SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Minik Öğrenciler Makamlarda

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:44:07
Minik Öğrenciler Makamlarda
A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, makamını Yakınca İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Çisem Bozkurt’a devretti. Küçük Vali, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi'yi arayarak, kayısının ve çiftçinin durumu hakkında bilgiler aldı. 

Valilik makamına oturan Çisem Bozkurt, tüm çocukların bayramını kutlayarak, “Sembolik bir etkinlik olsa da bugün bu makamda bulunma onurunu yaşıyorum. Bizlerin ellerinde yükselecek olan yarınların Türkiye'sinin gelişmesinde olumlu ve aktif roller alma öz güvenimizin artmasını sağlayan, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine saygı ve minnetlerimi sunarak başlamak istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünyaya sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Küçük Vali Çisem Bozkurt, ilk olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı telefonla aradı. Bozkurt, sokaklarda başıboş dolaşan hayvanların barınaklara bırakılmasını, ücretsiz otopark hizmeti sunulmasını rica etti. Ayrıca yollarda asfaltlamaların iyi yapıldığı fakat daha sonra tekrar kazıldığını, bu sıkıntıların giderilmesi talimatını verdi. İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ı da arayan küçük Vali Bozkurt, okulların etrafında güvenlik önlemlerinin arttırılmasını ve okul servis araçlarının daha çok denetlenmesini istediğini söyledi. Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’ya da bazı talimatlar veren Çisem Bozkurt, “Yakınca İlkokulu’nun doğalgaz dönüşüm ve onarıma ihtiyacı var. Bunun değerlendirilmesini istiyorum” dedi. Son olarak Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi'yi arayan Bozkurt, “Kayısıda zirai don ne durumda? Dondan zarar gören üreticiye yardım yapılacak mı?” diye sordu. Selvi ise, şu an itibariyle zirai donun ne kadar etkili olup olmadığı hakkında araştırmaların yapıldığını, gerekli açıklamanın 15 Mayıs'ta yapılacağını ve sigortası olan üreticiye yardım yapılacağını ifade etti.

Vali Süleyman Kamçı ve küçük Vali Çisem Bozkurt, daha sonra makam arabasına binerek, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda başlayan 23 Nisan programına katıldılar.

Belediye Makamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Çağrı Akça, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın makamına oturdu. 

Ziyaret sırasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Başkanlık makamını sembolik olarak Çağrı Akça’ya devretti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturan Çağrı Akça böyle bir fırsatı kendisine verdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. Akça, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir nesil olarak, daha modern bir Türkiye oluşturmak için çalışacaklarını söyledi.

Çağrı, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü bizlere ‘Çocuk Bayramı’ olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Biz bayramlar istiyoruz evimizde, ocağımızda şenlik olsun. Biz bayramlar istiyoruz; dünyada kardeşliğin ve barışın olduğu. Biz çocuğuz; bayramımızda şeker de olsun oyun da. Bugün neşe, mutluluğun günü olsun. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Çağrı Akça konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı, Park ve Bahçeler Şube Müdürü ile Veteriner Şube Müdürü’nü telefonla arayarak, çeşitli talimatlar verdi. Ziyaret sırasında Çağrı Akça Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bir buket çiçek verirken, Başkan Çakır da Çağrı Akça ile öğretmeni Nedim Erhan’a çeşitli hediyeler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız