SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Eğitim'den SBS Alarmı

A- A+ PAYLAŞ

Skandal üstüne skandal yaşanan sınavlar sonrası Milli Eğitim Bakanlığı bu hafta sonu yapılacak SBS için bizzat harekete geçti. MEB’in dün yayımladığı genelgede, emniyet ile sınav komisyonlarının her türlü güvenlik tedbirini alması istendi.ÖSYM’nin KPSS’deki kopya ve YGS’deki şifreli kitapçık skandalının ardından sınavlarda artırdığı güvenlik önlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nı da (MEB) harekete geçirdi. MEB, bu haftasonu ilköğretim 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri için yapılacak Seviye Belirleme Sınavlarında (SBS) görev alan personele, sınavların güvenliğine ilişkin uyarılarda bulundu. “2011 Yılı Seviye Belirleme Sınavları” başlığıyla dün yayımlanan genelgede, güvenlik önlemleri şöyle:

Kamera ile korunacak

Sınav evrakının muhafaza edildiği alanlar güvenlik kamerası ile koruma altına alınacak. Bu alanların güvenliğini sağlayacak emniyet birimlerine gereken her türlü destek sağlanacak.

Sınav evrakının okullara nakledilmesi ve dönüşünde emniyet görevlileri ile işbirliği içerisinde güvenlik tedbirleri alınacak.

Sınavlarda görevli personel, mümkün olduğu kadar kendi görev yaptığı okullardan farklı yerlerde görevlendirilecek. Bu görevliler, sınav yapılacak binaya her türlü elektronik iletişim araçları, cep telefonu gibi cihazlarla gelmeyecek.

Sınav yapılacak binanın tüm katları, salonları ve bina çevreleri, emniyet ile görevlilerı tarafından sınav öncesi kontrol edilecek.

Öğrencilerin binaya alınmaları sırasında, sınav komisyonu üyeleri ile emniyet görevlileri kimlik kontrolü yapacak.

Bina sınav komisyonu ile salon görevlileri, cep telefonu veya elektronik iletişim araçları ile gelen öğrencilere karşı gereken tedbirleri alacak.

Sınavlarda görevli personel, öğrencilerin dikkatlerini dağıtıcı (kendi aralarında yüksek sesle konuşmak, sorular hakkında açıklama yapmak, sınıf içerisinde yüksek ses çıkaran ayakkabı ile dolaşmak gibi) tutum ve davranış içerisinde olmayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız