SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Eğitim'den Bayındırlık'a!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, şu sıralarda ilginç bir “bilgisayar” olayı yaşanıyor. Milli Eğitim, bir kısmı “nizalı” bilgisayarlarını, ilginç bir kararla, ihtiyacı olduğu belirtilen Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne veriyor. Bu sayı 2-3 değil, tam 30 bilgisayar..

Milli Eğitim Müdürlüğü görevine bir kez daha mahkeme kararıyla dönen Hamza Doğuç, aralarında yardımcılarının, şube müdürlerinin, müfettişlerin yani Milli Eğitim il yöneticilerinin kullanmakta oldukları bilgisayarları, mahiyetindeki bu personelden alarak, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne “geçici (!)” olarak tahsis ederken, bu tasarrufu için Valilikten de olur almış..

Aslında bu bilgisayarların ilginç bir hikayesi var ve de “mahkemelik” yönü de bulunuyor.

Şöyle..

Hamza Doğuç, ikinci kez Ankara’da geçici görevlendirmeye yollanmadan önce, Malatya Fen Lisesi bünyesinde bir Teknoloji Sınıfı oluşturmak istiyor. Temmuz ayı ortalarında, bakanın da katılımıyla bu sınıfı açmayı planlıyor. Türkiye’de başka emsali olmadığı öne sürülen bu sınıf için, bilgisayar desteği ildeki dershanelerden isteniyor. Dershaneciler toplanıyorlar, bir komisyon kuruluyor ve 20+1 bilgisayar, bir firmadan alınıyor. Ancak bir süre sonra, benzeri olmadığı için uygun görülmeyen bu sınıf için alınan bilgisayarlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki yöneticilere tahsis ediliyor ve buradaki yetkililer tarafından kullanılmaya başlanıyor. Bilgisayarların kullanım yeri değişirken, her nedense, satın alınan firmaya para ödenmediği için, firma yetkilileri Milli Eğitim’e ihtar üstüne ihtar çekiyor. Parayı tahsil edemeyince, bu kez İcra’ya başvuruyorlar. Yani kullanımda olan bilgisayarlar için, her an “haciz” kararı çıkabilir.

Doğuç, kısa bir Ankara görevinin ardından geçtiğimiz haftalarda mahkeme kararıyla tekrar döndü. Ardından, bu bilgisayarlarla ilgili, ilginç bir işlem başlatılıyor.

Edinilen göre, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, ilde onarımı yapılacak 19 lise ve ilköğretim okulunun ihalesinin bu yıl yapılabilmesi için, ihaleye esas bilgi ve belge hazırlanmasının gerektiğini, ancak bunun için elde yeterince bilgisayar ve yazıcı olmadığını, ihtiyaç duyulan 30 adet bilgisayar ve yazıcının Milli Eğitim’ce karşılanmaması halinde işlerin yetiştirilemeyeceğini Milli Eğitim’e yazıyor. “Danışıklı” olduğu öne sürülen bu yazının ardından, Doğuç hemen Bayındırlık’ın bilgisayar eksiğini karşılama girişimlerine başlıyor. En başta yardımcılarının, şube müdürlerinin kullandıkları bilgisayarlar olmak üzere, Valilik oluruyla, 30 bilgisayarı toparlamaya girişiyor.

Doğuç’un imzası olan bu girişimden anlaşıldığına göre; Milli Eğitim’in elinde bol miktarda bilgisayar var ve e-bilgi eğitimine, girişimlerine önderlik eden, etmesi gereken kendi kurumunun üst düzey yönetiminin faaliyetleri için bilgisayara hiç gerek yok.

Her okulda, sokaktaki vatandaş için dahi bilgisayar kullanım olanakları sağlamaya çalışan, bunun için reklam kampanyaları düzenleyen Milli Eğitim; müdür yardımcıları, şube müdürleri için bilgisayar gerektiğine inanmıyor! Belki de Türkiye’deki en geniş bilgisayar ağına sahip olan Milli Eğitim’in Malatya teşkilatında bilgisayar kullanımını gerektirecek bir iş yapılmadığı düşüncesini taşıyor!

Elinde fazla bilgisayar varsa ve yardımcılarının, şube müdürlerinin bu cihaza ihtiyaçlarının olmadığını düşünüyorsa, bilgisayarları niye kendi bünyesindeki okullara ve kuruluşlara değil de, başka bir resmi kuruluşa, üstelik hiç inandırıcı olmayan bir gerekçeyle veriyor, pek anlayamadık.

Burada bir başka iddia da, bilgisayarların 21’inin zaten “nizalı” olduğu, bunlar için Milli Eğitim’den yapılacak bir haciz işleminden “malları bir başka resmi kuruluşa göndererek” kurtarıp, dairesinin yara almamasını sağlama şeklinde de ince bir hesabın yattığı doğrultusunda.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız