SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Hüsran

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:14:18
Milli Hüsran
A- A+ PAYLAŞ

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Olegario Benquerença,  Ricardo Jorge Ferreira Santos, Joao Ferreira Dos Santos (Portekiz)

Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım, Olcan Adın (Dk. 56 Gökhan Töre), Selçuk İnan (Dk. 74 Cenk Tosun), Mehmet Topal, Arda Turan, Burak Yılmaz (Dk. 55 Olcay Şahan), Umut Bulut

Hollanda: Cillesen, Janmaat, Vlaar, Indi (Dk. 46 Bruma), Blind, Fer, Clasie, Lens (Dk. 89 Depay), Robben, Sneijder, Van Persie (Dk. 46 Kuyt)

Goller: Dk. 8 Robben, Dk. 47 Sneijder (Hollanda)

Sarı kartlar: Dk. 23 Indi, Dk. 41 Blind, Dk. 51 Janmaat (Hollanda), Dk. 33 Hasan Ali Kaldırım (Türkiye)

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 10. ve son maçında evinde Hollanda'ya 2-0 yenilen Türkiye, play-off biletini Romanya'ya kaptırdı.

Play-off'a kalabilmek için mutlak galibiyete ihtiyaç duyan Türkiye, karşılaşmanın ikinci yarısının başında kalesinde şok bir gol daha gördü. Fenerbahçe'de forma giyen Kuyt'ın pasında Galatasaraylı futbolcu Sneijder 47. dakikada topu ağlara gönderdi. Farkın 2'ye çıkmasıyla play-off umudu iyice azalan ay-yıldızlı takım, Olcay Şahan ile Gökhan Töre'nin oyuna girmesiyle 60. dakikadan sonra Hollanda kalesinde yine baskı kurmaya başladı. Bu baskıdan da gol çıkaramayan milliler, sahadan 2-0 mağlup ayrılarak 2014 Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti.

Grubun namağlup lideri Hollanda ikinci yarının hemen başında Spor Toto Süper Lig'de forma giyen oyuncularının katkısıyla farkı 2'ye çıkartarak rahatladı. Oyuna ikinci yarının başında dahil olan Kuyt'ın asistiyle 47. dakikada topu ağlara gönderen Sneijder, Türkiye'nin umutlarını iyice azalttı. Bulduğu golden sonra oyun kontrolünü eline alan konuk ekip, yakaladığı 3. gol fırsatlarından yararlanamadı. Rakibinin kurduğu baskıyı da gol yemeden atlatan Hollanda, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

47. dakikada Kuyt'ın pasında Semih Kaya'yı geçen Sneijder, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2

55. dakikada ceza sahasının sol çaprazında Lens'in yaptığı aşırtma vuruşta kaleci Volkan Demirel topu son anda kornere çeldi.

56. dakikada Robben'in kullandığı korner atışında Lens'in kafa vuruşunda, kaleci Volkan uçarak topu kornere gönderdi.

65. dakikada Gökhan Töre'nin ceza sahası dışının sağ çaprazından yaptığı sert şutta kaleci Cillessen topu son anda kornere tokatladı.

71. dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Arda Turan'ın vuruşunda top savunmaya çarparak yavaşladı ve kalecide kaldı.

87. dakikada Olcay Şahan'ın sol çaprazdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Cenk Tosun kafa vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Türkiye, Hollanda'ya 2-0 mağlup olarak play-off oynama hakkını Romanya'ya kaptırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız