SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Güne Kıyafet Kısıtlaması

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:43:31
Milli Güne Kıyafet Kısıtlaması
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerisi Bakanlar Kurulu’nun kararı ile yayınlanan bir yönetmelikle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetleri yeniden düzenlendi. 

Yeni yönetmelikle kız öğrencilerin, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebileceği kayıt altına alınıyor. Öğrencilerin vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giymeleri yasaklanıyor. 

Yönetmelikle milli gün ve hafta kutlamalarında, ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye malî yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacağı kaydedildi.

İmam Hatip Okulları’na Başörtüsü Serbestîsi 

Öğrencilerin tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacağının vurgulandığı yönetmelikte, özel eğitim kurumlarında öğrenci velilerinin % 60 çoğunluğunun onay vermesi halinde okul yönetimlerinin okul kıyafeti belirleyebileceği belirtildi. 

İmam Hatip Ortaokul ve Liseleri’nde okuyan kız öğrencilerin tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilme serbestîsini tanıyan yönetmelikte, öğrencilerin vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giymeleri halinde disiplin cezası ile cezalandırılması karara bağlanıyor. 

Milli Gün Kutlamalarında Özel Kıyafet Yasağı 

Öğrencilerin kıyafetlerinde herhangi bir şekilde siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanmasının disiplin suçu gerektiren bir tutum olarak nitelendirildiği yönetmelikte milli gün ve hafta kutlamalarında, ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye malî yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacağı kaydedildi. 

Haber: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız