SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e Sordu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:56:57
Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e Sordu
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplanması ismetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'a soru önergesi verdi. 
 
Arvugan İlçesi'ndeki Kömürlük Köyü'nde bulunan 'Atmalılar İlköğretim Okulu'nun yapımı ile ilgili soruların bulunduğu önerge şöyle ;
 
"Devlet vatandaş işbirliği ile yapılan okul, hastane gibi yapılar %50- 50 işbirliği ile yapılmakta iken Malatya İli Arguvan İlçesi Kömürlük Köyü’nde yapılan Atmalılar İlköğretim Okulu %75 vatandaş, %25 devlet işbirliği ile yapılmıştır. Yörede yaşayanlar tarafından devlet katkısı  olan %25’lik kısmın bile tam anlamıyla ödenmediğine dair iddialar vardır.
 
Bu çerçeveden hareketle;
 
1-Malatya ilinde bugüne kadar devlet vatandaş işbirliği ile kaç okul yapılmıştır? Bu okulların yapıldıkları yerler ve isimleri nelerdir?
 
2-Bugüne kadar yapılan okullarda devlet ve vatandaş katkısı hangi oranlardadır? Malatya’da yüzde 50-50 oranının dışında yapılan okul var mıdır? Varsa isimleri nelerdir?
 
3-Devlet –Vatandaş işbirliğinde %25 - %75 oranları normal bir uygulama mıdır? Normal bir uygulama değil ise, Arguvan’da yapılan Atmalılar İlköğretim Okulu’nu diğer okullardan farklı kılan “Atmalılar” ismiyle yapılıyor olması mıdır? Bu işlem Atmalılar İlköğretim Okulu için yapılan bir ayrımcılık değil midir?
 
4-Atmalılar İlköğretim Okulu için Arguvan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ödenmesi gereken %25’lik kısım ödenmiş midir? Ödenmemiş ise sebebi nedir?

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız