SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Milyar Dolarlık Satıştan İnönü Çıktı'

0
Güncellendi - 2020-06-03 02:13:38
'Milyar Dolarlık Satıştan İnönü Çıktı'
A- A+ PAYLAŞ

ABD merkezli oyun şirketi Zynga, Türk dijital oyun şirketi Peak Games'i 1.8 milyar dolara satın aldı. Zynga, kendi tarihinin en büyük şirket satın almasını yaparken, Peak, değeri 1 milyar doları geçen bir startup için kullanılan ‘unicorn’ tabirini alan ilk Türk şirketi oldu.

Türk şirketinin bu başarısı günlerdir konuşuluyor.

Türkiye'nin gündemine oturan satışı, Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü duyurmuştu. Satışla ve bundan sonraki süreçle ilgili yaşanacakları da anlatan İnönü, "Bu hem Peak hem de Türkiye adına gurur verici" demişti.

Çalışanlarının yaş ortalamasının 29 olduğu şirketin yöneticilerinden olan Ömer İnönü, Milli Mücadele kahramanlarından İsmet İnönü'nün torunu. İkinci Cumhurbaşkanı İnönü'nün torunu olan Ömer İnönü, bugüne kadar aile ilişkileriyle değil, kendi çalışmalarıyla gündeme geldi.

odatv4.com'daki haberin tamamı için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://odatv4.com/turkiyenin-ilk-milyar-dolarlik-satisindan-inonu-cikti

odatv4.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • malatyalı (3 yıl önce)
    sezai temelli de inönü ailesinde ismet inönünün kardeşinin torunu ama nedense hiç bahsedilmiyor? EDİTÖR: Bu iddia doğru değil, Türkiye Cumhuriyeti'nden hazzetmeyen, onun kurucuları Atatürk ve İnönü ile ailelerine yönelik belli bazı çevrelerde üretilen birçok İFTİRA ve YALAN'dan sadece biri.. Son günlerde sosyal medya sıkça konuşulan "Sezai Temelli İsmet İnönü'nün torunu" iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı. İddiayı Sabah yazarı Ersin Ramoğlu ortaya atmıştı. 2019 yılında Sabah Gazetesi'nde, yaptığı birçok haberin doğruluğu tartışılan, bir ara 'iyi zamanındaki FETÖ'nn' iftiralarını gazetede dile getiren muhabirlerinden birinin imzasıyla yayınlanan, sosyal medyada sıkça paylaşılan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin, eski Cumhurbaşbakanı ve ilk Başbakan İsmet İnönü’nün torunu olduğu iddiası yanlış çıktı. İnternette ortaya atılan iddiaların doğruluğunu araştıran ve yayınlayan teyit.org haberinde, 1935 yılında soyadı kanunuyla birlikte İsmet İnönü’ye Mustafa Kemal Atatürk tarafından İnönü Muharebeleri’nde göstermiş olduğu başarılar nedeniyle İnönü soyadı verildiği belirtildi. İnönü’nün ailesi ise Temelli soyadını aldı. İnönü’nün annesi Cevriye Temelli, kardeşleri ise Ahmet Mithat, Hasan Rıza, Hayri ve Seniha Temelli idi. Fakat ablası Seniha Temelli Abdürrezzak Okatan ile evlenip onun soyadını aldı. Seniha Okatan 1964 yılında vefat ettiğinde de aynı soyadını taşıyordu. Okatan’ın çocuklarının isimleri ise Hatice Sarpyener, Hüsamettin Okatan, İrfan Okatan. Sezai Temelli’nin baba adı Mustafa, anne adı ise Neriman. İNÖNÜ AİLESİNDEKİ TEMELLİ’LER DE SEZAİ TEMELLİ’YE UYMUYOR 1963 doğumlu Sezai Temelli’nin anne ve babasının adı ise Mustafa ve Neriman Temelli. Sezai Temelli, İnönü ailesinin Temelli soyismine sahip diğer üyelerine ait soy ağacına da uymuyor. İnönü ailesinden 1960 yılında vefat eden Ahmet Mithat Temelli’nin ve 1972 yılında vefat eden Hasan Rıza Temelli’nin ölüm haberlerinde yer alan isimlerde Sezai Temelli’nin ailesinden bir isme rastlanmıyor. Hasan Rıza Temelli’nin Adalet Temelli ile olan evliliğinden Mehmet Ünal Temelli ve Fatma Mutlu İlmen adında çocukları olurken Ahmet Mithat Temelli de Behiye Temelli ile evlenmiş ancak çocuğu bulunmuyor. Dolayısıyla Sezai Temelli, İsmet İnönü’nün ablası Seniha Okatan’ın torunu değil. İsmet İnönü’nün ablası, evliliğinden ölümüne kadar Okatan soyadını kullandı. Çocuklarının içinde de Temelli soyadında biri bulunmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • sn. editör araştırıp yanlış bilgileri düzelttiğiniz ve biz malatyahaber tiryakilerini aydınlattığınız için teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Bu haber yine birilerine batmış belli ki İnönü İzmir de denize döktüğü yunanlılara ağıt yakıp 'Kurtuluş savaşında keşke Yunan galip gelseydi' diyenlerin, Atatürk'ü eşkiya ilan eden ve İngiliz muhiplerinin alkışlayanların, İstanbul'un anahtarını ingilizlere teslim edenleri kahraman zanneden zavallıların, bu ülkeye asla sahiplik iddia etmemesi gerekenlerin torunları hala kin ve nefret içinde
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Maşaala
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet özerdem (3 yıl önce)
    Çek köküne bak geçmişine rahmet Allah başarılarınızı daim eylesin
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Taksici Veli Çakar (3 yıl önce)
    Bunun malatya ile ne alakadi5 var anlayamadım?
    0
    0
    Yanıtla
  • İnönü nereli hemşerim ?
    0
    0
    Yanıtla
  • yazik yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir Asaf (3 yıl önce)
    Haber öyle bir yapılmış ki sanki Ömer İnönü şirketin kurucusu da şirketi 10 yılda o almış buralara getirmiş. Bildiğim kadarıyla hissesi bile yok. Böyle nice Malatyalı yönetici vardır piyasada haber değeri nedir onu anlamadım. Bu yazdıklarımdan da İnönü düşmanlığı çıkmasın kendisi ve ailesini saygı ve sevgiyle anıyorum. Gerek Kurtuluş Savaşı mücadelesinde, gerek Cumhuriyetin kurulmasında ve sonrasında yaptıklarını minnetle anıyorum.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Hiçbir hakaret ve rencide edici cümle kullanmadığım halde yorumum yayınlanmadı. İşinize geleni yayınlayıp, işinize gelmeyenleri yayınlamıyor musunuz? Sizin özgürlükçü yayın dediğiniz bu mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Yalanlandı. Ne ortağı ne de yöneticisi. Hiçbir alakası yokmuş. Neresinden tutacağınızı şaşırdınız. Bu zihniyetin Ülkeye katkısı olacağını umanlara şaşıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • yunanin acisini paylaşsn kişiler tahamül edemediniz kibrisi verin denize dökülenlerin yasini tutanlar keşke yunan olsaydik diyen zihniyet bitmez kimlkğinde ay yildiz var ondan utanin bari
    0
    0
    Yanıtla