SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milliyetçiler Günü

A- A+ PAYLAŞ

3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısıyla Hekimhan Zurbahan'da şenlik, Karababa Mezarlığı'nda ise anma töreni yapıldığı bildirildi.

3 Mayıs Milliyetçiler Günü kapsamında Pazar günü Hekimhan MHP İlçe Teşkilatının düzenlemiş olduğu “1.Zurbahan 3 Mayıs Şenlikleri" MHP Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, Merkez İlçe Başkanı Cumali Gürhan, İl yönetimi, Merkez İlçe Yönetimi ve Hekimhan’lıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Ardından Malatya Ülkü Ocağı tarafından Battalgazi İlçesindeki Karababa Mezarlığında düzenlenen Ülkücü Şehitleri Anma Programına geçildi.

Burada okunan Kuran-ı Kerim’in ardından Malatya Ülkü Ocağı Başkanı Burhan Coşkun günün önemi hakkında açıklama da bulundu.

Sonrasında söz alan MHP Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, "Türk milliyetçiliğinin bir asırlık fikir seyrinde, içerdiği mana ve milliyetçiliğin toplumla buluşması için verdiği istikamet bakımından ayrıcalıklı bir yere sahip olan 3 Mayıs 1944 yılının 65. yıl dönümünü idrak etmekteyiz.

Bilindiği üzere 3 Mayıs olayları; merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın, gayri milli anlayışa sahip bazı kişilere yönelik yazdığı mektupların mahkemeye konu olması ve bundan dolayı yargılanmaya başlamasıyla meydana gelmiştir.

Görülen dava esnasında Türk milliyetçileri, ilk defa sivil bir sosyal muhalefet olarak kendilerini göstermişler, mensubiyet duydukları Türk milletinin kutsallarını yaşatma konusunda kararlı olduklarını hayranlık uyandıran bir mücadeleyle kanıtlamışlardır." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız