SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Minibüs Mayına Çarptı:10 Ölü

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'de Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasındaki karayolunda sivilleri taşıyan bir minibüs mayına çarptı. Olayda, 10 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Başbakan Erdoğan, "Sürecin kararlı bir şekilde takipcisiyiz. Bu tür olaylar bizi yıldırmayacak" dedi.

Olay, bu sabah meydana geldi.

Aydın Erol yönetimindeki minibüsün, merkeze 28 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyü ile Durankaya beldesi arasından geçişi sırasında önceden yola döşenen patlayıcı infilak etti.

Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamada 10 kişinin öldüğünü, minibüste bulunan 15 aylık bir bebek ile 3 kişinin yaralandığını belirtti.

Yaralı bebeğin hava ambulansıyla Malatya'ya sevk edildiğini kaydeden Vali Türker, diğer yaralıların tedavisinin Hakkari Devlet Hastanesinde sürdürüldüğünü bildirdi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, bölgede yapılan incelemede patlatma düzeneğinin bulunduğu yerde içinde çeşitli yaşam malzemesi ve elektronik düzenek bulunan 2 sırt çantası, 2 adet Rus yapımı anti tank mayın ve havan mühimmatının içine patlatma düzeneği ile tuzaklanmış C4 plastik patlayıcı madde bulundu.

Olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor.

Ölü ve yaralıların kimlikleri

Ölenlerin sürücü Aydın Erol ile Eşref Gür, Enes Erol, Abuzeyd İden, Şirin Kurt, Semiha Dayan, Raife Çiftçi, Cane Dayan, Nurullah Çiftçi ve Umut Çiftçi; yaralıların ise Özgür İden, Sudenaz Kurt (3), Berivan Dayan ile 15 aylık Zeynep Kurt olduğu belirlendi.

Siyasilerden mesaj

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'deki mayın patlamasına ilişkin, "Mayın kullanarak sivil insanlara karşı, onlara baskı yapmak, onları tehdit etmek, sindirmek için bir şekilde onlara karşı terör kullanmak, bunu şiddetle telin ediyorum" dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de, "Ülkemizin istikrar ve güven ortamını zedeleyerek toplumsal huzurumuzu ve barışımızı bozmayı hedef alan terörü şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, "Sürecin kararlı bir şekilde takipcisiyiz bu tür olaylar bizi yıldırmayacak" diye konuştu.

Şemdinli'de askeri araç şarampole yuvarlandı: 7 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde de askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu 7 asker yaralandı.

İlçe merkezinden Durak Jandarma Karakol Komutanlığına giden zırhlı araç, Şemdinli-Yüksekova karayolunun Şapatan Geçidi mevkisinde şarampole yuvarlandı.

Araçta bulunan 7 asker yaralandı. Yaralı askerler, Şemdinli ve Yüksekova'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız