SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mimarlar Odası da 'Yanlış' Dedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:25:16
Mimarlar Odası da 'Yanlış' Dedi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, tüm tepkilere rağmen 50 milyon lira tutarlı trambüs projesini yaşama geçirmek üzere çalışmalarını sürdürürken, projeye bir tepki de Malatya Mimarlar Odası'ndan geldi.

TMMOB Mimarlar Odası Malatya Şube başkanı Mahmut Yaşaroğlu ; "Uzmanların olmaz dediği halde bu ısrar neden?” diye belediye yetkililerine soru yöneltti. Başkan Yaşaroğlu’nun konu ile ilgili olarak  “İhaleye çıkarılacağı ana kadar eleştirilen ve uzmanlarının kabul etmediği, demode trambüs sistemini Malatya’ya hizmet diye sunmak yanlıştır. Trambüs denilen araçlar günümüz teknolojisine uymayan masraflı ve sıkıntılı bir projedir, kaldı ki Malatya’da  yıllardır süren  yol ve kaldırım çalışmalarına trambüs sorununu da eklerseniz içinden çıkılamayacak bir durum oluşacaktır. Henüz tamamlanmamış bir ulaşım planına yeni sorun eklemek Malatya’ya hizmetten çok eziyet oluşturacaktır. Örnek vermek gerekirse, Milli Egemenlik Caddesi neden aylardır bitirilemiyor? Bağlantı yollarında da çalışmalar bitmiyor. Bu dönemde trambüs gibi bir projeyi de çalışmalara eklerseniz, Malatya’nın inşaat hali herhalde en az 3 yıl daha sürecektir. Yol çalışmaları bitmediği için ne vatandaş, ne de belediyemiz  trambüs projesine ihtiyacımız olup olmadığını anlayamıyor..Trambüs, Malatya için uygun proje değildir ve vazgeçilmesi en doğrusudur.” İfadeleriyle projeden vazgeçilmesini istedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız