SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mimarların Seçimi

A- A+ PAYLAŞ

Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Malatya şubesi 2. Olağan Genel Kurulu hafta sonu, odanın Tarihi Beşkonaklar’daki şube merkezinde gerçekleştirilecek. Mevcut Başkan Abdurrahman Yavuz’un yönetim kurulu üyeliğine aday olmadığı seçimlerde şu ana kadar mevcut yönetimdeki bazı üyelerin hazırladığı liste ile Osman Coşkun tarafından hazırlanan liste yarışacak.

Mimarlar Odasının asıl işlevi olan kentin mesleki anlamdaki sorunlarına eğilen ve bunları kamuoyuyla paylaşan Abdurrahman Yavuz başkanlığındaki oda yönetimi, ilk atılımını 2005 yılında Kültür Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “ Fotoğraflarla Malatya’nın Dünü ve Bugünü” sergisi ile yaptı. Karayollarının çevre yoluna yaptıracağı ve kenti bıçak gibi ikiye bölecek olan “üst geçit” projesine kararlı bir şekilde karşı çıkarak alt geçide dönüşmesine öncülük etti. Mesleki olarak da kentin yapılaşma anlamındaki sorunlarına sahip çıkan Mimarlar Odası kentin yok olmaya yüz tutan yerel kültürünün canlandırılması için gerek Valilik, gerek Belediye, gerekse de derneklerin projelerine önemli katkılarda bulunmuştu. Yaptığı olumlu çalışmaların karşılığı olarak genel merkez tarafından 2008 yılında temsilcilik statüsünden şube statüsüne yükseltilen Malatya Mimarlar Odası yönetimi çalışmalarını kamu doğrultusu yararına sürdürmeye devam etti.

Pazar günü gerçekleştirilecek olan ve Malatya’da çalışani 120 civarındaki mimarın oy kullanacağı şeçimin sonucu, Malatya’da olduğu kadar genel merkez ve aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi’nde yazan İstanbul Mimarlar Odası eski başkanı Oktay Ekinci tarafından merakla bekleniyor.

1939'DA TARTIŞABİLEN KENT..
Oktay Ekinci’nin Cumhuriyet gazetesinde kaleme aldığı yazı şöyle;

“Malatya’yı ‘anımsamak’

Tek düze apartman yığılmasıyla kimliğini “unutan” kentlerimizden Malatya’da “50 m2”lik dev afişlerle “eski Malatya”nın anımsatılması adeta “kentsel akupunktur” etkisi yapmıştı... Geçmişin “özen”ini unutan sözde “modern”! imarcılık bundan daha “mimarca” sorgulanamazdı...

1939’da bile hükümet konağı yapılacak yerin aylarca tartışıldığı bir kentte, “mimarlık bilincinin yeniden doğması”nı öncelikleri arasına alan mimarlar, Malatyalı bir belediye başkanının deyimiyle “hayra motor, şerre fren” olmayı sürdürecekler...”

MÜSİAD'DA..
Öte yandan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'nin 14. olağan genel kurul toplantısı, 22 Ocak Cuma günü yapılacak. Halen başkanlığını Namık Şahin'in yaptığı MÜSİAD şubesindeki genel kurul saat 18.30'da başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız