SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Minibüs Devrildi.. 1 Ölü 30 Yaralı

0
Güncellendi - 2016-06-23 19:31:01
Minibüs Devrildi.. 1 Ölü 30 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu bir kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Adıyaman'dan Malatya istikametine giden 02 DF 792 plakalı Kadir Arslan'ın (38) kullandığı minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesi girişinde devrildi.

Kazada sürücü Kadir Arslan, Oruç (57) ve Hülya Seyhan (18), İsmail (18), Naime (54), Deniz (20), Gönül (12), Cemile (39), Melek (17), Mehmet (43), Dilek (9) ve Arif Aydın (18), Merve (16), Yusuf (15), Büşra (20) ve Muhammet Arslan (15), İsmail (17), Esra (14), Birsen (18) ve Ramazan Kızılay (13), Nazlı Altay (18), Hacı Seyhan (48), İsmet Yılmaz, Fatoş (18) ve Harika Kömür (18), İbrahim (14) ve Abdulvahap Demirkol (18), Fatma Toprak (40), Elif (13) ve Ramazan Altay (21) ile Gülizar Ateş (15) yaralandı.

112 Acil Servis ekipleri tarafından Doğanşehir ve Malatya'daki hastanelere kaldırılan yaralılardan Cemile Aydın, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Minibüsteki yolcuların, kayısı toplamak için Adıyaman'danMalatya'nın Kale ilçesine giden mevsimlik işçiler olduğu belirtildi.

"MEVSİMLİK ÖLÜM İŞÇİLERİ"

Bu arada  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, mevsimlik tarım işçilerinin arka arkaya meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybetmesine isyan etti; “Mevsimlik tarım işçileri, mevsimlik ‘ölüm’ işçileri oldu.”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bir ülkede gelişmişlik duble yol ile ölçülmez. Her yıl yüzlerce tarım işçisi o yollarda can veriyor ve AKP bu soruna kulak tıkıyor. Muhalefetin araştırma önergelerini reddedip, gündeme dahi almıyorsan; hayatını kaybeden işçilerin sorumlusu olursun” şeklinde konuştu. CHP’li Ağbaba, “Tarım  ürünlerin çıkmasıyla birlikte Türkiye’nin değişik bölgelerinde sık sık işçi ölümleriyle karşılaşılıyoruz. Acı olan taraf ise bu ölümlerin olağan gösterilmesi. İşçiler, çok zor şartlarda çalışacakları  şehirlere gidiyor. Sonra da trafik kazalarında hayatlarını kaybediyorlar. İşe gidiş süreci de çalışmanın en önemli parçalarından biri olarak değerlendirilmeli ve  iş kazası sayılmalı” dedi.

Ağbaba, “Tarım işçilerimizin sorunlarını defalarca TBMM'de dile getirdik. Barınmadan, ulaşıma, sağlıktan eğitime birçok ciddi sorunları olmasına karşın verdiğimiz araştırma önergesi AKP'nin oylarıyla reddedildi. Reddedilen her bir önergemiz bugün bir facia olarak karşımıza çıkıyorsa, bu ölümlerin tek bir sorumlusu vardır, o da AKP İktidarıdır. Bugün yitirdiğimiz her bir işçinin kanında AKP milletvekillerinin önergelerimizi reddeden parmakları vardır. Isparta’da,Denizli’de,Malatya’da devrilen araçların asıl sürücüsü AKP’dir.” diye kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, geçtiğimiz yıl Mayıs ayı içerisinde Meclis’e tarım işçilerinin taşınması konusunda yaşanılan sorunlarla ilgili araştırma önergesi sunduğunu hatırlatarak  mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının sadece öldükleri zaman ülke gündemine taşındığını belirtmişti. Ağbaba,  “Barınma, beslenme, ısınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yanlarına aldıkları eşyaların bulunduğu ve çoğunlukla kapasitesinin üstünde çok fazla ağırlık taşıyan minibüsler ile tehlikeli yolculuklar yapan bu işçiler ve aileleri ciddi risk altında bulunmaktadır. Yapılacak daha fazla yol denetimi ölümlü kazaların önlenebilmesi için gerekli ise de yapısal bir soruna geçici bir çözüm sunacaktır. Çünkü ülkenin kanayan yaralarından biri olan mevsimlik tarım işçiliği konusu devletin doğrudan müdahale etmesi ve yapısal çözümler getirmesi gereken bir alandır” ifadelerinde bulunmuştu. Ağbaba, Malatya’daki kazanın son olmasını  dilerken, “Malatya’daki kazada hayatını kaybeden işçimize Allah’tan rahmet diliyorum.Yaralı işçilerin bir an evvel sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Kaynak : AA- Bülten

AA Kaza 1 AA Kaza 2 AA Kaza 3 AA Kaza 4 AA Kaza 5 AA Kaza 6

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • semih (7 yıl önce)
    Muhtemelen tıka basa dolduruldu bir o kadarda münibüsün üzerine yükll atıldı sonra ya lastik patladı yada rot ayarı bozuk.Genelde münibüs kısmı bu yüzden dengeyi sarsıp çok kaza yapar.Ne yapalım?Kaxaları önlemek adına her araca bir polis mi görevlendirelim.Doğruluk adamın mayasında olacak..Allah rahmet eylesin ablamıza..Yazık bir aile darmadağın olmuş..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin cemile aydina dayimin gelini tum akraba ve dostlarimizin basi sagolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • çalışkan (7 yıl önce)
    trafik kazaları ülkemizin kanayan yarası .Her iki saatte bir kişi trafik kazaları sonucu ülkemizde hayatını kaybetmektedir. Ülkemizdeki trafik kazalarının yüzde 90 ı sürücü kaynaklı sorunlardan meydana gelmektedir .Kazaların önlenmesi için sürücülerin daha dikkatli olup içlerindeki trafik canavarına dur demeleri gerekmektedir . Ayrıca trafik ve trafik kazaları ile ilgili eğitimin ilkokul çağındaki öğrencilerimize okullarda ders olarak vermemiz gerekmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • erdi bey (7 yıl önce)
    Ekmek Kavgası o kadar zor ki ; Oysa Dünyada Herkese yetecek kadar Ekmek var . Paylaşımın doğru yapılmadığı yerde Zulüm vardır....işte örneği ..
    0
    0
    Yanıtla