketini satar yinede bu uydu sistemini kurar ve sınır güvenliğini sağlar" görüşünü ileri sürdü.

BBP Malatya MYKYK Üyesi Necati Karabay ise, Türkiye'nin önemli gündemler yaşadığını belirterek, "Terör ülke için başlı başına bir sorun olmuştur. Ülke terör sorunuyla uğraşırken diğer yandan da ekonomik krizde vatandaşları etkilemiştir" dedi.

BBP İl Başkanı Sedat Alataş ise, Malatya ekonomisinde sıkıntıların olduğuna dikkat çekerek, "Malatya'da büyük bir ekonomik önemi olan kayısıya destek verilmedi. Ayrıca, Malatya Organize Sanayi'nde fabrikalar sorun yaşıyor. Malatya halkı iktidar partisinde yüzde 68 bir oy verdi. Ancak, sorunlar çözülmedi. Bunun yanında Malatya AK Parti Milletvekillerine bir bakanlık dahi verilmemesi milletvekillerinin yetersizliğidir" iddiasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Olağan Genel Kurul'a geçildi. Mevcut Başkan Sedat Alataş'ın hazırladığı tek liste halinde gidilen seçimde 336 delege oy kullandı. Oylama sonucunda Sedat Alataş tekrar BBP Malatya İl Başkanlığına seçildi.

Yönetim ise şu isimlerden oluşuyor;

Sedat Alataş (Başkan) Aziz İkiz, İlhan Derme, Aslan Belede, Tamer Bulut, Muhittin Ertüzün, Mustafa Yüksel, Aysun Ekici, Selami Meral, İsrafil Çatalkaya, Erdal Hacıevliyagil, Erhan Gönülüoğlu, Nusret Aslan, Kürşat Gök, Muzaffer Karadağ, Turgut Karaman, Mehmet Özcan, Mehmet Sönmez, Fikret Karadağ, Mehmet Koyun, Mehmet Moran, Özer Karakaya, Selahattin Tuncal, Nurettin Türker, Mehmet Gürbüz, Namık Gören ve Ahmet Tav.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız