SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mimarlar Odası Şube Oldu

A- A+ PAYLAŞ

İl temsilciliği statüsünde Türk Mühendis Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Mimarlar Odası’na Malatya Mimarlar Odası İl temsilciliği Şube statüsüne yükseltildi. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kemal Kurdaş Kültür ve Kongre merkezinde 18-19 Nisan tarihleri arasında yapılan TMMOB Mimarlar Odası 41. Olağan Genel kurulunda gündeme gelen Malatya Temsilciliğinin şube olma talebi yapılan açık oylama sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.

Son dönemlerde gerek mesleki anlamda gerekse de kentimizin sorunları karşısında gösterdiği duruşlar ve ürettiği alternatif projelerle ilimiz kamuoyunda adından olumlu olarak söz ettiren Malatya Mimarlar Odası temsilciliğinin çalışmaları bağlı olduğu Ankara şubesince de görülmüş ve Malatya’nın şube olmasına yeşil ışık yakmıştı. Bağlı oldukları Ankara şubesinin olumlu tavırları üzerine harekete geçen temsilci Abdurrahman Yavuz, yönetim kurulu üyeleri Fatma Altaş, Mahmut Yaşar, Vefik Şahin ve Fevzi Çelebi’den oluşan Oda yönetim kurulu yapılacak ilk genel kurulda şube olmak için gerekli prosedürleri yerine getirmeye başladı.

Genel Merkez tarafından görevlendirilen komisyon tarafından incelemeye alınan Malatya Mimarlar Odası yapılan incelemede geçer not alınca şube olma talebi genel kurul gündemine taşındı. İnceleme Kurulu tarafından hazırlanan ve yaklaşık 2000 delegenin bulunduğu genel kurul gündemine getirilen raporun sonuç bölümünde yer alan “ Malatya temsilciliğinin talebi üzerine yapılan teknik incelemeler sonucunda gerek teknik anlamda gerekse de altyapı anlamında şube olma istemi 6’ya karşı 1 oyla olumlu karşılanmıştır.” denildi.

7 kişilik inceleme komisyonunun oy çokluğuyla kabul ettiği şube olma konusu, daha sonra genel kurula sunuldu. Yapılan açık oylama sonucunda delegelerin çoğunluğunu alan Malatya, şube statüsüne Genel Kurul kararı ile yükseltildi.

* ELAZIĞ- MALATYA DOSTLUĞU VE KULİSLER
• Malatya’nın yanı sıra Şube olma istemi bulunan Elazığ temsilciliği ile birlikte hareket eden Malatya heyeti yaptıkları kulislerde Elazığ’ın da şube olma isteğinin kabul edilmesini özellikle istediler. Bu birliktelik Genel kurul delegeleri arasında da olumlu etki yarattı. İlk olarak oylanan Malatya’nın talebine Elazığ delegeleri, Elazığ’ın talebine de Malatyalı delegeler olumlu oy kullandı ve birbirlerini kutladılar.Bunun üzerine her iki ilin şube olma istemine karşı çıkan delegasyon da her iki ilin bulunduğu alana gelerek onları kutladı.

• Temsilci Abdurrahman Yavuz, yönetim kurulu üyeleri Fatma Altaş, Vefik Şahin, Mahmut Yaşar ve Fevzi Çelebi’den oluşan Malatya heyetine Ankara’da bulunan ve Mimarlar Odasının ilk temsilcilerden olan Ünal Özer, Kaan Özer, Bilal İlhan, Hulusi Adıgüzel, Bahattin Alpaslan ve Nilüfer Mutlu ile Ermeni kökenli hemşehrimiz Tores Dinçöz ile birlikte yurdun çeşitli yörelerinde görevlerini sürdüren ve genel kurula katılmak için gelen Malatyalı Mimarlar olumlu sonuç almak için delegelerle birebir kulislere girdiler.

• Malatya’nın şube olması yönünde kulis yapan ve uzun yıllar önce Malatya’dan ayrılan, ancak toplantıda Malatya için kulis yapan hemşehrimiz Bilal İlhan’ın Genel Kurul delegesi Hulusi Adıgüzel'e “Malatya’nın şube istemi karşısında olumlu oy kullanırsanız beni çok mutlu edersiniz” diye konuşması Adıgüzel'in “Ben de Malatyalıyım"diye yanıtlaması üzerine “Kusura bakmayın, Malatyalıyım ama uzun yıllar önce ayrıldım. Ama Malatya sevgisi bende gün geçtikçe artan bir aşka dönüştü” demesi diğer Malatyalılarda duygusallıkla dolu bir sevinç yarattı, kısa sürede kaynaşma yaşandı.

• Oylama öncesi lehte söz alan ve yaşamını İstanbul’da sürdüren 1928 Niyazi Mahallesi doğumlu ve Mimarlık Vakfının kurucularından olan hemşehrimiz Niyazi Duranay’ın duygulu konuşmasından sonra kürsüye gelen ve aleyhte söz aldığını söyleyen Mimarlar Odası Ankara şubesi yönetim Kurulu üyesi Tezcan Karakuş Candan’nın “ Ben de Malatya’lıyım, ama aleyhinde konuşacağım” demesi Malatyalılar üzerinde soğuk duş yaratırken salonda gülüşmelere neden oldu. Yönetim kurulu üyesi Tezcan Karakuş Candan’da neden karşı çıktıklarını anlattı. Candan, karşı çıkışlarının Malatya’yı engellemekle bir ilgisinin olmadığını, oda politikası açısından karşı çıktıklarını söyledi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN-Ankara

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız