SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Eğitim'de Müdür Kim?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç'un 6 aylık geçici Ankara görevi, yerine vekaleten atanan Mehmet Bulut'un Malatya'daki görev süresi doldu. Doğuç'un ayrıca, görevlendirmeyle ilgili olarak İdare Mahkemesi'nden "yürütmeyi durdurma" kararı aldığı öğrenildi. Doğuç'un yeniden Malatya'da görevlendirilmesine ilişkin bakanlık yazısı da gelmediği için sorunun nasıl çözümleneceği merak konusu oldu.

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMEYLE GİTMİŞTİ..
Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 ay süreyle, Personel Genel Müdürlüğü'nde oluşturulan komisyonda görev yapmak üzere Ankara'ya alınmıştı.

Görevinden alınarak Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirilen ve yerine ise vekaleten İlköğretim Müfettişi Mehmet Bulut'un atandığı 18 Kasım 2004'te, Hamza Doğuç'un 6 aylık süreyle Ankara'ya alınması ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı makamına sunulan 'Hamza Doğuç' konulu resmi yazı şöyleydi:

"Malatya Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç'un il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorunlarının bir program dahilinde tespiti, değerlendirilmesi, çözüm yollarının araştırılması ve sonuçların bir rapor haline getirilmesi amacıyla Personel Genel Müdürlüğü'nde oluşturulan Komisyonda denetimlerinden yararlanmak üzere 6 ay süreyle görevlendirilmesini, yolluk ve yevmiyesinin Yurtiçi Görev Yolluğu harcama kaleminden tahakkuk ettirilmesini olurlarınıza arz ederim"

BULUT'UN ATANMASI..
6 ay süreyle "geçici" olarak Ankara'ya alınan Hamza Doğuç, 22 Kasım 2004 tarihinde Ankara'ya gitmek üzere görevden ayrılırken, bakanlığın yerine vekaleten atadığı Mehmet Bulut aynı gün göreve başlamıştı.

SÜRE BİTTİ..
Geçici görevlendirme nedeniyle İdari Mahkeme'ye başvurduğu öğrenilen Hamza Doğuç'un, mahkemeden ayrıca "Yürütmeyi Durdurma" kararı da aldığı, bunun yanı sıra 6 aylık geçici görevlendirme süresi bittiği için de göreve başlamak üzere Malatya'ya döndüğü, ancak bakanlıktan göreve başlama yazısı gönderilmediği için göreve başlayamadığı öğrenildi.

Doğuç'un yerine "geçici" olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine vekaleten getirilen Mehmet Bulut'un 6 aylık görev süresi ise 22 Mayıs Pazar günü doldu.

NE OLACAK?
Doğuç'un göreve başlama yazısının gelmemesi, Bulut'un geçici görevlendirildiği vekalet süresinin bitmesi nedeniyle Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü göreviyle ilgili bir belirsizlik ortaya çıktığı bildiriliyor.

Valiliğin, bakanlıkça yapılacak bir tasarrufa kadar, Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Mahmut Berk'in müdürlüğe vekalet etmesi görüşünde olduğu öğrenildi.

HABER: Selahattin GÖKALATAY

FOTOĞRAF: Üstteki fotoğraf, Doğuç (soldaki)'un görevden ayrıldığı, Bulut (sağdaki)'un da başladığı 22 Kasım 2004 günü, "halef-selef"in birlikte katıldığı İl Genel Meclisi toplantısında İHA Muhabiri Burhan KARADUMAN tarafından çekilmişti.

(ALINTILANMA İZNİ YOKTUR)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız