SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Minibüsçü Cinayeti Davasında Karar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir minibüs şoförünü öldürmek iddiasıyla yargılanan 3 sanığa hapis cezası verildi.

Malatya'da 29 Temmuz 2004 günü meydana gelen olayda, şehir içi minibüs hattında çalışan Mahmut Turan (26)'ın , kendisine ait 44 EZ 575 plakalı minibüsüyle bir nişan törenine taşıma yapmak üzere anlaştığı Cihan D., Mehmet Sıtkı D. ve Ahmet Ö. tarafından öldürüldüğü gerekçesiyle, bu şahıslar tutuklanmışlardı. Katil zanlıları öldürdükleri minibüsçü Mahmut Turan'ın cesedini Akçadağ İlçesi Sultansuyu Barajı mevkiine götürerek boş bir araziye gömdüklerini itiraf ettikleri belirtilirken, ceset gömüldüğü yerde bulunmuştu.

Cinayetle ilgili olarak Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında müebbet hapis istemiyle yargılanan katil zanlılarından Mehmet Sıtkı D. ve Cihan D.'ye önce 15 yıl ceza verildi; ardından tahrik altında adam öldürme ve olay tarihinde 18 yaşın altında olmaları nedeniyle ceza 6 yıl 8 aya indirildi. Ahmet Ö. ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FOTOĞRAF: Öldürülen minibüs şoförü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız