SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milyarderler Listesinde 25 Türk

A- A+ PAYLAŞ

Forbes'in "dolar milyarderleri" listesine bu yıl 5 Türk daha girdi. Özyeğin en zengin Türk.

Bir önceki 'milyarderler listesi'ne 20 kişi sokan Türkiye, 2006'da sayıyı 25'e çıkardı. Finansbank'ı satarak servetini 3.5 milyar dolara yükselten Hüsnü Özyeğin, 249'uncu sıraya oturdu. Özyeğin'i, Mehmet Emin Karamehmet, Erol ve Şevket Sabancı, Şarık Tara, Ahmet Zorlu, Aydın Doğan, Turgay Ciner, Rahmi Koç ve Semahat Arsel izledi. 56 milyar dolarla Bill Gates bir kez daha dünyanın en zengini. Türkiye 25 dolar milyarderi ile Japonya'yı bile geride bıraktı

Dolar milyarderleri listesine bu yıl 25 kişi sokmayı başaran Türkiye, 24 zengin çıkaran Japonya'yı ilk kez geride bıraktı. Türkiye'deki milyarderlerin ilk sırasındaki Özyeğin dünyanın en zengin 249'uncu kişisi oldu.

Dünyanın zenginleri arasına Türkiye 25 dolar milyarderi girdi. Forbes dergisinin yaptığı araştırmaya göre, 2005'te olan Türkiye'deki dolar milyarderlerinin sayısı 2006'da 25'e yükseldi. Türkiye zenginiyle dünyanın en büyük 2'nci ekonomisi olan Japonya'yı geride bıraktı. Forbes listesine göre Japonya bu yıl 24 milyarder çıkardı. ABD'li Forbes dergisinin milyarderler listesinin 2006 sonuçları açıklandı. 2006'da listeye 25 Türk girdi. Geçen yıl 3.5 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'deki listenin ilk sırasında yerleşen Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin dünya milyarderleri arasında 249'uncu sıraya yerleşti. 2005'te 1.5 milyar dolarlık servetiyle2 M. Emin Karamehmet Dünya sırası: 390 Serveti: 2.4 milyar $512'nci sırada bulunan Özyeğin'in 263 yükselmesinde Finansbank'ı 2.4 milyar dolara Yunan National Bank of Greece'e satması etkili oldu. Türkiye'nin en zengin ikinci Türk'ü olan Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet ise 1 milyar dolardan 2.4 milyar dolarla çıkardığı servetiyle dünya sıralamasında 390'ıncı oldu.

5 YENİ İSİM LİSTEYE GİRDİ

Listede bu iki milyarderi 2.1 milyar dolarla Şevket ve Erol Sabancı izledi. Erol ve Şevket Sabancı da Forbes'in dolar milyarderleri listesine 458'inci sırada yer aldı. 2 milyar dolarla Türkiye'nin en zengin 5'inci kişisi olan3 Şevket Sabancı Dünya sırası: 458 Serveti: 2.1 milyar $ Enka Holding'in patronu Şarık Tara 488'inci, Denizbank'ı Dexia'ya satarak servetini 1.8 milyar dolara çıkaran Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu 557'inci, 1.6 milyar dolarlık servetiyle Doğan Holding'in sahibi Aydın Doğan 618'inci, 1.5 milyar dolarla Ciner Grubu patronu Turgay Ciner de 664'üncü sırada yer aldı. Listeye bu yıl 5 yeni Türk girdi. Enka Holding'in patronu Şarık Tara, Ahmet Zorlu'nun ağabeyi Zeki Zorlu'nun oğlu Olgun Zorlu, Sabri Ülker'in oğlu Murat Ülker, Ya-Sa Holding patronu Yalçın Sabancı ..

İŞTE LİSTEDEKİ TÜRKLER

Hüsnü Özyegin.
Mehmet Karamehmet.
Erol Sabancı.
Şevket Sabancı.
Şarık Tara.
Ahmet Zorlu.
Aydın Doğan.
Turgay Ciner.
Semahat Arsel.
Rahmi Koç.
Ferit Şahenk.
Bülent Eczacıbaşı.
Suna Kıraç.
Tuncay Özilhan.
Murat Vargı.
Olgun Zorlu.
Yalçın Sabancı.
Filiz Şahenk.
Kamil Yazıcı.
Hasan Çolakoğlu.
Asım Kibar.
Ömer Sabancı.
Mehmet Sinan Tara.
Murat Ülker.
Faruk Yalçın .

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız