SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Minibüsler Engellenemeyince!

A- A+ PAYLAŞ

Giderek içinden çıkılmaz bir sorun haline gelen araç trafiğinin çözümünde yaptırım, araç ve sürücüleri yerine yayalara çıktı. Emniyet Müdürlüğü Trafik tescil Denetleme şube Müdürlüğü ile Malatya Belediyesi Kent Trafik Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla Turgut Temelli Caddesi’nin (Palancıoğlu Oteli önü) bir bölümüne yaya geçişlerini engelleyici korkuluk demirleri döşenmesine başlandı.

Yetkililer, yapılan düzenlemenin toplu taşıma araçlarına yönelik olduğunu belirtirlerken yayalar bu uygulamanın tamamen yayalara yönelik olduğunu belirtiler. Trafik Tescil Denetleme ve Malatya Belediyesinin ortak çalışması yayalar üzerinde şok etkisi yaptı ve “Trafiğin esas sorunu kural tanımayan, yasalara uymayan araçlardır. Sanıyoruz yetkililerin sürücülere güçleri yetmiyor. Yasalar ve kurallar sadece biz yayaları mı uygulanır?” dediler.

Teknik adamlar ise “Demir korkuluk uygulaması, yayalar üzerinde olumsuz etki yaratmasının yanı sıra çağdaş kent görüntüsüne de darbe vurmaktadır. Bu uygulama geçmişte büyük şehirlerde uygulandı ama başarılı olmadı. Çözüm, insanları psikolojik baskı altına alma yerine özellikle araç ve sürücülerinin yasa ve kurallara uymalarını sağlamaktır. Bu uygulama tek kelime ile başta toplu taşıma araçları olmak üzere araç sürücülerine teslim olmaktır.” diyerek uygulamayı eleştirdiler.

Malatya Belediyesi Kent Trafik Müdürlüğü ve İl Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ortak çalışmayla ilgili olarak bilgi veren Kent trafik Müdürü Gürbüz Kurdal çalışmanın toplu taşıma araçlarına yönelik olarak yapıldığını belirterek, “ Özellikle Turgut Temelli Caddesinde bulunan toplu taşıma araçları durup yolcu bekliyorlardı. Bu anlamda doğal olarak trafikte de aksamalar meydana geliyordu. Bizde Kent Trafik Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’yle yaptığımız ortak çalışmada trafiğin aksadığı noktalarda kaldırım kenarlarına demir engeller çekerek toplu taşıma araçların durup yolcu beklemelerini engellemek amacıyla böyle bir çalışma yaptık.” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız