SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Milyonlar Çöplüğe Dönüşmemeli'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:35:34
'Milyonlar Çöplüğe Dönüşmemeli'
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt ilçesi sınırları içerisinde Taha Tekstil'in ve Sevgi Evleri'nin hemen arkasında, Hekimhan ilçesi Kozdere köyü için afet kapsamında yapılan evleri gezerek bir değerlendirmede bulundu.

Enver Kiraz burada yaptığı açıklamada, bu evlerin afet kapsamında 2007 yılında yapılmış olduğunu ve bitişiğinde Koçdere, Seyituşağı köyleri içinde bu kapsamda yerleşim yerleri oluşturulduğunu, bu köylülerin her şeye rağmen taşındığını ve şu anda oturmakta olduklarını ifade etti.

Bölge özelliklerinin göz önünde bulundurulmadığını, insanların afet kapsamında bu bölgeye getirilirken ekonomik durumlarının gözetilmediğini, tarım yapabilecekleri, hayvancılık yapabilecekleri bir alan oluşturulmadığını, yerleşim yerinin alt yapısı olarak su, kanalizasyon, yol gibi işlemlerin yapılmaması dolayısıyla yerleşen köylülerin de ciddi sıkıntılar yaşadığını iddia eden Kiraz, "Hekimhan Kozdere köylüleri de gelip bu evlere yerleşmedi. Yapılan bütün yatırım boşa harcanmış oldu ve çürümeye terk edildi. Çürümeye terk edilen; Malatya'nın, Malatyalının parasıdır. Malatya'nın parasının çürümeye terk edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Dışarıda yüzlerce kişi evsizken, bu sayıda evin yapılıp terk edilmesi Malatya adına önemli bir kayıptır. Eğer bu köy taşınacaksa gerekli alt yapının hazırlanması gerekmektedir. Eğer bu köy taşınmayacak ise de başka bir afet kapsamında yararlanmak isteyen köye tahsis edilmelidir. Milyonlarca liralık yatırım buralarda çöplüğe dönüşmemelidir. Bu işin sorumlusu kim ise de cezasını çekmelidir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız