SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Eğitim, Bunlara Cevap Ver!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da doğalgaz tesisat işinde çalıştırılacak olan kişilerin vasıflanlarının belirlenmesi konusunda tartışma yaşanıyor. Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil Çolak, tesisat işi konusunda vasıfsız olanların 25 saatlik kurs sonucunda belge verilerek doğalgaz işinde hukuksal anlamda çalıştırılamayacağını bildirdi.

Malatya Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Cemil Çolak yaptığı basın açıklamasında, doğalgazı evlere döşeyecek olan ustaların mesleki eğitim merkezlerinden en az 6 yıl gibi bir süre eğitim almış olmasını gerektiğini belirterek, "Kanun gereği doğalgazı evlere döşemek mesleki eğitim merkezinden 6 yıl gibi bir sürede ustalık belgesi almış ustalarımız tarafından yapılması gerekmektedir.

Fakat aldığımız bilgilere göre doğalgazda resmi yetkisi olmayan yani akredite edilmeyen bir şirket tarafından 25 saatlik bir kurs neticesinde ücret karşılığı vasıfsız kişilere sertifika verilmektedir. Bu kişiler gelip bizim evlerde doğalgaz gibi tehlikeli bir maddenin tesisatını yapacak. Biz nasıl bu kişilere güvenip, evlerimizi teslim edeceğiz?" ifadelerini ileri sürdü.

Doğalgaz tesisatı gibi hassas bir işin ustalık belgesi olan deneyimli kişiler tarafından yaptırılmasının daha uygun olacağını belirten Çolak, "Biz bu ustalık belgesi olan kişilerin mesleki eğitim merkezinde 60 saatlik bir kurs verdirilmesini uygun olacağını düşünüyoruz. Kursu veren firmanın internet sitesindeki kursun bedeli 216,00 YTL iken Malatyamızdaki kursta 500,00 YTL talep edilmektedir. Bu aradaki fark neden oluyor ve bu paralar nerelere gidiyor? Kaldı ki bu şirket doğalgaz sertifikası değil kaynakçı sertifikası verebilmektedir. Bu sertifikayı da vasıfsız kişilere değil ustalık belgesi olanlara eğitim amaçlı verebilmektedir" ifadelerini kaydetti.

Çolak, "Biz oda olarak hiç bir ücret alınmadan kurs verme çalışmalarına başladık. Mesleki Eğitim Müdürlüğüne müracaat ettik. Bizler vasıfsız ve tesisat işi ile hiç şimdiye kadar alakası olmayan kişilere 25 saat kurs verilerek evlere gönderilmesi işlemini gerekirse hukuki boyuta taşıyacağız" dedi.

Firma ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında geçtiğimiz günlerde yapılan anlaşmayla, söz konusu doğalgaz tesisatçılığı kursu düzenleneceği kamuoyuna duyurulmuştu.

Dernek başkanının iddialarına karşı, Malatya kamuoyu şimdi Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama bekliyor..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız