SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Minik Vali'den Temizlik Uyarısı!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:25:43
'Minik Vali'den Temizlik Uyarısı!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valilik makamına oturan kız öğrenci, okul tuvaletlerinin temiz olmasını isterken, internet kafeler yerine kitap kafe sayısının artırılmasını önerdi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Malatya Valisi Vasip Şahin’in makamına Sümer İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Miray Geç oturdu. Öğretmeni Belgin Denktaş, annesi ve erkek kardeşi ile birlikte Valilik makamına gelen Miray Genç isimli kız öğrenci, valilik makamına oturunca, okul tuvaletlerinin daha temiz olmasını istedi ve “Birçok arkadaşımız hasta olup okula gelemiyor” dedi. 

İnternet kafeler yerine kitap kafe sayısının arttırılmasını öneren Miray Genç,”Haberde duydum Japonya’da bir çocuk yılda 25 kitap okurken, ülkemizde ise bu rakam 10. Çocukların kitap okuma sayısını arttırmalıyız” ifadelerini kullandı. Miray Genç, trafik kurallarına da uyulmasını da istedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’u telefonla arayarak, okullardaki spor ve oyun alanları eksiklerinin giderilmesini isteyen Miray Genç’in heyecanlı olduğu görüldü.

Vali Vasip Şahin, Miray Genç, öğretmeni, erkek kardeşi ve annesine kitap seti hediye etti.

BELEDİYEDE..

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Abdulkadir Eriş Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Zeynep Kardelen Özdemir ve öğretmeni Mustafa Akbaş’ı kabul etti. Koltuğunu bir süre öğrenci başkana devreden Başkan Çakır, soruları da içtenlikle yanıtladı.

Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan ve aynı zamanda Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı olan öğrenci başkan Zeynep Kardelen Özdemir, koşu yolları yapılmasını istedi. Öğrenci başkan Özdemir, “Gelişen teknoloji ile birlikte heryerde apartmanlar boy gösterir oldu. Bu sorunu çözmek adına, okullara yakın yerlerdeki boş arazileri apartmanlarla doldurmak yerine buralara koşu yolları ve minik aktivite salonları yaptırmak istiyorum. Çocuklar ilgi ve yeteneklerine göre, buralardaki kurslardan faydalanacak. Mesela resim yeteneği ya da ilgisi olan resim atölyesinden yararlanacak” dedi.

Öğrenci başkanın isteklerini değerlendiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Şehirlerin planları geçmişte netleştiği için şehirdeki her boş alan belediyenin tasarrufunda değil. Eğer belediyeye ait bir yer varsa haliyle biz oraları değerlendiriyoruz ve daha çok halkımızın ihtiyacı olan sosyal veya kültürel alan veya yeşil alan olarak değerlendiriyoruz. Ama eğer mülkiyeti şahıslara ait bir yerse buradaki tasarruf hakkı tamamen mülkiyet sahiplerine aittir” açıklamasında bulundu.

Başkan Çakır, günün anısına öğrenci Zeynep Kardelen Özdemir’e saat ve öğretmeni Mustafa Akbaş’a da dolmakalem hediye etti.

"ÇOCUKLAR SÖMÜRÜLMESİN.."

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Malatya Baro Başkanı Avukat Eyüp Kutlubay’ın makamına Kemal Özalper İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Mahmut Doğan oturdu. 

Malatya Baro Başkanlığı makamına oturan Kemal Özalper İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Mahmut Doğan, “Gerek meclisin gerek yargının gerekse de yasa uygulayıcılarının tüm yaklaşımlarında çocuk haklarını gözeten bir anlayış içinde olmaları tek dileğimdir” dedi.

Doğan, çocukların mağdur edilmediği bir yargı sistemini istediklerini kaydederek, şunları ifade etti: 

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Ülkemiz mahkemelerinde olumsuz örneklerine sıkça rastladığımız biz çocukların mağdur edildiği yargılamaların olmamasını diliyorum. Bizlerin sömürülmediği, çalıştırılmadığı, tacize, şiddete, tecavüze uğramadığı, kız çocuklarının küçük yaşta evlenmek zorunda bırakılmadığı bir ülkede, nice 23 Nisanları kutlamayı temenni ediyorum.”

Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ise, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, “Ulusal Egemenlik, bizim bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, adaletin, kısacası her şeyin teminatıdır. İstiklal Harbimizi gerçekleştiren, Ulusal Egemenliğimiz sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere halkımızı minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

Ziyarette ayrıca Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, Kemal Özalper İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Mahmut Doğan’a, Adalet ve Düzen Tanrıçası’nın minik heykelini hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız