SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MİM-DER'den Türkmenlere Yardım

0
Güncellendi - 2016-02-16 21:19:07
MİM-DER'den Türkmenlere Yardım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) tarafından iç savaş nedeniyle sıkıntılar yaşayan Halep Türkmenlerine Kızılay aracılığıyla 1 TIR dolusu gıda yardımı gönderildi.

Dernek Başkanı Mustafa Kırteke, daha önce Bayırbucak Türkmenlerinde yardım gönderdiklerini anımsattı. Bu yardım çalışmasının ardından üyelerden gelip talep üzerine Halep Türkmenleri için de kampanya başlattıklarını söyleyen Kırteke, "Hepimizin bildiği üzere Türkmen kardeşlerimizin ıstırabınızı paylaşmak amaçlı daha önce Bayırbucak'taki insanlara 1 TIR yardım gönderdik. Şimdi ise arkadaşların yoğun isteği üzerine Halep Türkmenlerine 1 TIR dolusu kuru gıda hazırlayıp Kızılay'a teslim ediyoruz. Günlük ihtiyaç listesi olarak, TIR'ımız bölgeye ulaştığında aniden dağıtılacak gıdalar yükledik. Bildiğimiz gibi bu coğrafyanın kaderi kan ve gözyaşı olamaz. Bundan dolayı Türk milleti olarak birbirimize sımsıkı sarılmamız lazım. Türk milleti olarak her zaman onların yanında olmak amaçlı sorunlarını sıkıntılarını paylaşmak amaçlı bu yardım kampanyasını düzenledik" diye konuştu.

Malatya Kızılay Şube Başkanı Umut Yalçın ise MİM-DER üyelerine teşekkür etti. MİM-DER ile iyilik ortaklığı gerçekleştirdiklerini ifade eden Yalçın, "Halep Türkmenlerine yapılan bu yardımla Kızılay ve devletimizin kamplarda sunmaya çalıştığı çalışmaları kolaylaştırıcı bir etkisi var. Birçok konuda ihtiyaçları giderici, dertlere derman olacak bu yardım için Suriyeliler adına onlara minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum. İlk önce bize neye ihtiyaç olduğunu sordular. Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda bebekler için mama, süt konserve gıda gibi gıda maddelerinden oluşan güzel bir yardım TIR'ı hazırladık. Güzel bir iyilik ortaklığı yaptığımız dernek üyelerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız