SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mimarlar Odası Yavuz'la Devam

A- A+ PAYLAŞ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Malatya şubesinin 1.olağan genel kurulu yapıldı. Ankara Mimarlar Odası şubesine bağlı temsilcilik iken Nisan ayında Ankara’da yapılan Genel Kurulda alınan karar gereğince şube statüsü kazanan Malatya Mimarlar Odası hafta sonu yaptığı genel kurulla şubeleşme sürecini tamamladı.

Yapılan seçimler sonucunda Abdurrahman Yavuz başkanlığındaki yönetim kuruluna Fatma Altaş, Fevzi Çelebi, Mahmut Yaşaroğlu, Hüdaver Vefik Şahin, Ahmet Habip Şahin ve Tayfur Elmas seçildiler. Soruşturma ve uzlaştırma kuruluna ise Sait Gürer, Vahap Erdem, Ahmet Canbay, M.Ali Özen ve Mehmet Gültaş seçildiler.

Mimarlar Odası toplantı salonunda yapılan ve Mimarlar Odası genel başkan yardımcısı Erkan Karakaya’nın da katıldığı 2 gün süren genel kurul, Divan başkanlığına Hasan Atay, yardımcılıklarına ise Metin Karataş ve Bilge Özdemir’in seçilmesiyle başladı.

Yapılan konuşmalarda; şube statüsüne yükselen Oda’nın çalışmalarının önceki dönemlerde olduğu gibi ama daha da artarak sürdürülmesi, kentin alt ve üst yapılaşmasıyla ilgili projelerde etkin olarak yer alması konuşmacılar tarafından dile getirildi.
Genel kurulda gündeme gelen konular arasında; Şeker fabrikasına yapılacak hastane, kentsel dönüşüm projesi, ulaşım gibi önemli sorunlar da üyeler tarafından dile getirildi ve bu konularda gerekli duyarlılığın sürekli olması gerektiği üzerinde duruldu.

TMMOB Mimarlar Odası Malatya Şube başkanı Abdurrahman Yavuz “Yaptığımız bu genel kurulla şubeleşme sürecimizi tamamlamış olduk. Ağırlıklı olarak ‘Kent-Meslek ve İnsan’ üçgeninde kurgulanan çalışmalarımızın artarak devam etmesi gerektiği üzerinde görüş birliğine varıldı. Bizde yönetim kurulu olarak aldığımız bu önemli sorumluluğu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. Kentimizin alt ve üst yapılaşmasıyla ilgili olarak projeler bazında sürdürdüğümüz çalışmalarımız var. Hedefimiz Kent-Meslek ve İnsan ekseninde yaşanabilir bir kent oluşturulmasına meslek örgütü olarak elimizden gelen tüm katkıyı sunmaktır” dedi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız