SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milosevski'nin Malatya Mektubu

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:06:45
Milosevski'nin Malatya Mektubu
A- A+ PAYLAŞ

Ülkesi Makedonya’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 40 yaşındaki Petar Milosevski, 1998 yılında Trabzonspor’la Türkiye macerasına başlamış ve 2001 yılında henüz Süper Lige yükselen Malatyaspor formasını giymeye başlamıştı. Malatyaspor’un özellikle ligin ikinci yarısı müthiş bir performans göstererek ligde kaldığı bu sezon başarılı maçlar çıkaran Milosevski, takımının ertesi sezon ligi 5. sırada tamamlayıp tarihinde ilk ve son kez UEFA Kupasına katılmasına katkı sağlamıştı. 

6 Aralık 1973 Bitola doğumlu Milosevski Malatyaspor’un ardından Akçaabat Sebatspor’a transfer olmuş ve 2004 yılında Türkiye’den ayrılıp Kıbrıs ekibi Enois Neon Paralimniou’ya transfer olmuştu. Burada 7 sezon geçiren Milosevski 59 kez de ülkesinin milli takım formasını giydi. 

Aktif futbolu bıraktıktan sonra Makedonya Milli Takımının Sportif Direktörlüğüne getirilen Milosevski, 14 Mart 2014 günü geçirdiği trafik kazasıyla hayata veda etti.

Sevilen Birisiydi

Milosevski, Malatyaspor kalesini koruduğu dönemde sakin kişiliğiyle tanınıyordu. Çevresiyle iyi insani ilişkiler kurabilen Milosevski, sevilen-sayılan birisiydi. Genç yaşta aramızdan ayrılan Makedon kaleci iyi düzeyde Türkçe konuşabiliyordu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için de başvurmuştu. 

Ülkesinde yayınlanan son röportajlarından birinde gittiği ülkelerde iyi ilişkiler kurduğunu ve bunun sonucunda Türk ve Kıbrıslı arkadaşlarının Makedon milli takımını desteklediğini söylemişti. 

Milosevski’nin Mektubu

Milosevski, Akçaabat Sebatspor formasını giyerken Malatyaspor’a karşı da oynamıştı. Milosevski, söz konusu maçın son dakikalarına doğru takım arkadaşı Emre ile çarpışarak kafatasından sakatlanmıştı. İlk müdahalesi Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan, oradan Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahi Servisi’ne kaldırılan Makedon kaleci, burada gördüğü tedavinin ardından İstanbul’a gitmişti. Kafatasında çatlak tespit edilen Milosevski, Acıbadem Hastanesi’nde ameliyat edilmişti.

İyileşip Trabzon’a döndükten sonra Malatyalılara hitaben bir mektup yazan Milosevski, kendisini Malatya’ya karşı sonsuza dek borçlu hissettiğini söylemişti. Milosevski’nin bir yakını tarafından İngilizce kaleme alınan mektubu Malatyahaber.com yazarı Bülent Korkmaz Türkçeleştirmiş ve bu mektup yerel basının yanı sıra bazı İstanbul gazetelerinde de yayınlanmıştı. 

Milosevski o mektupta şunları söylemişti:

“Trabzon, 10 Mayıs 2005

İnsan, hayatı süresince mutlu ve acı dolu anlar yaşar. Gerçek insanlık ise bir insan acı çektiği anlarda ortaya çıkar. Malatyaspor ile Akçaabat Sebatspor arasında oynanan maçta geçirdiğim sakatlık ve birçok değerli insanın daha sonra şahsıma karşı sergilediği tavır bana bu gerçeği hatırlattı.

Sakatlıktan sonraki ilk günlerde çok büyük ilgi gösterip ve özveriyle destek sağlayan Malatyaspor yönetimi ve personeline teşekkürlerimi sunuyorum. Ali Cengiz ile Özcan Kayhan’a, Malatyaspor yönetim kurulu üyeleri İlhan Kavuk ve Süleyman Karaman’a, Başkan Hikmet Tanrıverdi’ye, takım kaptanı Mert Korkmaz’a ve Müdür Yardımcısı Taner Sarıbaş’a derin ve samimi duygularımla minnet borçluyum. Hastanede tedavimi yapan Doktor Mehmet Gündüz ile bilhassa tedavim sırasında olağanüstü mesleki başarı sergileyen Doktor Ayhan Koçak’a özel şükranlarımı yolluyorum. 

Malatya’dan ayrılmış olmama karşın, şehre ve futbol kulübüne karşı derin sevgi beslemeye devam ediyorum. Malatya’da unutulmaz anlar yaşadım ve yüreğimde harikulade hatıralar saklıyorum. Sakatlık ve hastanede geçirdiğim günler sonrası bu sevgim daha da güçlendi. Kulüp üyelerinin bu nazik dönemde sergilediği aşırı özen, beni bu şehre ve Malatyaspor’a karşı sonsuza dek borçlu kılmaktadır. 

Saygılarımla

Petar Milosevski”  

FOTOĞRAFLAR: * Milosevski, yukarıda bahsi geçen maç öncesi dönemin kulüp müdürü Atilla Kapkıner ile öpüşürken, sağda dönemin teknik direktörü Feyyaz Uçar görülüyor. * Milosevski maç öncesi. * Maçta bir topa hakim oluyor. * Sakatlandığı pozisyon ve sonrası. 

Derleme-Arşiv fotoğraflar: Bülent KORKMAZ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız