SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Minibüs ve Durakları Kaldırılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:56:59
Minibüs ve Durakları Kaldırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ulaşımı daha kaliteli ve konforlu hale getirmek için yolcu taşımacılığında hizmet veren dolmuşları ve duraklarını kaldıracaklarını söyledi.

Bunun yerine 9 metre uzunluğunda otobüs koyacaklarını kaydeden Ahmet Çakır “MOTAŞ’ın otobüs duraklarını bu araçların da kullanımına açacağız. Şehir içindeki toplu taşımayı yenileyeceğiz. D4 belgesi olanlara J plakası vereceğiz” dedi.

“100 bin yolcuyu minibüsçü esnafına devredeceğiz”

Malatya’nın büyükşehir statüsüne geçmesinden sonra kentin bu statüye göre uzun vadeli ve sağlıklı bir şekilde yeniden yapılandırılması için bütünlükçü bir yaklaşımla hizmet ürettiklerini söyleyen Başkan Çakır, bu kapsamda hazırladıkları ulaşım master planı ile kent içi trafiği yeniden düzenleyeceklerini söyledi. Ulaşımın daha kaliteli ve konforlu hale getirilmesi için şehir içindeki minibüsleri kaldıracaklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, esnafa 9 metre uzunluğunda otobüs vereceklerini ve bu otobüslerin de MOTAŞ duraklarını kullanacağını ifade etti.  

D4 belgesi olanlara J plaka verilecek

Günlük taşıdıkları 100 bin yolcuyu da dolmuşçu esnafına devredeceklerini Başkan Çakır, şunları söyledi: 

“Merkezde ara yerlerde dolmuş duraklarını kaldırarak belediye hatları ile birleştireceğiz ve belki bu hatların tamamını dolmuşçulara hak olarak vereceğiz.  Burada dolmuşçu esnaflarımızın da hem merkezden yolcu almasını kolaylaştırmış olacağız. Merkezde ki durakları kaldırarak trafik akışını rahatlatmak ve toplu taşımayı konforlu hale getirmeyi, bir sisteme ve düzene sokmayı amaçlıyoruz. Burada havuz sistemi olacak. Kart sistemi getireceğiz. Ne kadar yolcunun nereden nereye taşındığı da denetlenmiş olacak. Buradan kazançlı çıkacak olan vatandaşımızdır. Dolmuş durakları şehir dışında olacak ve dolmuşlar kalkacak. 9 metrelik otobüsler koyacağız.  Şehir içi ulaşımda bunlar çalışacak. Günlük taşıdığımız yüz bin yolcuyu biz dolmuşçu esnafımıza devretmiş olacağız.  Şehirdeki toplu taşımayı yenilemiş olacağız. D4 belgesi olanlara J plakası vereceğiz.  D4 plakası tamamen şahsa veriliyordu ve şahıs bunu devredemiyordu, alıp satamıyordu, miras bile bırakamıyordu. Şimdi biz bu hakları da vereceğiz. Görüşmelerimiz devam ediyor.  Kentteki otobüslerin, dolmuşların durak yerlerinin tamamen değişeceği, yeni bir sistemin oluşacağı merkez ulaşım planlaması ile birlikte ilçelerle merkez arası, mahallelerle merkez arası yine kırsal mahallelerle ilçeler arasındaki planlamayı da yapmış olacağız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız