SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü'

0
Güncellendi - 2019-07-17 17:48:16
'Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü'
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin yıldönümü dolayısıyla Malatya'da düzenlenen "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz akşamı yürüyüş ve 15 Temmuz Demokrası Meydanı'nda (Hükümet Meydanı) anma programı yapıldı.

Akşam etkinlikleri, saat 20.00'de Öğretmenevi önünden İnönü Kapalı Çarşısı'na kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş kortejinde Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adalet Komisyonu Başkanı İzzettin Duman, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, bazı ilçe belediye başkanları, siyasiler, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, birçok STK ile kalabalık bir vatandaş topluluğu yeraldı.

Battalgazi Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki program başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşma canlı olarak izlendi. Daha sonra konuşmalara geçildi.

İLÇELERDEKİ ETKİNLİKLER..

Malatya'nın Hekimhan, Darende ve Doğanşehir ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programları düzenlendi.

Hekimhan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü"  kapsamında Hekimhan Devlet Hastanesi önünde toplanan aralarında ilçe protokolünün de bulunduğu çok sayıda kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Sakarya Ortaokulu'na kadar yürüdü.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti.

Hekimhan Kaymakamı Ahmet Özdemir, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da millerin verdiği kahramanlık destanının asla unutulmayacağını ve her daim yaşatılacağını belirterek, "Menfur girişimi bertaraf eden tüm Türkiye'nin kaderini değiştiren ve demokrasiye yapılan darbeye direnen şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de Allah'tan sağlık ve sıhhat diliyoruz." dedi.

Programa Hekimhan Belediyesi Başkanı Turan Karadağ, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Özgür Polat Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hakan Kırmızı, İlçe Emniyet Müdürü Nahit Güneş, Cumhuriyet Savcısı Merve Bayar, İlçe Müftüsü Ali Meşe'nin yanı sıra siyasi parti başkanları, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

- Darende

Darende'de Hacı Hasan Akyol Çarşı Meydanı'nda anma programı düzenlendi.

Programda Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Darende Kaymakamı Enver Zengince, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını anlatarak, "Devletimizi, milletimizi birlik ve berberlik içerisinde yarınlara hep birlikte taşıyacağız. Bu hain darbe girişimi planlanırken bir takım sebepleri gözardı ettiler. Biz bin yıldır Anadolu topraklarını vatan yapmak için mücadele ediyoruz. Bu toprakları dünyanın medeniyet merkezi, kültür merkezi, adalet merkezi haline getirdik. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanı ölürüz de kimseye teslim etmeyiz." dedi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında sokaklara dökülen halkın bugün de sokakta olduğunu belirterek, "Birliğin ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledi. Vatanına ve milletine sahip çıkan hemşehrilerimi bir kez daha kutluyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okurken, Darende Müftülüğü İlahi Grubu ve Somuncu Baba Külliyesi imamları ilahiler seslendirdi.

- Doğanşehir

Doğanşehir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programına çok sayıda kişi katıldı.

Doğanşehir Kaymakamı Murtaza Ersöz, Belediye Meydanı'ndaki programda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletin cesareti ve onurlu direnişi sayesinde bertaraf edildiğini söyledi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise terörün her türlüsünü lanetlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bize bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdi. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyorum. Gazilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Vatanımızı bölmeye çalışan hainlere karşı ülkemiz üzerinde oyunlar oynamaya kalkan şer odaklı güçlere karşı kahraman Türk insanı tek vücut olmuş ve büyük bir mücadele vermiştir. Bizlere düşen görev ise bu vatan evlatlarının emanetlerine sahip çıkıp teröre, şer odaklarına karşı 15 Temmuz 2016 günü olduğu gibi tek yumruk, dimdik ayakta durmaktır."

Etkinlikler kapsamında Doğanşehir İmam Hatip Ortaokulu tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" temalı fotoğraf sergisi gezildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Harun (4 yıl önce)
    Allah birliğimizi daim etsin. Tüm halkımızı ve ülkemizi korusun .ülkemiz güzel .farklı kültür düşünceler zenginliğimiz. Yeterki hakaret,devlete kasıt ,ayrıştırma,kin,nefret söylemleri olmasın . Ülkemizde gözü olan art niyetli ülke,milletçe toplumların canı çıksın.
    0
    0
    Yanıtla