SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milliyetçilik Virüsü İle Müslümanları Böldüler"

0
Güncellendi - 2018-04-20 04:00:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Medine Dönemi Siyer Derslerinin 16’ncısı gerçekleştirildi. Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın verdiği derste “Rol Model Olarak Hz. Peygamber Nasıl Bir İnsandı?” konusu işlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Salonu’nda yapılan derse vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tanınmış Akademisyen ve halen Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, sevilen üslubuyla gönüllere hitap etti. Günümüzdeki bazı problemlere de zaman zaman işaret eden Prof. Sırma, “Resulullah’a (s.a.v) dayanmayan bir dinin İslam’la alakası yoktur. Onun için Allah’uTeala öyle buyuruyor; UsvetulHasene, en güzel örnek. Diyor ki; O’nu örnek alın. Bugün paramparça olmuş olan İslam Dünyası, Resulullah’ı tanımadığı için ya da (daha tehlikelisi) tanıdığı halde inanmadığı için bu hale geldiler” dedi.

Peygambere inanmayınca olmaz

“Resulullah’a (s.a.v) itaat esastır” diyen Prof. Sırma, “(Peygamberin Sünnetini kabul etmiyorum) demek sadece gayrımüslimlerin diyeceği birşeydir” açıklamasında bulundu.

Deizm tartışmalarına da değinen Prof. Sırma, şunları kaydetti:

“Geçenlerde bir genç, ‘hocam, benim arkadaşım deist’ dedi. Yani dedim, kafir. ‘Yok’ dedi ‘kafir değil, deist’. O zaman dedim ‘oğlum, sen arkadaşına söyle Kur’an-ı Kerim’de Allah-u Teala Peygamber Efendimize vahyediyor ve diyor ki; [o müşriklere( Ebu Cehil’e, Ebu Leheb’evs) sor bakayım yeri göğü kim yarattı? Allah diyecekler. Güneşi doğudan doğurtan batıdan batıran kim? Allah diyecekler. Gökten yağmuru yağdıran kim? Allah diyecekler]. Peki Kur’an bunlara niye kafir diyor? Peygambere inanmıyorlardı. Ebu Cehil diyorduki‘tamam Muhammed, Allah’a inanıyorum, sana inanmıyorum, ne demek peygamber falan…’ Kitaplarda var, Vallahi diye yemin ediyorlar. Allah’ı tanıyorlar. Peki bugün deist denenler ne diyor; bir yaratıcı olabilir, var falan… Ebu Cehil, bunlardan daha çok yakındı Allah’a. Bunlar kafir. Kendisine deist diyen doğrudan doğruya kafir olduğunu söylemiş oluyor. Niye? Çünkü dini öğreten Peygamber’dir. Ebu Cehil, ‘Muhammed, sen de bizim gibi bir insansın’ diyor. İşte iman burdadır zaten. Peygambere iman esastır dinde. Yoksa herkes bir yaratıcıya inanıyor. Ama peygambere inanmayınca olmaz.”

Milliyetçilik virüsü ile Müslümanları böldüler

Veda Hutbesi’ne işaret eden Sırma, konuşmasına şöyle devam etti:

“İşte o Resulullah(s.a.v) hayatının sonunda Müslümanların anayasası olacak olan konuşmalar yaptı. Mekke’de Medine’de yaptığı konuşmalar toplandı, Veda Hutbesi diye günümüze geldi. ‘Ey insanlar’ diyor, ‘kimseye zulmetmeyiniz ama size zulmedilmesine de müsaade etmeyin’. Evet biz Müslümanlar kimseye zulmetmiyoruz ama herkes bize vuruyor.

‘Faizi ayaklarımın altında çiğnedim’ diyor. Ama en İslami geçinen kanallarda bile faiz reklamı yapılıyor. İslami mislami değil onlar.

