SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Milli Eğitim Bakanı Dalga Geçiyor''

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen ) Malatya Şube Başkanı Erdoğan Canpolat, ek ders ücretleri konusunda ‘ dağ fare doğurdu’ diyerek Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i eleştirdi ve bakanın öğretmenlerle dalga geçtiğini öne sürdü.

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Erdoğan Canpolat,”Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ek ders ücretleri ile ilgili yaptığı açıklamada, 'enflasyon oranının dört, beş, altı, yedi katına çıkan bir artış' gerçekleşeceğini duyurarak ek ders ücretlerinde yüksek bir artışın gerçekleşeceği yanılsaması yaratıyor. Oysa, hesap ortadır bugün ek ders ücretleri saat başına net 3.5 YTL'dir ve Bakan'ın söylediği artışın karşılığı 3 kat, 5 kat hatta 7 kat dediğinin karşılığı 1 YTL'dir. “ dedi.

Canpolat açıklamasında şunları belirtti:

“Bakan 1 YTL'lik zammı 'Ülkemizin imkanlarıyla öğretmenlerimizin ihtiyaçlarının buluşturabileceğimiz noktaya kadar gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın' diye anlatıyor. Bakan öğretmenlerle dalga geçiyor, onları aşağılamaya devam ediyor. Öğretmenler toplumun diğer kesimleri gibi gün geçtikçe yoksullaşıyor, ülkenin imkanları emekçilerin, halkın ihtiyaçlarına göre değil, IMF ve Dünya Bankası'nın emirleri doğrultusunda sermayenin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılıyor. Bakan öğretmenlerin ihtiyaçlarının karşılandığından bahsediyor ancak durumun böyle olmadığı öğretmenlerin yoksulluk sınırında yaşadıkları ortadadır. Çelik'in iddialarının aksine, eğitim emekçilerinin ihtiyaçlarını karşılayamadığı, yoksulluk sınırında yaşadığı açıktır. Ek ders ücretlerindeki artış, ders saati başına net 10 YTL olarak düzenlenmelidir. Üniversite akademik personeline ödenen ek ders ücretleri en az %50 arttırmalı, araştırma görevlilerine de ek ders ücretleri ödenmelidir. Mesleği öğretmenlik olan herkes ek ders ücretinden yararlandırılmalıdır. Hizmetli, memur, Yurt-Kur ve Üniversite çalışanlarına eğitim öğretim ödeneği bir an önce ödenmelidir. “

EN AZ 60 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMALI
Eğitim-Sen Şube Başkanı Canpolat öğretmen atamasında ifade edilen 16 bin rakamının da yetersiz olduğunu ve en az 60 bin öğretmen atamasın gerektiğini belirttiği açıklamasında daha sonra şunları ifade etti:

“2006 Mart ayında atanacak öğretmen kadrosu 16 bin olarak açıklandı. Yapılacak atamalar emekli olan öğretmen sayısını bile karşılamıyor. Daha önceki konuşmalarında 165 bin öğretmen açığından bahseden Çelik, emekli olan öğretmenlerin boşluğunu dahi dolduramayacak olan bu atamalarla hangi sorunu çözecektir. Öğretmen açığının kapanması için bu dönem en 60 bin öğretmen ataması yapılmalıdır. Öğretmen açığı eğitimin temel sorunlarından birisini oluşturuyor. Öğretmen açıklarının giderilmesi için, atamaların arttırılması gereklidir. 16 bin öğretmen ataması, eğitimde yaşanan sorunları devam ettirmek ve arttırmak anlamına gelir. AKP hükümeti, kamu eğitiminin sorunlarını çözmeyerek, kamusal eğitimi işlevsizleştiriyor. “

ARŞİV FOTO: Eğitim Sen Şube Başkanı Erdoğan Canpolat.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız