SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mimarlara Çok İş Düşüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:11:15
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Mimarlar Odası’nı ziyaret etti. 
 
Ziyarette; Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, AKP İl Başkan Yardımcısı Aynur Oğuzhan, gençlik kolları üyeleri ve partililer de bulundu.
 
Mimarlar Odası Başkanı Osman Coşkun, "Bu tür ziyaretlerde sıkıntılarımızı, dileklerimizi, milletvekillerimize ve belediye başkan yardımcılarımıza samimi bir ortamda daha rahat ileterek, hızlı çözümler bulabildiğimize inanıyorum" dedi.
 
Aynur Oğuzhan, üyesi olduğu bir sivil toplum kuruluşunu ziyaret etmekten onur duyduğunu belirterek, sohbet ortamı içerisinde sorunları konuşmak için geldiklerini söyledi.
 
Mimarların vatandaş ile belediye arasında önemli bir köprü görevi gördüğüne inandığını ifade eden Hasan Atay, "Geçtiğimiz günlerde yol genişletme amacıyla kesilen ağaçlardan dolayı bir siyasi parti bizi mahkemeye verdi. Konuyu bilmeden, neden kesildiğini bilmeden mahkemeye başvurdular. Bu anlamda Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Esnaf Sanatkarlar Odası, belediyeden gerekli bilgiyi aldıktan sonra bize destek açıklamalarında bulundular" diye konuştu.
 
Milletvekili Öznur Çalık yeni göreve gelen başkana başarılar dileyerek şöyle konuştu:
 
"İnşallah Türkiye’nin ve Malatya’nın geleceğini beraber inşa etmek ve sizlerle birlikte imar etmek bizlere nasip olur. Sizler meslek örgütleri olarak, demokrasinin vazgeçilmezi olan sivil toplum kuruluşlarının (STK) çok önemli sesisiniz. Büyükşehir statüsüne girecek olan bu şehrin yapısal sorunları ile ilgili öngörülerinizi bizler ile paylaşacak, bizler de sizlerden aldığımız bilgiler çerçevesinde neyi nasıl yaparız bunlara bakacağız." 
 
Çok önemli kanunlar çıkardıklarına değinen Çalık, "Yapı denetim firmalarıyla ilgili geçen dönem özellikle deprem bölgesinde yaşayan insanların yaşayacağı sorunların bertaraf edilmesi için yeni bir kurum oluşturmuş vaziyetteyiz. 23'üncü dönemde çıkarmış olduğumuz kentsel dönüşüm ile mimarlarımıza çok işler düşüyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız