SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milli Eğitim Okulu Terketsin!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:26:37
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya merkezde eğitim veren Malatya Ticaret Meslek Lisesi'nde veliler ve öğrenciler, okul bünyesinde bulunan ancak Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılan birimlerin boşaltılmasını istiyor.

Okula ait birimlerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanıldığını öne süren veliler, kantin olarak kullanmak istedikleri alanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yemekhane olarak faaliyet gösterdiğini iddia etti.

Okulun 771 öğrencisinin ikili öğretim yaptığına dikkat çeken veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılan birimlerin 9 dersliğe tekabül ettiğini, bu birimlerin boşaltılmasıyla birlikte tekli öğretime geçilebileceğini ifade etti.

Okulda spor salonu bulunmadığı da iddia eden veliler, öğrencilerin beden eğitimi derslerini dışarıda yaptıklarını, spor salonu olarak kullanmak istedikleri salonun kitap deposu olarak faaliyet gösterdiğini ileri sürdü.

Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Malatya Ticaret Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Çetin Erol Bülbüloğlu, "Okul Aile Birliği olarak, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait birimlerin boşaltılmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin ikili öğretim değil, tek aşamalı öğretim yapmalarını istiyoruz. Tüm velilerimiz ve öğrencilerimizin isteği budur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yemekhane ve kitap deposu olarak kullanılan salonları, biz kantin ve spor salonu olarak kullanmak istiyoruz" görüşünü savundu.

Birimlerin boşaltılarak, okula teslim edilmesini istediklerini kaydeden Bülbüloğlu, "45 dakika ders yapılıyor ve 5 dakika teneffüs veriliyor. Çocuklarımız 5 dakika içinde hiçbir şey yapamıyor. Bu birimler boşaltılır, okula teslim edilirse burada daha güzel bir eğitim olacaktır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız