SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Eğitim ve Ceviz Konuşuldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nde Hekimhan cevizinin standart hale getirilmesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2007 yılı yatırım programı görüşüldü.

İl Genel Meclisi Ekim ayı çalışmalarına Özel İdare Salonu'nda devam etti. Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında yapılan toplantıda, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün Hekimhan Ceviz Selezyen Projesi hakkında bilgi verildi. Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Ziraat Mühendisi Kemal Gül, 5 yıl sürecek olan projenin 360 bin YTL tutarında olduğunu bildirdi.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Uğurtan Yılmaz ise daha önce Malatya'ya Yalova'dan getirilerek dikimi yapılan 200 bin adet ceviz fidanı için verilen emeğin ve zamanın boşa gittiğini bildirerek, "Hekimhan cevizinin bir standardı yoktur. Amacımız, standart bir Hekimhan ceviz fidanı geliştirip, bölgedeki üretimi arttırmaktır" dedi.

İl Genel Meclisi'nin toplantısında ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2007 yılı yatırım programı da görüşülerek kabul edildi. Programda yer alan ve toplam bedeli 23 milyon 438 bin YTL olan 25 proje için 16 milyon 500 bin YTL ödenek talep ediliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 25 okul projesinin 11'nin Malatya merkezde 14'ünün ise ilçeleri kapsadığı kaydedildi.

Öte yandan, bazı Meclis Üyeleri Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'a, Çalık Holding tarafından yaptırılacak olan ve 2.5 yıl önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katıldığı törenle temeli atılan Mahmut Çalık Eğitim Kompleksi soruldu. Bulut, eğitim kompleksiyle ilgili olarak temel atıldıktan sonra her hangi bir ilerleme olmadığını ve Çalık Holding ile bu konuda görüşmelerini sürdürdüklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız