SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Eğitime Yeni Bina ..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin Şubat ayındaki toplantıları tamamlandı.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'nın başkanlık ettiği toplantıda gündemdeki maddeler görüşüldü. Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından gönderilen yazıdaki konular oybirliği ile kabul edildi. Böylece Şifa Mahallesi'nde 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu yakınında bulunan ve Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri'ne ait arsaya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait yeni bina yapılacak. Aynı yerde bulunan ve mülkiyeti Malatya Belediyesi'ne ait yerin ise yeni yapılacak olan Milli Eğitim Müdürlüğü binası için devredileceği öğrenildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Kanalboyu'nda bulunan ve halen kullandığı bina ise yıkılarak yerine tören alanı yapılacağı öğrenildi.

Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol işletmelerinin Malatya sınırı içerisinde bulunan gayrimenkulleri bedelsiz olarak Malatya Valiliği'ne tahsis edildi.

Gayrimenkullerin bedelsiz tahsisi ile ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından gönderilen yazıda şunlara yer verildi; "Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun ilgili (a) yazısı ile Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri'nin mülkiyetlerindeki Malatya sınırları içerisinde bulunan ve dökümü yapılan gayrimenkuller, 4046 sayılı kanunun 2. maddesinin (i) bendine istinaden bedelsiz olarak Malatya valiliğine tahsis edilmiştir. Tahsis işlemi yapılan gayrimenkuller Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun ilgili kararına göre kamu yararına kullanılması ve kullanım amacının tapu siciline şerh edilmesi kaydıyla Valilik makamına tahsis edilmiştir. Buna göre; Malatya Merkez Dernek Mahallesi'nde bulunan tapunun 1043 ada, 106 parsel numarasında kayıtlı taşınmaz ve üzerinde bulunan yapılar ile birlikte; Kamu Hizmet Binası (İl Acil Afet Durum Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı), depo, atölye ve işyeri olarak tahsis ve tadilat yapılarak kullanılması amacıyla, Merkez Şifa Mahallesi'nde bulunan ve tapunun 1944 ada, 4 parsel numarasında kayıtlı taşınmaza ait TTA hissesi üzerine, Kamu Hizmet Binası (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) olarak tahsis ve inşaat yapılarak kullanılması amacıyla, Yeşilyurt İlçesi Yakınca Beldesi sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti TTA'ya ait tapunun 452 ada,1 numaralı parselinde kayıtlı taşınmaz ve üzerinde bulunan yapılar ile birlikte işyeri, atölye ve depo olarak, Yeşilyurt İlçesi Yakınca Beldesi sınırları içerisinde bulunan Maliye Hazinesine ait tapunun 1284 ve 1285 numaralı parsellerinde kayıtlı taşınmazlar ve üzerinde bulunan yapıları ile birlikte işyeri, atölye ve depo olarak, kullanılmak üzere Valilik Makamına ilgi (b), yazıları ile İl Özel İdaresince kullanılmak üzere yazılı talimat verilmiştir. İl Özel İdaresi Kanunu'nun 7. Maddesinin (c) bendi. 10. Maddesinin (f) bendi ve (i) bendi gereği söz konusu taşınmazlar üzerinde izahı yapılan iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi, yapılacak iş ve işlemlerin Malatya İl Özel İdaresi tarafından yürütülmesi amacıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Türksoy'a yetki verilmesi" denildi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından gönderilen yazıdaki konular, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata tarafından oylamaya sunuldu. Konu, oy birliğiyle kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız