SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Eğitim Şurası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü 18. Milli Eğitim Şurası çalışmalarına başladı.

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıyla 18. Milli Eğitim Şurası çalışmalarına başlanırken, şura açılışında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Milli Eğitim Şurası Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda cephede olduğu dönemlerden beri çok önemsenmiştir. 1921 yılından başlayan bu çalışma sürdürülmüş 1939 yılında da Milli Eğitim Şurası adı altında çalışma yapılmıştır. 2006 yılında 17.'si yapılan Milli Eğitim Şurası'nın bu yıl da 18.'si yapılacak. Burada alınan kararlar bir tavsiye niteliğindedir. Bizzat bu şura çalışmaları bölge şuralarında görüşülecek ve daha sonra Milli Eğitim Bakanı'na iletilecek. Çeşitli kesimlerden arkadaşlar şuraya davet edildi. 5 grup halinde çalışmalar yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığımız 5 ayrı konu belirledi. Bu konular görüşülecek. 4-6 Ağustos tarihleri arasında da Gaziantep'te Bölge Şurasına katılacağız. Şurada alınan kararlar eğitim sistemimize ışık tutacak" dedi.

Şura'nın teknik konuları hakkında bilgiler veren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk ise, "5 Grup halinde şura çalışması yapılacak. Birinci grup, Öğretmenin Yetiştirilmesi, İstihdamı ve Mesleki Gelişimi konusunda, ikinci grup, Eğitim Ortamları, Kurum Kültürü ve Okul Liderliği konusunda, üçüncü grup İlköğretim ve Orta Öğretimin güçlendirilmesi, Orta Öğretime Erişimin Sağlanması konusunda, dördüncü grup, Spor, Sanat, Beceri ve Değerler Eğitimi konusunda, beşinci grup ise, Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Yönlendirme konusunda çalışmalar yapacak" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ve bilgilendirme sonrasında 5 grup halinde Malatya 18. Milli Eğitim Şurası çalışmaları başladı. Çarşamba günü Öğretmen evinde şurada alınan kararlar bir kez daha değerlendirilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız