SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mimarlar Buluşması Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği(TMMOB) Mimarlar Odası Malatya Temsilciliğinin ev sahipliğinde organize edilen ve Ankara Mimarlar Odası Şubesinin 22 temsilciliğine bağlı yaklaşık 120 mimarın katıldığı ve 3 gün süren "Malatya- Nemrut Buluşması", Battalgazi ilçesinde yapılan İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Yard.Doç. Göknur Akçadağ tarafından hazırlanan ve sunulan "Bir Yapı- Bir Şehir" konulu sinevizyon gösterimi ve Mimarlar Odası Ankara Şube başkanı Nimet Özgönül'ün "Koruma sürecine İlişkin Genel Bilgilendirme" konulu konferansı, kent merkezi ile Yeşilyurt ve Akçadağ ilçelerinde bulunan tarihi ve turistik mekanların gezilmesiyle son buldu.

Malatya- Nemrut Buluşması'nın 3. günü etkinlikleri, Battalgazi ilçesi'nde bulunan tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda Yrd. Doç. Dr. Akçadağ'ın hazırlayıp sunduğu "Bir Yapı-Bir Şehir" başlıklı ve Malatya'yı konu alan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Kervansaray'da gerçekleşen etkinliğe Vali Halil İbrahim Daşöz, Battalgazi Kaymakamı A.Kadir Demir, Battalgazi Belediye Başkanı Sellahattin Gürkan, şube ve temsiliciliğe bağlı mimarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Sinevizyon gösteriminden sonra TMMOB Mimarlar Odası Ankara şube başkanı Nimet Özgönül'ün "Koruma Sürecine İlişkin Genel Bilgilendirme"konulu konferans bölüme geçildi. Başkan Özgönül konferanstan önce, " Beşkonaklar semtinde bulunan tarihi yapılardan birini Mimarlar Odası olarak almak ve amacına uygun restore ederek işlevsellik kazandırmak istiyoruz. Sanat ve kültüre olan duyarlılığını takdirle karşıladığımız sayın valimizden bize bu konularda yardımcı olmasını istiyoruz" diyerek Beşkonaklardan semtinde ki bir konağın Mimarlar Odasına kazandırılmasını istedi.

Bu konuşmadan sona konferans bölümüne geçildi. Konferansta katılımcılara koruma sürecine ilişkin teknik bilgiler sunulud. Konferanstan sonra Ulucami, Kanlı Kümbet, Merkezde Beşkonaklar semti ile Şire pazarı, Yeşilyurt'ta tarihi sokaklar ile Sultansuyu harası gezildi ve 3 gün süren Malatya- Nemrut Buluşması sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız