SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milli İradeyi Egemen Kılacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:42:23
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milli iradeyi egemen kılacaklarını belirterek, “Bu ülkede bir daha kimse inancı, kıyafeti, etnik ve mezhebi kökeni dolayısıyla tahkir edilemeyecek, aşağılanamayacak ve millet iradesinin üzerinde hiçbir söz olmayacak” dedi.

Başbakan Davutoğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere ‘ANA’ uçağı ile Konya’ya geldi. Davutoğlu daha sonra törenin gerçekleştirileceği Konya Kent Meydanı’na geçti. Buradaki törene Başbakan Davutoğlu ile birlikte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Beşir Atalay ve Yasin Aktay, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Ahmet Aydın ve Naci Bostancı, AK Parti Milletvekilleri, belediye başkanları katıldı. Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Bugün TBMM’de güvenoyu alan Başbakanımızı ve Hükümetimizi tebrik ediyor, esas güvenoyunun daha önce halk tarafından verildiğini, Hükümetimizin, Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın daima yanında olduğumuzu Konya meydanından haykırıyoruz. Bugün birçok eserimizin açılışı yapılıyor, çevre yolunun temeli atılıyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Valisi Muammer Erol ise, “TBMM’den güvenoyu alan zatıaliniz başkanlığındaki Hükümetin hayırlı olmasını diliyorum. Konya Valisi sıfatıyla Konyalılar bir evlatlarının Taşkent’ten Başkent’e ulaşmanızdan mutludurlar, gururludurlar. Temelini atacağımız ve açılışını yapacağımız tesislerin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Konyalıları şahit olmaya çağıran Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Şahit ol ey Konya, şahit ol ki bu beden bu dünyada yürüdükçe sadece ve sadece milletimizin hizmetinde olacak. Bu ağır emaneti milletimizin omuzlarında taşırken milletimizin iradesi dışında hiçbir iradeyi geçerli ve makbul görmeyeceğiz” dedi.

“KRİZ BEKLEYENLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

Son 1 ay içinde kriz bekleyenlerin hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “AK Parti kadroları arasında fitne doğar mı diye beklenti içinde olanları hayal kırıklığına uğrattık. Ey Konya, niyetimize, amelimize, hedefimize şahit ol. Biz bu emaneti menzile ulaştırana kadar çalışacağız. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi olduktan sonra 1 ay içerisinde birçok beklentileri karşılıksız bırakarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yoğun bir istişare içine geçtik. İstişare süreci sonunda adaylığımız açıklandığında Konya’da ne kadar büyük bir heyecan uyandığını biliyorum. Allah onlardan razı olsun. 10 Ağustos sabahı sandık başına gittiğimizde 90 yaşında olduğunu öğrendiğim bir amca iki bastonu ile merdiveni çıkmayı çalışıyordu. İki bastonu ile oy vermeye gelen amcanın, o sandığın temsil ettiği milli iradenin onurunu sonuna kadar koruyacağız. Bize tevdi edilen emaneti gelecek nesillere hakkıyla teslim edene kadar uyku bilmeyeceğiz, yorulma bilmeyeceğiz, tehdit edenin tehditlerinden korkmayacağız” diye konuştu.

Konyalılardan destek isteyen Ahmet Davutoğlu, “Ey Konya, ağaya kalk dediğimizde ayağa kalkmaya hazır mısın? Zorluklar karşısında dimdik durmaya hazır mısın? Konya gerektiğinde yürü dediğimiz de yürümeye hazır mısın? Bu ağır emaneti aldım. Hemen ertesi gün kabineyi kurma çalışmalarını yürüttük. Seçimlerden çıktık biraz dinlenelim demedik. Arkadaşlarla hükümet programıyla uğraştık. 1 Eylül’ de hükümet programını açıkladık. Bu süreçte hiçbir gönül kırıklığı olmadı. Bütün arkadaşlarımız bugün yanımızda omuz omuza. Bizi eleştirmiş olsalar dahi muhalefet partilerine sesleniyorum. Siz de önümüzdeki dönemde 2023 vizyonu çerçevesinde olumlu katkılar yapın, küçük siyasi hesaplara girmeyin. Eğer dışarıdaki bazı işbirliklerin içerideki sözcüleri olmaya kalkarlarsa bilsinler ki, hiçbir güç bizi durduramaz” şeklinde konuştu.

Bu sözlerinin ardından miting alanından yükselen ‘Vur vur inlesin’ sözlerine ‘Vurmayacağız’ diye karşılık veren Başbakan Davutoğlu, “Biz vurmayacağız, biz gönül diliyle konuşacağız. O gönül gözü kapalı olanların gözleri açılana kadar hayırla güzel sözlerle onlarla konuşacağız” dedi.

