SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Milli Görüş Milletin Görüşü'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi'nin düzenlediği "Farklı Çözüm Ekonomi" konulu konferans serisi doğrultusunda Prof.Dr. Arif Ersoy da Malatya'da bir konferans verdi.

SP İl Başkanlığı, konferansla ilgili şu bülteni yayınladı:

"Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından 23 Ocak 2010 tarihinde İstanbul’da ilk sunumu gerçekleştirilen “Farklı Çözüm Ekonomi” konulu konferans serileri ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda, Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığının organize ettiği “Farklı Çözüm Ekonomi” konferansı, Saadet Partisi Gik üyesi ve ESAM genel sekreteri Prof. Dr. Arif Ersoy’un sunumları ile 21 Şubat Pazar günü Saat 19 00 da Belediye Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Arif Ersoy “Farklı Çözüm Ekonomi” konulu konferansın sunumunu gerçekleştirdi. Ersoy sunumunda; “İstiklal Savaşı dönemi gibi tarihimizin en kötü zamanını yaşıyoruz; Biz alelade siyaset yapmıyoruz. Bugün hukuk düzeni işlemez, ekonomisi bitmiş, insanları mutsuz ve umutsuz bir hale getirilmiş ülkenin vatandaşlarıyız bizler. Ayağımızın altındaki toprak kayıyor, İstiklal Savaşı dönemi gibi tarihimizin en kötü zamanını yaşıyoruz. Çözümü millet yerine başka yerlerde arıyorlarsa bilesiniz ki o ülke batmaya mahkûmdur. IMF’nin dedikleri uygulandığı için milletimiz fakirleşiyor. Niçin Türkiye soyuluyor, dünyadaki küresel sistem nereye götürüyor insanlığı?

Milli Görüş bu milletin ortak görüşüdür. Hans’ın, Adım Smitch’in değil, Mevlana’nın, Yunus’un, Sultan Fatih’in görüşüdür. İktidara gelince ekonomik sorunları 5 yıl içinde çözeceğiz ve 10 senede Almanya, Japonya ile yarışır hale geleceğiz inşallah. Bakınız meclisteki partilerin, yaşadığımız sorunlara çözümü olsa ortaya koyarlar. Fakat bunu yapacaklarına, evimizde çoluk çocuğumuza izletmekten haya ettiğimiz davranışları ortaya koyuyorlar.

Türkiye dünyanın merkezindedir. Türkiye Japonya ve Almanya ile karşılaştırılmalıdır. Almanya 1834’te milli birliğini kurduğunda biz o zaman dünya imparatoruyduk. Almanya üretime dayalı milli ekonomik model ile kalkınmıştır. Osmanlı ise çözümü içeri yerine dışarıda aramıştır. Milli Görüş hareketi yeni bir medeniyetin kuruluş hareketidir. Biz Ankara’yı merkez kabul edenlerle işbirliğine hazırız. Brüksel’i, Washington’u merkez kabul edenlere ise muhalifiz. Bir zamanlar dünyada sadece 4 tane bulunan, biride bize ait olan uçak fabrikamız vardı. Amerika ile imzalanan anlaşma sonrası uçak fabrikamız kapandı.

12 Eylül ile dışa bağımlı hale getirildik. 24 Ocak karaları ile kapitalizme terk edildik. 28 Şubat ile milli siyaset tasfiye edildi. 2001 krizi ile ekonomi iflasın eşiğine geldi. Özelleştirmeler sonucunda finans kapital tarafından yoksullaştırılmaktayız. Bugün eğer üretim artırılıp, fiyat düşürülerek enflasyon düşürülmüş olsa bu müspettir. Lakin yaşadığımız üretimin düşürülerek talebinde düşürülmesi ile milletimizin fakirleştirilmesi sonucu enflasyonun düşürülmesidir. Bakınız bankalar % 30 kar etti, millet % 6 küçüldü. Yabancı sermaye borsada spekülatif hareketlerle üretmeden kazanıyor, bu finans kapitalin bir sömürüsüdür. Ficher- Derviş tahribatları ile düşük kur, yüksek faiz politikası ile sıcak para cenneti olduk. Sıcak para üretmeden % 30 kar ederse bu savaş kadar etkilidir.” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız