SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Eğitim TKY Derecelerini Açıkladı

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya'da Toplam Kalite Yönetimi ile ilgili değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Okul/ Kurum Kategorisinde A.Kadir Eriş İlköğretim Okulu, Ekip Kategorisinde ise Hasan Kovuk Meslek Eğitim Merkezi Serveran Ekibi birinci oldular.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bağlı her derece okul ve kurumlarda 1999 Kasım tarihinden bu yana “Toplam Kalite Yönetimi” anlayışı yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında TKY Uygulamalarına dönük yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiş, bu alanda yoğun çalışmalar HALEN sürdürmektedir.

Bakanlığımız, iyi uygulamaları ödüllendirmek ve diğer okul/kurumlara örneklik etmeleri amacıyla “TKY Uygulamaları Ödül Süreci” geliştirmiş ve 2005 yılında uygulamaya koymuştur. Yayımlanan “TKY Uygulamaları Ödül Yönergesi” gereği ödül süreci okul/kurum ve ekip kategorisi olmak üzere her yıl iki kategoride gerçekleştirilecektir. 2006/2007 Eğitim ve Öğretim yılı Ödül Süreci belirlenen takvime uygun olarak ilimizde halen işletilmektedir.

Bu bağlamda, gerçekleştirilen ödül süreci çerçevesinde kurum ve ekip kategorilerinde ilimizde dereceye girenler belli oldu. MEM Birim Kalite Kurulu tarafından açıklanan değerlendirmeye göre;

Okul/Kurum Kategorisinde;
İl Birincisi Merkez Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu,
İl İkincisi Merkez Nenehatun Anaokulu,
İl Üçüncüsü Doğanşehir İlçesi Doğanşehir İlköğretim Okulu,

Ekip Kategorisinde;
İl Birincisi Merkez Hasan Kovuk Meslek Eğitim Merkezi / Serveran İyileştirme Ekibi
İl İkincisi Merkez Fatih Lisesi / Kitap Sarrafı İyileştirme Ekibi
İl Üçüncüsü Merkez H.A.İMKB Tek.L. ve End. Ms. Lisesi /Meşale İyileştirme Ekibi.

Dereceye giren okul ve ekiplere düzenlenecek törenlerle ödülleri verilecektir. Okullara “Kalite Beratı”, raporlaştırma sürecinde emeği geçen yönetici, öğretmen ve personel ise MEM tarafından “Teşekkürname” ile taltif edileceklerdir.

Her iki kategoride il birincileri Türkiye finalinde yarışmaya katılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına gönderilecektir. İlimizden; Merkez A.Kadir Eriş İlköğretim Okulunun raporu ile H.K. Meslek Eğitim Merkezine ait Serveran İyileştirme Ekibi Raporu Bakanlığımız bünyesinde gerçekleştirilecek değerlendirmeye katılacaklardır. Bakanlığımız bünyesinde gerçekleştirilecek değerlendirme sonuçları ise mayıs ayında ilan edilecek. Türkiye finalinde dereceye girenler, haziran ayında gerçekleştirilecek bir törenle ödüllerini bizzat Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik’in elinden alacaklar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız