SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Minibüsçülerden 'Yeni' Garaj Tepkisi!

0
Güncellendi - 2017-02-24 20:02:56
Minibüsçülerden 'Yeni' Garaj Tepkisi!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, yeni Köy Garajı’nın hizmete girmesi nedeniyle eski Köy Garajı’nın giriş ve çıkışlarının kapatılması nedeniyle ilçelere çalışan J plakalı minibüslerin sürücüleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan minibüs sürücüleri, yeni Köy Garajı’nını uzak olduğunu ileri sürerek, eski Köy Garajı’nın kapatılmasını protesto etti.

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ile görüşerek soruna çözüm yolu aradıklarını söylemesi üzerine olaysız bir şekilde dağıldı.

Minibüs şoförleri, eski Köy Garajı’nın kapatılmasına tepki göstererek, “Bu toprak ile kapama olayı, Belediyenin yaptığı yanlış ve çirkin bir olaydır. Arkadaşlar hep beraber belediye başkanının odasına gireceğiz. Başkan gelene sorunumuz halledilinceye kadarda çıkmayacağız. Sorunumuzu ancak bu yolla çözeriz. Çünkü bu iş yapılırken bize kimse bir şey sormadı. Yeni yapılan garajın uzak çok uzak. Biz 10 dakikada bir araç çıkarıyoruz. Buralar yapılırken bizlere sorulmadı. Görüşümüz alınmadı. 10 kilometre ilerden nasıl araç çıkaracağız. Konuşacak derdimizi anlatacak birisini arıyoruz. Belediye giriş ve çıkışları kapatarak Belediye 15 Temmuz görüntüsü veriyor” ifadelerini kullandı.

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce ise “İlçelere çalışan J plakalı ilçe minibüslerimiz sabah saatinde eski garajın girişine toprak yığılmasından dolayı, 'biz esnafız bize uyarı yapılabilirdi. Neden eski garajı bu şekilde tahliye ediyorlar? Yeni garaj bize uygun değil. Burada vatandaş da biz de mağdur oluruz’ diyerek hak arayışına girmişler. Biz de arkadaşlarımıza bu eylemin kanunsuz olduğunu hatırlatarak dağılmaları yönünde uyarılarımızı yaptık. Biz tekrar Belediye başkanımız geldiğinde görüşerek, sorunların çözümü noktasında ilgililerle bir karar alınacağını ümit ediyorum. Şu an burada ilçeye çalışan 130 aracımız var. Bunlar Doğanşehir, Arguvan, Akçadağ, Darende, Kuluncak, Yazıhan, Hekimhan gibi ilçelerin araçları var. Biz arkadaşlarımıza yapılan eylemin hukuksuz olduğunu ifade ettik. Bu tür konuşularak, yetkililerle bir araya gelerek çözülür. Bizler esnaf temsilcisi olarak bazı daire başkanlarımızla görüştük. Ancak Belediye başkanımız il dışında geldiğinde kendisi ile de görüşerek soruna çözüm bulmaya çalışacağız. Esnafımız eski yere yakın bir yerde durak yeri istiyor. Bunu esnaf temsilcilerimizle ve belediye yetkilileriyle beraber çözeceğiz” diye konuştu.

Minibüs şoförleri, emniyet görevlilerin ikazı üzerine eylemi sonlandırarak, olaysız bir şekilde dağıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Tuncay (7 yıl önce)
    Yüzde 70 oy'da veririz evet oy'uda kullanırız kimse kusura bakmasın. Adına büyük şehir diyoruz, kardeşim herşey sıtmapınarı ile kışla caddesi arasına sıkıştırılmış. Yeride gayet uygun, herkes işine bakacak. ideolojilerini yansıtmak da ne oluyor belediye daha bir kararlı olmalı. pazartesinden itibaren gitmeyenleri para cezası ile cezalandırmalı Malatya'ya hizmet eksikleriniz olmasına rağmen. TEŞEKKÜRLER güzel hizmet
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    Yeni terminal hayırlı olsun. Yalnız toprak döküp girişi kapamak nedir ya, güleriz ağlanacak halimiz var. Bu mudur geldiğimiz seviye, hele ki yetkilelerin eliyle, of ki ne of..
    0
    0
    Yanıtla
  • mine (7 yıl önce)
    bunların hepsi Malatya büyükşehir'e yapılan bir komplo teorisinden başka birşey değil. yaptıkları tamamen algı operasyonudur. 1- kaç aylık proje neden şimdi ağlıyorlar? 2- belediye hertürlü ulaşımı sağlamış arada 400 mtlik uzaklık var 3- belediye halk alışana kadar servis ihtiyacı vermiş 4- tertemiz yeni modern bir tesis yapılmış neden itiraz ediyorlar 5-bu algıları belediye karşı kim yapıyor. seçimlerde aday olanlardan öğrenebilirsiniz.. vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (7 yıl önce)
    Eski köy garajı kime satılacak bilen varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (7 yıl önce)
    geçti borun pazarı sür arabanı niğdeye
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (7 yıl önce)
    Ne...köy garajının yeri satılmış mı? sanki yeni duymuşlarda taşınmak istemiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • KAMIL (7 yıl önce)
    Cok guzel oluyor yuzde 70 oyu vermeden once dusunselerdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Atlı (7 yıl önce)KAMIL isimli kullanıcı yorumuna
    Hemen oya bağladın ya..Hele bir anla olan biteni sonra o akıl kapasitenle yorumunu yap..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 mlty (7 yıl önce)KAMIL isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alaka kamil provokasyonluk yapma haddini bil
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan Cevher (7 yıl önce)
    Kardeşim Münübüscülerin yaptığı ayıptır günahtır!!! burası muz cumhuriyeti değil, ne demek kontak kapatma eylemi ya !!! ben bugün evime gidemedim saatinde hastam var evde ve sizin yüzünüzden gidemedim... vatandaşı niye mağdur ediyyorsunuz hastası,işi,aşına gitmeye çalışan vatandaşı mağdur ettiniz, özür dilemelisiniz tüm malatyalı vatandaşlardan ayıptır günahtır!....
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan Malatya (7 yıl önce)
    Neyine itiraz ediyorsun kardeş ? Mis gibi konforlu Yen'i yer yapılmış ? Amaç ne ? Mantığınıza sığıyor mu itiraz ??
    0
    0
    Yanıtla
  • nermin (7 yıl önce)
    yeni köy garajı yapılmaya başlayalı kaç ay oldu hemşerim sizler neredeydiniz bu zamana kadar? hertürlü imkanı belediye düşünmüş yapmış.. servis vermiş eski köy garajına yakın yer yapmış, malatyamıza yakısan bir yerde olmuş.. 1 2 kişi itiraz ediyor diye eski kötü yere bizleri talim mi edecekler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)
    belediye bütün hizmetler sağlamış servis vermişler alışana kadar millet, eski köy garajına yakında yer.. bu neyin eylemi bu neyin isyanı BİR KİŞİ BANA NEDENİNİ AÇIKLAYAMAZ !
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (7 yıl önce)Asena Ulusoy isimli kullanıcı yorumuna
    nermin ve asena ulusoy aynı kişi oldugunuz çok belli oluyor cümlelerden sonra 2 nokta hep
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadasim anlamadigniz sey carsi icne sokmuyo minibuslerii. Diyorki beydahi devlet hastanesinin ordan gircegin yeni garaja gidevegin diyo peki d.sehir yolcusu hastanedemi incek sahsin carsida isi var nasil gidecek veya donus yapacak garajlara nasil gidecek amac birda sehir ici minibuslere ve belediye otobislarine para kazandirmak. Carsiya gitmek icin otobuse bincegim donusdede ayni sekil yapacagim peki bu neyin mantigii tabi sozin tuzunuz kuruu cileyi cekec ek sizler degilsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)
    Yaa bırakın bu işleri artık... Yeni köy garajı Sanki bugün yapılmışta ben gitmem diyor ? kime hizmet ediyorsunuz anlamadım ki ? yeni bir yer yapılmış oraya yerleştirilmiş. herşey nizami güzel akışında gidiyor 2 kişi çıkıyor ben gitmem diyor.. bu ne aymazlıktır arkadaş !
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafer (7 yıl önce)
    Çok merak ettim eski yer ile burası ne kadar mesafede? Arası 2 km yok ? Daha ne kadar yakın olsun. Çevreyolunada 500 mt ancak vardır. Vatandaşta biner, minibüsçülerde çalışır ve yolcu almaya da devam ederler. Millet alışana kadar servis de konulmuş daha ne ola? Ben bugün Kurucuova'ya gidecektim, gittim de. Çalışan başka firmalarda vardı. Garajda gayet geniş ve güzel, otopark sıkıntısı da yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Belediye yeni bir ilçe garajı yapmış.Garajın yerini minibüs esnafı biliyordu.O zaman ses çıkarmamışlar.Ne zaman garaj işletmeye alındı.Kıyamet koptu.İstiyoruz ki her türlü imkan dar bir alanda burnumun dibinde olsun.Alışkanlıktan bir türlü vazgeçemiyoruz.Malatya Büyük şehir ama kafalar bir türlü büyükşehire alışamadı.Bu arada Belediye keşke önceden minibüs esnafıyla konu hakkında görüş alışverişinde bulunsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Hüseyin (7 yıl önce)
    Aslında belediye Akçadağ ve Kalede yaptığı gibi taşıma işini kendi yapmalı. Daha düzenli ve konforlu olur. Adamlara bak ya ne güzel yeni yer yapılmış teşekkür edeceklerine gitmeyüz diyorlar. Başkan bunların taşınması gayet yerinde, insallah şehir içi minübüslerinide taşırsınız ve/veya yarım otobüse dönüştürürsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    oyunuzu ahmet cakir'a verirseniz olacagi bu kardesim.. konusmaya isyan etmeye hakkiniz yok...gidin referandumda da evet oyu da verin, azerbaycan devlet baskaninin daha dun karisini baskan yardimcisi atadigi gibi cumhurbaskanimizda karisini atasin baskan yardimcisi, sonra yine boyle isyan edin olur mu??? sayin baskan bu malatya ya cok bile..daha da magdur edilmelerini bekliyoruz heyecanla....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (7 yıl önce)
    Yeni yer yapılmış, Minübüscülerin bir kısmı gitmeyiz diye direniyorlar. Belediye yer yapmış, servisde koyacağım diyor, yine direniyorlar. Valla ben Başkan'ın yerinde olsam bunları şehir içine bile sokmam. Kuzey kuşak yolu gördüğüm kadar bitmek üzere ver yolu ordan gitsinler. Orada birkaç yazıhaneci yüzünden diğerleri de mağdur oluyor. Yapanın eline sağlık. Çok güzel geniş bir mekan olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Servet Demir (7 yıl önce)
    Bugün hekimhana gidemedim. Minübüscülerin yaptığı ayıp.Kardeşim yer yapılmış yol gösterilmiş mecbur gidecen. Her isteyen her isteğini nasıl yapsın.Ozaman orman kanununa döner .Yarın büyük bir firmada gelir ruhsatsız tüm ilçleere servis koyar. Trafik de düzende bunu gerekt,irir. Dolmuşçular belliki doldurulmuş.Ayıp dolmuşçuların yaptığı
    0
    0
    Yanıtla
  • Sacit efe (7 yıl önce)
    DEGİŞİM VE İŞ YAPIYORUZ GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA VATANDAŞI HEM İNİM İNİM İNLETİYORLAR .ZAVALLI VATANDAŞ YENİ GARAJA NASIL GİDECEK?ORDAN YER KİRALAYAN VEYA SATIN ALAN KİŞİ BORÇLANDIRILMIŞ OLMAYACAK MI?
    0
    0
    Yanıtla
  • ss (7 yıl önce)
    Şoför ve iş yeri çalıştıran arkadaşların kurulu düzenleri bozuluyor, tabii ki zor bir durum. Yeni durumda onlara kolaylıklar temenni ederiz. Ancak bu durumu bütün arkadaşlar önceden biliyordu. Garaj yerinin satıldığını, köy garajının taşınacağını, hatta yerini, yeni yerin gecikmeli olarak hazırlandığını, ilgisi olmayanlar dahi duymuşlardı. Arkadaşların şimdi değil, yer belirlenirken sürece dahil veya müdahil olsalardı daha doğru olurdu kanaatindeyiz. Hem yeni yer, şartlar itibarı ile eski garaja yapılabilecek en yakın mekanlar arasında ve ilçelerden gelen araçların ulaşımı kolay olabilecek bir yer. Şehir merkezine uzaklığı yönünden de daha uzak sayılmaz. Alışkanlıkları değiştirmek zordur elbet. Kısa sürede uyum sağlanacağını ümit ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (7 yıl önce)
    PADİŞAHIM ÇOK YAŞA BAŞKANLARIM ÇOK YAŞA Eski garaj satıldığında ses çıkarmayanlar şimdi isyan ediyor.Göreve geldiğin günden beri belediyeye ait ne varsa satan içinde eski garaj da var Belediye başkanı Ahmet Çakır’a alkış tutanlar ortada kalınca isyanlarda bence isyan etmeyin şükür edin ki size yer göstermişler ya şehre girişiniz yasak batıda beylerderesinden, doğuda üniversiten beri gelmeyin deseler ne yapardınız. Yarın eski garajin yerine bir AVM yapılır sizde bunlaruı unutur bayram edersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • güzel yorum tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan Cevher (7 yıl önce)Celal isimli kullanıcı yorumuna
    celal bey ahmet çakır'a giydireyim derken kendinize giydirmişsiniz adamın yaptıgı hizmeti takdir etmişsiniz... ben ilk defa böyle bir yorum ve tesbit okuyorum.. helal olsun.. başkasına giydireyim derken kendine giydirmek bu olsa gerek :)
    0
    0
    Yanıtla
  • tesbit değil "tespit"
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlayan anladı. Anlamayana ne söylersen söyle nafile. Ancak herkes anlamak istediği yerden anlıyor.
    0
    0
    Yanıtla