‘ArabınArap olmayandan bir üstünlüğü yok’ diyor.Resulullah(s.a.v) kendinden başlıyor. Çünkü o zamanlar Mekkeliler Medineliler dışarıdan gelenleri küçümsüyor, ‘biz arabız’ diye. Diyorki ‘Arabın Arap olmayandan üstünlüğü yoktur ama Arap olmayanın da üstünlüğü yoktur’. Resullullah, ‘bir ırkın diğerine üstünlüğü yok, üstünlük ancak takvadadır’ diyor. Bizi ayırabilmek için bu milliyetçilik virüsünü koydular aramıza. Resulullah, milliyetçiliği yasaklıyor. Bu milliyetçilik 18. Yüzyılda Fransız Devrimi ile dünyaya bela getirdi. Avrupalılar akıllandılar, bıraktılar; biz aldık. 1996’da Paris’te doktora için bulunuyorum. Siyah beyaz televizyonlar yeni çıkmış. Fransa Cumhurbaşkanı General De gaulle, böyle 2 metre boyundaydı. TV’de konuştu ve dediki‘ey Avrupalılar 1. Ve 2. Dünya savaşlarında biz birbirimizden 30 milyon insan öldürdük. Halbuki hepimiz Avrupalıyız. Niye birbirimizi öldürüyoruz? Bu milliyetçiliği Ortadoğu’ya verelim’. Müslümanlara verelim demedi, diyemedi ve ortak Pazar işte o zaman kuruldu 6 ülkeden, sonra büyüdü büyüdü şimdi başımızın belası oldu.

Müslümanlar da gerçekten De gaulle’yi dinlediler. Hepimiz milliyetçi olduk. Ve birbirimizi boğazlamaktan zevk alıyoruz. Biraz akıllı olalım ya. Amerikalı, İngiliz bilmem kim bizim kanımız üzerinden para kazanıyorlar. Allah, Resulüne bildirdi bugünleri, yoksa boşuna demedi ki Arabın Arap olmayana üstünlüğü yok. Üstelik o günlerde bir problem de kalmamıştı. Zaten Müslüman olanların çoğu da Araptı. Aslında bizim için söyledi onu.

Başka ne dedi?Dedi ki; ‘sizin kadınlarınız üzerinde, kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır’. Dünya tarihinde ilk defa kadın haklarından söz eden ilk insan Resulullah’dır(s.a.v).”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Hasan Hüseyin (5 yıl önce)
    feto halen her yerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Karaçorlu (6 yıl önce)
    Ben ümmetin sevdalısıyım müslüman ırkçı falan olamaz.fakat hoca İslam tarihçisi ama emevi Haşimi çatışması peygamberin hemen vefatıyla başlamış emeviler ve abbasiler arasındaki ihtilaf ta ne kadar insan ölmüştür, yani bunu batıya yüklemeye gerek yoktur. Bizim en büyük düşmanımız cehalettir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ş@mpiyoN (6 yıl önce)
    benim neden yorumlar hiç yayınlanmıyor artık ne yazarım ne okurum bu gazeteyi yandaşmısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • MATURİDİ (6 yıl önce)
    SEVGİLİ HOCA MİLLİYETÇİLİKLE IRKÇILIĞI KARIŞTIRIYORSUN. AYRICA ARABIN GELENEĞİNİDE İSLAM ZANNEDİYORSUN. KURANI KERİMİN YANINDA BİRAZDA SOSYOLOJİ, TARİH, FELSEFE OKUMANI TAVSİYE EDERİM. AYRICA KENDİ İNSANIN KENDİ IRKINI SEVMESİ, DİĞER IRKLARDAN NEFRET ETMESİNİ GEREKTİRMEZ. İNSAN ÖNCE ÇOCUĞUNU SONRA DİĞER AKRABALARINI UZAKLIKLARINA GÖRE SEVER. BU BİR YARADILIŞ FITRATI. AMA BİRİNİ SEVERKEN DİĞERİNDEN NEFRET ETME ZORUNLULUĞU YOK. BİRAZ İMAM AZAM VE İMAM MATURİDİ OKUMANI TAVSİYE EDERİM KİYMETLİ HOCAM
    0
    0
    Yanıtla
  • tebrik ediyorum sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan GÖKTÜRK (6 yıl önce)
    Saygı değer hoca falan demeyeceğim, çünkü senin gibi din adamı diye geçinen özünde Türk düşmanlığı yapanlara saygı falan duymuyorum. Asırlardır kutlu dinimiz İslam'ın sancaktarlığını yapan, İslam'ı üstün kılmak için hayat yaşayan ve bu uğurda şehadeti şeref sayan yüce Türk Milleti'ne yapılan bu saldırılar, düşmanlıklar müslümanlığın değil, müslüman düşmanlığının göstergesidir. Sözde prof. olmuş daha İslam'da yasak olan ırkçılık ile milliyetçiliğin arasındaki farkı bilmiyor, amaç insanları bilgilendirmek, İslam'ı anlatmak değil; amaç Türklüğe saldırmak. İşte bu yüzden diyoruz ki: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
    0
    0
    Yanıtla
  • Çağlar Torun (6 yıl önce)
    İslamcılık adı altında türk düşmanı biri bu.Yusuf Efe kardeşim güzel yazmışsın seni tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin ATAY (6 yıl önce)
    Bu adam kafayı yemiş televizyonu biz ankara da öğrenci iken 1977 de siyah beyaz seyrediyorduk 1996 da değil tarihleri hatırlamayan bu adam kim ? Kim olduğu belli olmayan bu kişiyi dinleten dinleyen bir kişi demedi mi n önce ailen sonra akraban sonra yakın çevren, memleketim, demiyorsan sen ortalık mısın.Milliyetsiz adam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Şimdi Milliyetçiler,bu tür konuşmaları yaptıran iktidaramı oy verececek...............siz bilirsiniz ama......
    0
    0
    Yanıtla
  • adam iktidar partisi milletvekili değil dostum haberi yanlış okumuşsun bir daha göz at.
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (6 yıl önce)
    Bu kim, nasıl bir kafa, buna konferans verdiren kafa nasıl?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Efe (6 yıl önce)
    Protokolde oturan en rütbeli zat Malatya Büyükşehir Belediyesinde ki en çalışkan daireyi milliyetçi oldukları içinmi ihraç ettiniz? İslama hizmet içinmi yalan yanlış suçlamalarla ihraç ettirdiniz? Şu unutulmamalıdır ki bütün yapılanları not etmekteyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet turan (6 yıl önce)
    Malatya Belediyesi milliyetçiliğe karşı mıdır? bu adamı çıkarıp bu lafı ettiriyorsanız bir açıklama yapın biz de bilelim. adında milliyetçi olan MHP ile ittifak yapıp sonra da milliyetçilik virüstür demek ne ola ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakikat (6 yıl önce)
    Hangi müslüman milliyetçilik adı altında şimdiye kadar birbirini öldürdü.bizim bildiğimiz şiiler ile olmayanlar arasında savaşlar oldu.hala da bu çatışma var.hangi müslüman sen arapsın veya ıraklısın suriyelisin diye birbirini öldürüyor.birbirine düşmalık besleyen ben senden daha müslümanım deyip kendisi gibi düşünmeyen müslümanları öldürüyor.taliban el kaide daeş bunlar hangi milliyetçiliği yapmışlar da.bunlar da zaten miliyetçi düşmanları.müslüman ırka dayalı milliyeçiliğe karşı dır.yoksa milletin kültürüne ve vatanseverliğe dayalı milliyetçilik bu milletin menfaatine olduğu için virüs olacak bir durum değildir .müslümanların birbirini öldürmesi tamamen yine samimi olmayan dini duyguları kullanarak yapıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (6 yıl önce)
    Kastettiği Irak ve Suriye ise eğer milli olsalardı paramparça olmazlardı...Ülkemizin verdiği mücadele yi ne ile açıklayabilir..bu kafayla.açıklayamaz.. Yusuf Emre beyin tespiti gerçeğin ta kendisi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Milliyetçilik 1989 da çıktı ama bu güne kadar akp milliyetçiliği gibi milliyetçilikten görmedim.akp li olmayanlar ne olursa olsun hain dinsiz,kâfir,ne dersen de
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (6 yıl önce)
    Milliyetçilik akımı 1789 Fransz İhtilali ile ortaya çıkan bir akım. Müslümanlar sanki 1789 a kadar güllük gülistanlık da ondan sonra bozuldu. Çok komiksin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Efe (6 yıl önce)
    Faşistlikle Milliyetçilik birbirine karıştırılmamalıdır. Konferansı ve protokolü görünce Ömer Seyfettin’in şu sözü aklıma geldi. "islamcılık adı altında türk düşmanlığı yapan kökü nerede olduğu belli olmayanlardan nefret ediyorum" Derdiniz islami konferans değil Türk düşmanlığıdır.
    0
    0
    Yanıtla