“MİLLİ İRADEYİ EGEMEN KILACAĞIZ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milli iradeyi egemen kılacaklarını belirterek, “Bu ülkede bir daha kimse inancı, kıyafeti, etnik ve mezhebi kökeni dolayısıyla tahkir edilemeyecek, aşağılanamayacak ve millet iradesinin üzerinde hiçbir söz olmayacak. Bu bizim size sözümüzdü ve biz de sizden şahitlik istiyoruz… Bu konuda niyetimizin halis olduğuna şahitlik eder misiniz? Bu millet on yıllarca vakit kaybetti, şimdi 12 yıl içinde büyük hamlelerle kalkınma hamlesini gerçekleştirdi. Türkiye’nin çehresi değişti, insanımızın gözüne özgüven ışığı geldi. Şimdi yine size söz veriyoruz ve sizi şahit kılıyoruz Konyalılar, bu kalkınma hamlesi devam edecek. Toplamda 180 milyon liralık yatırımların temelini atacağız, bazılarının da açılışını yapacağız. Birçok belediyemizin, Büyükşehir Belediyemizin 11 projesi tamamlanmış, açılışı olacak. Daha sonra yine Konyalılar 120 kilometrelik çevre yolunun 22 kilometrelik kısmının temelini atacağız. Emeği geçenlere teşekkürü sizler adına bir borç biliyorum. Özetle milli iradeye şimdiye kadar olduğunu gibi bundan sonra da sahip çıkacağız. Budan sonra da milletimizin daha müreffeh, daha rahat yaşaması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Mazlumların umudu olmaya devam edeceğiz. 10 Ağustos ve sonrasındaki süreci sizler nasıl heyecanla takip ettiyseniz, Gazzeliler de, Bosnalılar da, Somalililer de aynı heyecanlı takip ettiler. Biz Türkiye Cumhuriyetinin başında oldukça, Türk milleti ile yürümeye devam ettikçe, dünyanın her yerinde sizler adına mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. İşte AK Parti kadrolarının diğer hareketlerden farkı budur” dedi.

“BU TOPRAKLARDA BİR DAHA KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRAMAYACAKLAR”

Şimdiye kadar son 12-13 yıl içinde birçok badireyi atlattıklarını kaydeden Davutoğlu, “Şimdi bundan sonraki hedeflere kilitlenmenizi istiyorum. Birinci hedef 2015 seçimleridir. Gece gündüz çalışacağız. Bugün itibariyle 2015’in kutlu yürüyüşünü başlatıyoruz. Bugünden itibaren Anadolu’nun her yerini karış karış dolaşarak her bir kardeşimizle buluşacağız. Bu yürüyüş bir zaferle taçlanacak. AK Parti’deki görev dağılımı dolayısıyla ihtilaf bekleyenler hiç beklemesinler. 2015 seçimleri kazanırsak, hem de büyük zaferle kazanacağız, ondan sonraki iki seçimi de 2019 ve 2023’ü de teminat altına almış olacağız. Eğer 100. yıla onurlu, itibarlı, küresel bir güç, bir cihan devletinin vatandaşları olarak girmek istiyorsanız hazır olun, 2015 hedefi önünüzdendir. Sandığa doğru bir inanç ve azimle yürüyeceğiz. 2015 seçimleri sonrasında en temel hedefimiz Türkiye’nin üzerinde dar bir gömlek gibi duran 1982 Anayasası, yani askeri ihtilalin ürünü olan anayasayı tarihteki yerine gönderip, bu milletin hak ettiği, özgürlükçü bir anayasayı inşallah TBMM özgür iradesiyle yeniden yazacak. İşte o zaman milli irade geriye dönüşü bir daha olmayacak şekilde tahkim edilmiş olacak. Onunla birlikte çözüm sürecini inşallah başarıya ulaştıracağız. Bu topraklarda bir daha kardeşi kardeşe kırdıramayacaklar, şehit haberleri gelmeyecek. Hakkari’den Edirne’ye, Artvin’den Muğla’ya kadar her bir kardeşimiz diğer kardeşi ile etnik kökenin, mezhebi kökenin nedir diye sormadan kucaklaşacak. Bu dönem içinde hangi kılıfla olursa, gerekçeyle olursa olsun hiçbir vesayete izin vermeyeceğiz. Paralel yapılara izin vermeyeceğiz. Milletimizi onurlandırdığımız, onurlu kılmaya çalıştığımız gibi devletimizi ve ve siyasal düzenimizi de yeniden tanzim ederek gelecek nesillere bir kutsal emanet gibi tevdi edeceğiz. İnşallah 2015 sonrasında öylesine büyük bir kalkınma hamlesini tekrar başlatacağız, öylesine bir adalet anlayışını bu topraklarda inşa edeceğiz ki, işte ol bayram o bayram olacaktır. İşte yeni Türkiye’nin bayramı o gün olacak” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu konuşmasının ardından beraberindeki katılımcılarla birlikte Konya Çevre Yolunun temel atma, Konya Havalimanı’nın 3,5 milyon yolcu kapasiteli terminal binası açılışı ile Konya Büyükşehir Belediyesinin iki köprülü kavşağı başta olmak üzere, yapılan çeşitli eserlerin açılış ve temel atmasını gerçekleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız